Αναπληρωτές: Εκπτωση στα ακτοπλοϊκά μόνο για την πρώτη μετακίνηση...
ΑΣΕ: Η ανακοίνωση των δύο Υπουργείων καταλήγει ότι η κίνηση αυτή «αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών». Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν προκλητικό

Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος, επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα, αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων, προτείνει και ζητά η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Η παράταξη, σχολιάζοντας την παροχή έκπτωσης έως 50% από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν για να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας, σημειώνει ότι η ανακοίνωση προσδιορίζει ότι αυτή η αυτονόητη έκπτωση, αφορά μόνο την πρώτη μετακίνηση των συναδέλφων προς τον τόπο διορισμού τους...

Η ανακοίνωση της ΑΣΕ

Με δελτίο τύπου, τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας ανακοίνωσαν και φέτος την παροχή έκπτωσης έως 50% από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν για να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας. Η ανακοίνωση προσδιορίζει ότι αυτή η αυτονόητη έκπτωση, αφορά μόνο την πρώτη μετακίνηση των συναδέλφων προς τον τόπο διορισμού τους.

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός, ότι από την ανακοίνωση για τις ημερομηνίες που καλύπτει η συγκεκριμένη έκπτωση (4-8 Σεπτεμβρίου), επιβεβαιώνονται οι φόβοι χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, που ανησυχούσαν ότι θα χαθούν αρκετά ημερομίσθια και δεν θα αναλάβουν υπηρεσία από την 1η Σεπτεμβρίου. Τονίζουμε επίσης, ότι η στοιχειωδώς ομαλή έναρξη της λειτουργίας των σχολείων, προϋποθέτει την στελέχωσή τους από την πρώτη μέρα για να οργανωθεί η σχολική χρονιά, να μοιραστούν τάξεις κλπ.

Ιδιαίτερα όμως αυτή την περίοδο, όλοι οι εργαζόμενοι, κυριολεκτικά μετράμε ευρώ το ευρώ για να δούμε πώς θα βγει ο μήνας. Επίσης, χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές και νεοδιόριστοι αγωνιούμε και σκεφτόμαστε πού και πώς θα λύσουμε το ζήτημα της στέγασης σε ανθρώπινες συνθήκες και δε θα επαναληφθούν τα φαινόμενα να μένουμε στα παγκάκια και τις παραλίες. Βλέπουμε τα σπίτια στους νησιωτικούς προορισμούς να παζαρεύονται κυριολεκτικά στο όνομα της τουριστικής περιόδου, τα ενοίκια σε κάθε περιοχή-πόλη να βρίσκονται στα ύψη για σπίτια-τρύπες. Η ανακοίνωση των δύο Υπουργείων καταλήγει ότι η κίνηση αυτή «αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών». Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν προκλητικό.

Οι χιλιάδες συνάδελφοι που θα κληθούμε να αναλάβουμε το έργο της κάλυψης των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, είμαστε άνθρωποι με ανάγκες στη μετακίνηση, τη στέγαση, τη σίτιση για όλο τον χρόνο. Για όλα αυτά η Κυβέρνηση και το Υπουργείο δεν παίρνει το παραμικρό μέτρο, τη στιγμή που οι αυξήσεις σε ναύλα, εισιτήρια, ενοίκια, ρεύμα, είδη πρώτης ανάγκης σπάνε καθημερινά όλα τα ρεκόρ. Απαιτούμε για τη στήριξη της διαβίωσης των εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των σχολείων:

  • Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα υπόλοιπα. Καταβολή 13 ου και 14 ου μισθού και αφορολόγητο στα 12.000.

  • Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.

  • Επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα. Αξιοποίηση διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων.

  • Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών.

  • Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθυνθούμε στο σωματεία μας για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Οργανώνουμε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίες στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και το ΥΠΑΙΘ. Προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε Δήμους και Περιφέρειες, στα αρμόδια Υπουργεία και όπου άλλου χρειαστεί για τα ζητήματα της διαμονής και της διαβίωσης των εκπαιδευτικών. Από την πρώτη μέρα μπαίνουμε στη μάχη με αισιοδοξία, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΒΡΕΦΟΣ
Τραγικός θάνατος για βρέφος - 26χρονη το ταρακούνησε μέχρι θανάτου επειδή γκρίνιαζε!
«Τον σήκωσα με τα δύο χέρια και άρχισα να ταρακουνάω το βρέφος μπροστά και πίσω οργισμένη»
Τραγικός θάνατος για βρέφος - 26χρονη το ταρακούνησε μέχρι θανάτου επειδή γκρίνιαζε!
bullying_1
Αυτό θα γίνεται τώρα: «Ανακαλύπτουν» ενόχους στον σύλλογο των εκπαιδευτικών για περιστατικό ενδοσχολικής βίας
Μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε σάκο του μποξ προσπαθώντας να μεταφέρουν τις ευθύνες της δικής τους ανεπάρκειας
Αυτό θα γίνεται τώρα: «Ανακαλύπτουν» ενόχους στον σύλλογο των εκπαιδευτικών για περιστατικό ενδοσχολικής βίας
AMEA
Ειδική Αγωγή: Η σκληρή πραγματικότητα για 100.000 μαθητές και τα «ωραία λόγια» της κυβέρνησης
Πώς ακριβώς υλοποιείται η υποχρέωση της πολιτείας, όταν η ειδική αγωγή αντιμετωπίζει συνθήκες εγκατάλειψης;
Ειδική Αγωγή: Η σκληρή πραγματικότητα για 100.000 μαθητές και τα «ωραία λόγια» της κυβέρνησης
Διαμαρτυρια Βουλή
Εκπαιδευτικός: Ο γιος μου, 22 ετών, σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη - Ζητώ απόδοση δικαιοσύνης
Σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, στις 17:30, οι συγγενείς των θυμάτων οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στη Βουλή, για...
Εκπαιδευτικός: Ο γιος μου, 22 ετών, σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη - Ζητώ απόδοση δικαιοσύνης