Προβληματισμό έχει προκαλέσει η συχνότητα αξιοποίησης των σχολικών μονάδων για τη διοργάνωση μη εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Γονείς και εκπαιδευτικοί σχολείων στην Ανατολή Ιωαννίνων, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την χρήση των κτιρίων σε εκδηλώσεις που δεν είναι εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Αποστόλη Τζελέτα στο agon.gr, έχουν δημιουργηθεί απορίες για το ποιες είναι οι αιτίες πίσω από την εξωσχολική χρήση των κτιρίων, η οποία μπορεί να αποβεί βλαπτική για το σχολείο, δίχως να υπάρχει όφελος για το ίδιο. Οι συγκεκριμένες διαμαρτυρίες δεν έχουν την μορφή έγγραφης κριτικής ακόμα, αλλά οι απόψεις που δεν συμφωνούν απόλυτα με αυτή την απόφαση, πληθαίνουν, παρά την αναγνώριση ελευθερίας για έτερη χρήση των χώρων. 

Παλαιότερα υπήρξαν και άλλα παράπονα για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά αυτό που φέτος διαφέρει είναι η αύξηση του πλήθους των εκδηλώσεων σε 3, μέσα σε μία εβδομάδα. Εδώ να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μόνο το προαύλιο του σχολείου, αλλά και οι αίθουσές του και όσα έχουν προγραμματιστεί αφορούν συλλόγους και αθλητικά σωματεία.

Οι "φωνές" διαμαρτυρίας δεν αναμένουν να δουν κάποια πρακτική αλλαγή, αλλά στοχεύουν να προβληματίσουν τους αρμόδιους και να προωθήσουν την εκμετάλλευση άλλων χώρων για αντίστοιχες εκδηλώσεις

Πηγή: agon.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

πόλεμος ουκρανία
Ρώσος τραγουδιστής αυτοκτόνησε για να μην στατευθεί!
Ιδιαίτερα απελπιστική είναι η κατάσταση των Ρώσων πολιτών, που ψάχνουν τρόπους να μην στρατευθούν, ενώ ένας ράπερ έφτασε στο σημείο να αυτοκτονήσει!
Ρώσος τραγουδιστής αυτοκτόνησε για να μην στατευθεί!
Ειδική Αγωγή - Καταγγελία: Μητέρα μαθητή ΑμεΑ μένει όλη μέρα στο σχολείο λόγω έλλειψης ΕΒΠ
«Ο γιος μου είναι σε καρότσι και χρειάζεται βοήθεια και τις 6 ώρες, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να βγάλει ένα βιβλίο»
Ειδική Αγωγή - Καταγγελία: Μητέρα μαθητή ΑμεΑ μένει όλη μέρα στο σχολείο λόγω έλλειψης ΕΒΠ