Στέλιος Πέτσας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
174 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες για τη μεταφορά των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά

Από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2022 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στις Περιφέρειες για την κάλυψη της δαπάνης που αφορά τη μεταφορά των μαθητών συνολικό ποσό ύψους 174 εκ. ευρώ.

Αυτό απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη μεταφορά των μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Σε απάντηση της ανωτέρω Αναφοράς, κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Με τη δημοσίευση του ν.4937/2022 (ΦΕΚ Α’ 106) η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών των πρότυπων και πειραματικών σχολείων προστέθηκε στις Περιφέρειες. Ειδικότερα στο άρθρο 45 αναφέρονται τα εξής:

«1. Η περ. 21 της υποπαρ. Η΄ της παρ. II του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) τροποποιείται, με την προσθήκη της αρμοδιότητας μεταφοράς μαθητών των προτύπων και πειραματικών σχολείων, και η περ. 21 διαμορφώνεται ως εξής: “21. Η μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς των μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής, των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, των προτύπων και πειραματικών σχολείων, καθώς και των απαιτούμενων ενεργειών σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης αυτής.”.

2. Δαπάνες των Περιφερειών που έχουν διενεργηθεί για τη μεταφορά μαθητών προτύπων και πειραματικών σχολείων κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 και μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, θεωρούνται νόμιμες.».

Εν συνεχεία με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 53173/11-08-2022 (Β’4294) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ΄αρ.50025/2018 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών «Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες»(Β΄4217)» προβλέφθηκε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η μεταφορά των μαθητών των καλλιτεχνικών καθώς και των πρότυπων και πειραματικών σχολείων από τον τόπο διαμονής τους ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσής τους στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα, εφαρμοζομένων των χιλιομετρικών περιορισμών της περ. Β της παρ. 1 του άρθρου 1, πραγματοποιείται με δημόσια σύμβαση, σύμφωνα με το κεφ. Γ του άρθρου 2, χωρίς την τήρηση της σειράς προτεραιότητας που τίθεται στην παρ. 1 του άρθρου 2».

H χρηματοδότηση του έργου της μεταφοράς μαθητών από τις Περιφέρειες γίνεται μέσω του προϋπολογισμού των οικείων Περιφερειών, η οποία καλύπτεται από τους αποδιδόμενους σε αυτές Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, από τους Κ.Α.Π. έτους 2022 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στις Περιφέρειες της χώρας για την κάλυψη δαπάνης μεταφοράς μαθητών συνολικό ποσό ύψους 174.000.000,00€.

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ

Αναλυτικά η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα