Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και τροπολογίες για την επιλογή διευθυντών σχολείων
Μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση της ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου

Οι αγώνες των παλαιότερων εκπαιδευτικών χτίσανε κάποιες νομοθετικές αποτυπώσεις που στηρίζονται σε δύο αντικειμενικά θεμέλια,  την  παλαιότητα στην υπηρεσία και τα μόρια (συνθηκών υπηρεσίας , κοινωνικής κατάστασης) και με αυτά γίνονται οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις , τοποθετήσεις σε κενά οργανικά ή λειτουργικά).

Αυτό ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου σημειώνοντας παράλληλα ότι "για την επίσπευση της εφαρμογής της  αξιολόγησης το υπουργείο προχωρά στην επιλογή των νέων διευθυντών σχολείων με τροπολογία του ψηφισμένου νόμου του τον προηγούμενο Αύγουστο , ενώ είναι σε εξέλιξη η επιλογή των σχολικών συμβούλων.  Η επιλογή και τοποθέτηση μέσα στο διδακτικό έτος μόνο προβλήματα θα επιφέρει αλλά αποτελεί προτεραιότητα διότι το σώμα των διευθυντών σχολείων συνιστά  έναν από τους πυλώνες εφαρμογής της αξιολόγησης. Προφανώς όλοι οι διευθυντές σχολείων είναι συνάδελφοι μας , μέλη του σωματείου και πρώτοι μεταξύ ίσων στο σύλλογο διδασκόντων. Τους καλούμε λοιπόν να μην αναλάβουν την αποστολή που τους ετοιμάζει το υπουργείο και να παλέψουμε όλοι μαζί για την αποτροπή της".  

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ- ΜΟΣΧΑΤΟΥ

10-08-2022

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 

ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ καλωσορίζει τους νεοδιόριστους συναδέλφους του έτους 2022-2023 στην εκπαίδευση και ειδικότερα τους ανήκοντες στην  περιοχή ευθύνης της. Όλοι όσοι υπηρετούμε την δημόσια εκπαίδευση οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι από τους κοινωνικούς αγώνες των παλαιότερων συναδέλφων έχει κατακτηθεί ένα πλέγμα εργασιακών σχέσεων αξιοζήλευτο σε αντίθεση με την  <εργασιακή ζούγκλα> του ιδιωτικού τομέα.  Είναι υποχρέωση όλων μας με την συγκροτημένη συνδικαλιστική  μας έκφραση και δράση να διατηρήσουμε και να διευρύνουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις στη Δημόσια εκπαίδευση προς όφελος της κοινωνίας και των μαθητών μας.  Η δημόσια εκπαίδευση υπονομεύεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης , της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ , που θεωρεί ότι η εκπαίδευση είναι ατομική υπόθεση και όχι κοινωνικό αγαθό.

Το εργασιακό κλίμα στο δημόσιο σχολείο είναι αξιοζήλευτο διότι στο δημοκρατικό σχολείο δεν χωράνε ανταγωνισμοί (ακόμα..). Οι αγώνες των παλαιότερων συναδέλφων χτίσανε κάποιες νομοθετικές αποτυπώσεις που στηρίζονται σε δύο αντικειμενικά θεμέλια,  την  παλαιότητα στην υπηρεσία και τα μόρια (συνθηκών υπηρεσίας , κοινωνικής κατάστασης) και με αυτά γίνονται οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις , τοποθετήσεις σε κενά οργανικά ή λειτουργικά ).

Η προβολή του πλαισίου του Ιουνίου τον Σεπτέμβριο όπως ορίζει το ΠΔ 100/1997  (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ) δίνει την νόμιμη και δίκαιη δυνατότητα για τα παρακάτω.

Ζητάμε οι τοποθετήσεις να γίνουν στο διάστημα 1-12 Σεπτεμβρίου  με τους συναδέλφους στα σχολεία  με την εξής σειρά κατά υπηρεσιακή κατάσταση και με βάση τα μόρια(προηγούνται οι ανήκοντες σε ειδική κατηγορία στην ομάδα της υπηρεσιακής τους κατάστασης) , όπως προβλέπεται στα ΠΔ 50/1996 & ΠΔ100/97.

