Παιδικός Σταθμός
Δήλωση του Υπευθύνου ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Βοιωτίας, Γιώργου Μουλκιώτη, σχετικά με τον κίνδυνο να μείνουν περίπου 60.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, εκτός δομών.

Στην πιθανότητα να μείνουν εκτός δομών περίπου 60.000 παιδιά, αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Μουλκιώτης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: "Με τυμπανοκρουσίες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβασή παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για την περίοδο 2022 – 2023 προκηρύσσεται με αυξημένο προϋπολογισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αριθμός των παιδιών ηλικίας 5-12 ετών, που παραμένουν εκτός δομών το σχολικό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε περίπου 60.000."

Συμπλήρωσε πως παρά τον αυξημένο προϋπολογισμό, δεν καθίσταται δυνατό να καλυφθεί πλήρως η άνοδος του κόστους, ενώ η μη λογική κατανομή με βάση τις ανάγκες ανά γεωγραφική περιοχή πρόκειται να οδηγήσει σε σοβαρές απώλειες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζονται τα μόρια στα αγωνίσματα
Πανελλήνιες 2026: ΤΕΦΑΑ – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για αγωνίσματα, μόρια και δικαιολογητικά
Πανελλήνιες 2026: Οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ μπαίνουν στην τελική ευθεία με τις πρακτικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: ΤΕΦΑΑ – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για αγωνίσματα, μόρια και δικαιολογητικά
ΑΣΕΠ - Παπαϊωάννου
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που από σήμερα καταθέτουν αίτηση
Εφιστώ την προσοχή των υποψηφίων στην προσεκτική μελέτη των προκηρύξεων και στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων. 
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που από σήμερα καταθέτουν αίτηση