Σχολικές καθαρίστριες
Στα Ιωάννινα 40 καθαρίστριες έχασαν τη δουελιά τους λόγω περικοπών...

Την άμεση ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις σχολικές καθαρίστριες θέτει η Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προχωρά στη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, την οποία συνυπογράφουν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνεται πως το διευρυμένο ωράριο επιβάλλει -μεταξύ άλλων- την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη τον υπαρκτό κίνδυνο εποχικής έξαρσης της πανδημίας.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ως ενδεικτικό παράδειγμα την περίπτωση του Δήμου Ιωαννιτών, όπου στο νέο πρόγραμμα του Ολοήμερου εντάχθηκαν 30 εκπαιδευτικές δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (9 νηπιαγωγεία και 21 δημοτικά). Την ίδια στιγμή, οι περικοπές του υπουργείου Εσωτερικών προς το Δήμο είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 40 καθαρίστριες, ενώ 25 πρόκειται να δουν το μεροκάματό τους να κόβεται στη μέση λόγω της μετατροπής της σύμβασής τους σε μερικής απασχόλησης.

Σημειώνεται πως η ΚΕΔΕ, η δημοτική αρχή και όλες οι δημοτικές παρατάξεις ζητούν επιπρόσθετη χρηματοδότηση ώστε ο Δήμος να μπορέσει να ανταποκριθεί την επόμενη σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει:

1. Γιατί αρνείται να προχωρήσει σε επιπλέον προσλήψεις σχολικών καθαριστριών, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του διευρυμένου ωραρίου;
2. Προτίθεται να αυξήσει τη χρηματοδότηση του Δήμου Ιωαννιτών ώστε να προσληφθούν οι σχολικές καθαρίστριες που χάνουν τη δουλειά τους;

Η ερώτηση

Θέμα: «Επιπλέον χρηματοδότηση για προσλήψεις σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Ιωαννιτών»

Στο Δήμο Ιωαννιτών επιλέχθηκαν, με σκοπό να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου, 30 εκπαιδευτικές δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (9 Νηπιαγωγεία και 21 Δημοτικά Σχολεία). Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη το διευρυμένο ωράριο και τον υπαρκτό κίνδυνο εποχικής έξαρσης της πανδημίας το φθινόπωρο, η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων επιβάλλει την αυξημένη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών αποφάσισε στα τέλη Ιουλίου την πρόσληψη 101 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 25 καθαριστριών μερικής απασχόλησης. Υπενθυμίζεται πως μέχρι πέρυσι, στο Δήμο εργάζονταν 166 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης. Φέτος, δηλαδή, 40 καθαρίστριες χάνουν τη δουλειά τους, ενώ 25 θα δουν το μεροκάματο να κόβεται στη μέση.

Η κυβέρνηση προχωρά στη διεύρυνση του ωραρίου χωρίς να έχει εξασφαλίσει την επιπλέον χρηματοδότηση για τις προσλήψεις περισσότερων σχολικών καθαριστριών. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει επισημάνει ήδη η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της. Επιπλέον, με επιστολή του στο υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμαρχος Ιωαννιτών ζητά την επιπρόσθετη χρηματοδότηση του Δήμου για την ενίσχυση της καθαριότητας ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια την επόμενη χρονιά. Ακόμα, όλες οι δημοτικές παρατάξεις συμφωνούν στην πρόσληψη όλων των επιλαχουσών καθαριστριών. Υπέρ της πρόσληψης των 40 καθαριστριών τάσσονται και όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

  1. Γιατί αρνείται να προχωρήσει σε επιπλέον προσλήψεις σχολικών καθαριστριών, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του διευρυμένου ωραρίου;

  2. Προτίθεται να αυξήσει τη χρηματοδότηση του Δήμου Ιωαννιτών ώστε να προσληφθούν οι σχολικές καθαρίστριες που χάνουν τη δουλειά τους;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»