Στέλιος Πέτσας
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
174 εκ. ευρώ στις Περιφέρειες για τη μεταφορά των μαθητών τη νέα σχολική χρονιά

Από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2022 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στις Περιφέρειες για την κάλυψη της δαπάνης που αφορά τη μεταφορά των μαθητών συνολικό ποσό ύψους 174 εκ. ευρώ.

Αυτό απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη μεταφορά των μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Σε απάντηση της ανωτέρω Αναφοράς, κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Με τη δημοσίευση του ν.4937/2022 (ΦΕΚ Α’ 106) η αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών των πρότυπων και πειραματικών σχολείων προστέθηκε στις Περιφέρειες. Ειδικότερα στο άρθρο 45 αναφέρονται τα εξής:

«1. Η περ. 21 της υποπαρ. Η΄ της παρ. II του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) τροποποιείται, με την προσθήκη της αρμοδιότητας μεταφοράς μαθητών των προτύπων και πειραματικών σχολείων, και η περ. 21 διαμορφώνεται ως εξής: “21. Η μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς των μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής, των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, των προτύπων και πειραματικών σχολείων, καθώς και των απαιτούμενων ενεργειών σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης αυτής.”.

2. Δαπάνες των Περιφερειών που έχουν διενεργηθεί για τη μεταφορά μαθητών προτύπων και πειραματικών σχολείων κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 και μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, θεωρούνται νόμιμες.».

Εν συνεχεία με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 53173/11-08-2022 (Β’4294) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ΄αρ.50025/2018 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών «Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες»(Β΄4217)» προβλέφθηκε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η μεταφορά των μαθητών των καλλιτεχνικών καθώς και των πρότυπων και πειραματικών σχολείων από τον τόπο διαμονής τους ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσής τους στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα, εφαρμοζομένων των χιλιομετρικών περιορισμών της περ. Β της παρ. 1 του άρθρου 1, πραγματοποιείται με δημόσια σύμβαση, σύμφωνα με το κεφ. Γ του άρθρου 2, χωρίς την τήρηση της σειράς προτεραιότητας που τίθεται στην παρ. 1 του άρθρου 2».

H χρηματοδότηση του έργου της μεταφοράς μαθητών από τις Περιφέρειες γίνεται μέσω του προϋπολογισμού των οικείων Περιφερειών, η οποία καλύπτεται από τους αποδιδόμενους σε αυτές Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, από τους Κ.Α.Π. έτους 2022 έχει προγραμματιστεί να κατανεμηθεί στις Περιφέρειες της χώρας για την κάλυψη δαπάνης μεταφοράς μαθητών συνολικό ποσό ύψους 174.000.000,00€.

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ

Αναλυτικά η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

cancer_0.jpg
Σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο: Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια χρόνια νόσος και δεν θα σκοτώνει
«Οι συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου ανέδειξαν ότι η μάχη ενάντια στον καρκίνο προχωράει νικηφόρα και έχουμε πλέον στη φαρέτρα μας...
Σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο: Τα επόμενα χρόνια θα είναι μια χρόνια νόσος και δεν θα σκοτώνει