Κωνσντίνος Κεραμεύς, πατέρας Νίκης Κεραμέως
Στη μνήμη του πατέρα της υπουργού Παιδείας

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοινώνει τη χορήγηση δεκαπέντε (15) υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες των Νομικών Σχολών του ΕΚΠΑ, ΔΠΘ και ΑΠΘ, για την υποστήριξη των μεταπτυχιακών τους σπουδών με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Οι υποτροφίες θα χρηματοδοτηθούν με δαπάνη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» και συνιστούν δωρεές στη μνήμη του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως για τις υποτροφίες στη μνήμη του πατέρα της

Η υπουργός Παιδείας ανάρτησε σήμερα τα εξής σχετικά με τις υποτροφίες:

Πριν από μερικούς μήνες χάσαμε τον πατέρα μας, Καθ. Κωνσταντίνο Κεραμέα. Από τις μεγαλύτερες ικανοποιήσεις του ήταν να βλέπει τους φοιτητές του να διαπρέπουν στη νομική επιστήμη, έχοντας αφιερώσει όλη του τη ζωή στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Στην εξόδιο ακολουθία είχαμε ζητήσει, αντί στεφάνων, όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν δωρεά στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ Δεσμός - Desmos για την ενίσχυση των φοιτητών νομικής μέσω θέσπισης ειδικής υποτροφίας στο όνομά του και στον τομέα τον οποίο υπηρέτησε με τόση αφοσίωση, την Πολιτική Δικονομία. Με τα δωρηθέντα λοιπόν χρήματα, για τα οποία ευχαριστούμε από καρδιάς συγγενείς, φίλους, συνεργάτες, προσφέρονται πλέον υποτροφίες αριστείας μέσω του Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ State Scholarships Foundation σε μεταπτυχιακούς φοιτητές των τριών Νομικών Σχολών της χώρας Πανεπιστήμιο Αθηνών - University of Athens, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, τις 3 Νομικές Σχολές και τον ΔΕΣΜΟ που αγκάλιασαν με θέρμη την ιδέα και για την καταλυτική τους συνδρομή στην υλοποίησή της.

Ποιους αφορά

Οι υποτροφίες χορηγούνται στους πέντε πρώτους με βάση τη σειρά επιτυχίας εισαγωγής τους σε κάθε Νομική Σχολή και ειδικότερα σε:

α) Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/τριες ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα «Πολιτική Δικονομία και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στην Πολιτική Δικονομία·

(β) Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/τριες ΑΠΘ στο πρόγραμμα «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο·

(γ) Μεταπτυχιακούς Φοιτητές/τριες ΔΠΘ του προγράμματος «Αστικό Δίκαιο, Αστικό Δικονομικό Δίκαιο και Ιστορία του Δικαίου και των Θεσμών» με ειδίκευση Αστικού Δικονομικού Δικαίου.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών έχουν οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1.    Διαθέτουν ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
2.    Είναι εγγεγραμμένοι σε ένα από τα κατωτέρω προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 και ειδικότερα: (α) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα «Πολιτική Δικονομία και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στην Πολιτική Δικονομία· (β) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΑΠΘ στο πρόγραμμα «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο» με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο· (γ) οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές ΔΠΘ του προγράμματος «Αστικό Δίκαιο, Αστικό Δικονομικό Δίκαιο και Ιστορία του Δικαίου και των Θεσμών» με ειδίκευση Αστικού Δικονομικού Δικαίου.
3.    Εφόσον έλαβαν άλλη υποτροφία του ΙΚΥ, έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.
4.    Δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από οποιαδήποτε άλλη πηγή (δημόσια, ιδιωτική, ευρωπαϊκή, διεθνή) καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας.
5.    Έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους, έχουν απαλλαγεί από αυτές ή έχουν αναβολή κατάταξης που επαρκεί για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι ίση με την διάρκεια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής εργασίας, όπως ορίζεται στον Κανονισμό ΠΜΣ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητές
Όταν η διδασκαλία της Ιστορίας από γυναίκα θεωρούνταν σκάνδαλο!
Η διδασκαλία της νεαρής τότε ιστορικού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αποτέλεσε τη βασική αιτία της έκρηξης μιας ακόμη μεσοπολεμικής εκπαιδευτικής...
Όταν η διδασκαλία της Ιστορίας από γυναίκα θεωρούνταν σκάνδαλο!
emmanuela
Ξεκίνησε η μεταμόσχευση της καρδιάς της αδικοχαμένης Έμμας σε νεαρή λήπτρια
Πήραν τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, γιατί, όπως εξήγησε, ήταν κάτι το οποίο σε ανύποπτη χρονική στιγμή είχε ζητήσει και η ίδια. 
Ξεκίνησε η μεταμόσχευση της καρδιάς της αδικοχαμένης Έμμας σε νεαρή λήπτρια