sxoleio dimotiko
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πολλά είναι τα σχολεία που δεν έχουν εγγραφές και ως αποτέλεσμα θα παραμείνουν κλειστά κατά το νέο σχολικό έτος.

Δυσάρεστες οι ειδήσεις για πολλά σχολεία της περιφέρειας, τα οποία είτε λειτουργούν με μικρό αριθμό μαθητών, είτε δεν πρόκειται να ανοίξουν φέτος. 

Όπως ανέφερε το πρωί ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαπράκας στο OPEN, παρά τον κόσμο που εντοπίζεται στα χωριά κατά την περίοδο των διακοπών, η εικόνα τον χειμώνα είναι πολύ διαφορετική.

"Όμως, σε λίγο καιρό το καλοκαίρι τελειώνει και μαζί θα επιστρέψει η ερημιά σε αυτές τις περιοχές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γιατί το λέμε όλο αυτό; Γιατί ήδη έχει αποφασιστεί ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτό τον χειμώνα δεν θα λειτουργήσουν 31 σχολεία."

Όπως λέει ο κ. Γιαπράκας, αιτία της μη λειτουργίας είναι η έλλειψη μαθητικού δυναμικού, καθώς οι εγγραφές στα σχετικά σχολεία είναι μηδενικές. 

Πιο συγκεκριμένα κλείνουν 6 νηπιαγωγεία στην Αρκαδία, 5 στην Κορινθία, 6 στην Λακωνία και 3 στην Μεσσηνία, ενώ σε σχέση με τα δημοτικά, τα περισσότερα κλείνουν σε Αρκαδία και Κορινθία. 

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαπράκας και πέρσι υπήρχε το ίδιο ζήτημα συζήτησης, κυρίως για την Ήπειρο. Ως φαίνεται τα τελευταία χρόνια λόγω της μείωσης των παιδιών στην ελληνική ύπαιθρο, απόρροια είναι και το κλείσιμο πολλών σχολείων. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μητσοτάκης στο «Forbes 30 Under 30»: Από το σχολείο η επιχειρηματικότητα – Προαναγγελία νέου υπουργείου για τα ΑΕΙ
Σημαντικές θεσμικές αλλαγές στη δομή της ανώτατης εκπαίδευσης και της έρευνας - επεξεργασία σχεδίου για τη δημιουργία νέου, ενιαίου υπουργείου που θα...
Μητσοτάκης στο «Forbes 30 Under 30»: Από το σχολείο η επιχειρηματικότητα – Προαναγγελία νέου υπουργείου για τα ΑΕΙ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Αυτά ισχύουν για τις εφημερίες, το ωράριο και τις εξωδιδακτικές εργασίες
Σαφείς οδηγίες για την επιτήρηση μαθητών, τις εφημερίες, τα διαλείμματα, το ωράριο και τις εξωδιδακτικές εργασίες των εκπαιδευτικών
Υπουργείο Παιδείας: Αυτά ισχύουν για τις εφημερίες, το ωράριο και τις εξωδιδακτικές εργασίες