Έφυγε από τη ζωή μια δασκάλα με μεγάλη κοινωνική προσφορά στον τόπο της
Ένας άνθρωπος με μεγάλη κοινωνική προσφορά στον τόπο της…

Το πρωί του Σαββάτου 6 Αυγούστου "έφυγε" σε ηλικία 85 ετών η Ευρυδίκη (Ρίκα) Τζαμτζή -Αργυρίου, μητέρα του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Λαμιέων Δημήτρη Αργυρίου και της Πάβιας Αργυρίου.

efyge_apo_ti_zoi.jpg

Επρόκειτο για μια από τις πιο γνωστές και αγαπητές Λαμιώτισσες, συνταξιούχος δασκάλα και από τα πλέον ενεργά μέλη του Συλλόγου Γυναικών με μεγάλη κοινωνική προσφορά.

Ανιδιοτελής άνθρωπος που είχε για όλους έναν καλό λόγο, σε κέρδιζε με την ευγένεια του χαρακτήρα της και την γλυκύτητα του προσώπου της. «Ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά για όσους ζητούσαν τη βοήθειά της…».

Αποχαιρετώντας τη γλυκιά του μητέρα, ο Δημήτρης Αργυρίου έγραψε τα παρακάτω στην προσωπική του σελίδα:

«Μάνα καλό ταξίδι και καλό παράδεισο...

Έφυγες τη μέρα που ανοίγουν οι ουρανοί και κατεβαίνουν οι Άγγελοι. Τόσο καλή που ήσουν σίγουρα  μαζί τους θα πας. Ήσουν ο πιο συμπονετικός και ο πιο ανιδιοτελής άνθρωπος που γνώρισα στη ζωή μου.

Νιώθω πολύ τυχερός που σε είχα δίπλα μου και μεγάλωσα στην αγκαλιά σου. Μια αγκαλιά που χωρούσε όλους όσους γνώρισες ή πέρασαν απ' τη ζωή σου. Γιατί ήσουν ο ορισμός της αγάπης και της  "συγχώρεσης". Ας μας προσέχεις όλους από κει που θα σαι.

Κι εμείς θα προσευχόμαστε για τη ψυχούλα σου

Η κηδεία της Ρίκας Τζαμτζή - Αργυρίου, θα γίνει αύριο Τρίτη (9/8/22) στις 11:00’ το πρωί στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

*Επιθυμία της εκλιπούσης και της οικογένειάς της είναι αντί στεφάνων να δοθεί βοήθεια στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

5+1 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν τρώμε μια μπανάνα κάθε μέρα
Είναι καλή ιδέα να τρώμε μπανάνα κάθε μέρα; Τι απαντούν οι ειδικοί
Πρόκειται για ένα φρούτο που συνδυάζει γεύση, ευκολία και σημαντική διατροφική αξία, γι’ αυτό και αποτελεί συχνά μια γρήγορη λύση για σνακ, είτε στο...
Είναι καλή ιδέα να τρώμε μπανάνα κάθε μέρα; Τι απαντούν οι ειδικοί
πινακας
Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης πίσω από έναν πίνακα του 1864
Ένα έργο ζωγραφικής του 19ου αιώνα συνεχίζει να προκαλεί έντονα συναισθήματα στους επισκέπτες μουσείων, συγκινώντας βαθιά όσους το παρατηρούν.
Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης πίσω από έναν πίνακα του 1864
Γιάννης Τσαγκαράκης
Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα στον γκαλερίστα άσκησε ο εισαγγελέας
Εφόδους σε Κολωνάκι, Γλυφάδα και Ελληνικό – Εκατοντάδες έργα, αρχαιότητες και μετρητά στο μικροσκόπιο των Αρχών
Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα στον γκαλερίστα άσκησε ο εισαγγελέας