  1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ
  2. ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΥΣΔΕ
  3. ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ (ΕΧΟΝΤΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ)
  4. ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΆΛΛΟ ΠΥΣΔΕ
  5. ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ
  6. ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ
  7. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Επειδή έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο χρονοδιαγράμματα για τοποθετήσεις τον Αύγουστο με κλειστά τα σχολεία και τους συναδέλφους σε άδεια,  ας  μας απαντήσει το ΥΠΕΠΘ πως θα χαρακτηριστούν οι λειτουργικά υπεράριθμοι όταν δεν γίνουν οι αναθέσεις την 1η Σεπτεμβρίου. Επίσης 

θεωρούμε ότι η υπηρεσιακή κατάσταση των μεταταγμένων και των φετινών νεοδιόριστων δεν είναι <διάθεση ΠΥΣΔΕ>  διότι έτσι θα προηγηθούν στην τοποθέτηση και των αιτούντων εσωτερική απόσπαση (πιθανά περσινοί νεοδιόριστοι που τοποθετήθηκαν οριστικά) και των αποσπασμένων από άλλο ΠΥΣΔΕ γεγονός κατάφορα άδικο και παράνομο που παραβιάζει την παλαιότητα.

Οι φωστήρες του ΥΠΕΠΘ αγνοώντας μέσα στον αυταρχισμό τους το δίκαιο αίτημα των περσινών νεοδιόριστων για δικαίωμα μετάθεσης από το πρώτο έτος υπηρεσίας οδηγούν στο εξής άδικο. Διορίζουν φέτος στην Αττική σχεδόν όσους και στην επαρχία και έτσι δεν δίνουν στους παλαιότερους (περσινούς νεοδιόριστους κ. α.) να εισέλθουν στην Αττική ή σε όποια άλλη περιοχή επιθυμούσαν. Αυταρχική εμμονή ή  έλλειψη διορατικότητας και ανικανότητα;

Μόνον η διαρκής επαγρύπνηση μας και η συσπείρωση στα συλλογικά μας όργανα θα αποτρέψει τις αδικίες , την εκδήλωση αυταρχισμού και τον συναδελφικό κανιβαλισμό που θα φέρει η επιβολή της «κακόφημης» αξιολόγησης στο δημόσιο σχολείο.

Για την επίσπευση της εφαρμογής της  αξιολόγησης το υπουργείο προχωρά στην επιλογή των νέων διευθυντών σχολείων με τροπολογία του ψηφισμένου νόμου του τον προηγούμενο Αύγουστο , ενώ είναι σε εξέλιξη η επιλογή των σχολικών συμβούλων.

Η επιλογή και τοποθέτηση μέσα στο διδακτικό έτος μόνο προβλήματα θα επιφέρει αλλά αποτελεί προτεραιότητα διότι το σώμα των διευθυντών σχολείων συνιστά  έναν από τους πυλώνες εφαρμογής της αξιολόγησης. Προφανώς όλοι οι διευθυντές σχολείων είναι συνάδελφοι μας , μέλη του σωματείου και πρώτοι μεταξύ ίσων στο σύλλογο διδασκόντων. Τους καλούμε λοιπόν να μην αναλάβουν την αποστολή που τους ετοιμάζει το υπουργείο και να παλέψουμε όλοι μαζί για την αποτροπή της.  

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΕΝΥΧΤΑ ΕΥΓΕΝΙΑ                      ΞΥΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

cyprusbufferzone17.jpg
Συναγερμός στην Κύπρο για την εξαφάνιση εκρηκτικών TNT – Σε εξέλιξη έρευνα της Εθνικής Φρουράς
Χάθηκαν περίπου 30 λίβρες εκρηκτικού υλικού κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Συναγερμός στην Κύπρο για την εξαφάνιση εκρηκτικών TNT – Σε εξέλιξη έρευνα της Εθνικής Φρουράς
Υπουργείο Παιδείας
Ωνάσεια σχολεία: Η προκήρυξη τοποθέτησης εκπαιδευτικών με 4ετη θητεία
Οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν στις προκηρυσσόμενες θέσεις με 4ετή θητεία που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2026
Ωνάσεια σχολεία: Η προκήρυξη τοποθέτησης εκπαιδευτικών με 4ετη θητεία
Φραγκίσκος Παρασύρης
Παρασύρης: Παρέμβαση στη Βουλή για τη στήριξη των Μουσικών - Καλλιτεχνικών Σχολείων
Μεταφορά ομόφωνου ψηφίσματος της Περιφέρειας Κρήτης με αιτήματα για χρηματοδότηση, στελέχωση και υποδομές
Παρασύρης: Παρέμβαση στη Βουλή για τη στήριξη των Μουσικών - Καλλιτεχνικών Σχολείων