ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: "Είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν άμεσα οι κρίσεις διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων"
Με νέα της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων στηλιτεύει τις αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την οργάνωση της διαδικασίας για την επιλογή Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων. 

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων θεωρεί απαράδεκτη την συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών/-ντριών άνευ της συμμετοχής αιρετών εκπροσώπων του κλάδου και την παραβίαση της σειράς επιλογής στελεχών.

Όπως αναφέρεται, η έναρξη της συγκεκριμένης διαδικασίας μαζί με την αρχή του σχολικού έτους, ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα!

Η ανακοίνωση

"Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταδικάζει τη νέα αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στη συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών/ντριων σχολικών μονάδων χωρίς τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου και παραβιάζοντας τη σειρά επιλογής στελεχών, αφού έπρεπε να προηγηθεί η επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών/ντριων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν άμεσα οι κρίσεις διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, γιατί πρόκειται για μια διαδικασία που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21, με αποτέλεσμα λόγω αυτής της καθυστέρησης, η οποία βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία, να υπάρχουν κενά λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης των διευθυντών/ντριών. Αυτή όμως η ανάγκη δεν δίνει το δικαίωμα στην πολιτική ηγεσία να αυθαιρετεί εις βάρος της αξιοκρατίας, γιατί με αυτή της την επιλογή είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική ηγεσία αφενός καταστρατηγεί το νόμο που η ίδια ψήφισε, αφετέρου επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο στην επιλογή των Διευθυντών/ντριών κατά παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, δημοκρατίας και φιλελεύθερης αντίληψης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι η έναρξη αυτής της διαδικασίας με την αρχή του σχολικού έτους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η οποία θα ενταθεί με την αλλαγή των Διευθυντών/ντριων στη μέση του σχολικού έτους.

Άλλη μια χρονιά με σοβαρά προβλήματα με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, η οποία δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε το χρονοδιάγραμμα που η ίδια εξήγγειλε! 

Ζητάμε:

  • Η επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης να γίνει από υπηρεσιακά συμβούλια με τη συμμετοχή των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπρόσωπων του κλάδου μας, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την απαιτούμενη διαφάνεια και αξιοκρατία στη διαδικασία.
  • Την επαναφορά του Συλλόγου Διδασκόντων ως του βασικού, συλλογικού και ανώτερου διοικητικού οργάνου του Σχολείου"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιρία
Κακοκαιρία: Τέσσερις εγκλωβισμένοι σε κατοικία στον Κάλαμο – Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αθήνα
Αναφορές και για εγκλωβισμένους οδηγούς σε κεντρικούς δρόμους
Κακοκαιρία: Τέσσερις εγκλωβισμένοι σε κατοικία στον Κάλαμο – Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αθήνα
διαγωνισμος ασεπ 2027 πανελλήνιος
Βγήκαν τα πρώτα Τεστ της νέας ύλης για τον 3ο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ
Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεκατάρτισης που αναρτήθηκε για πανελλαδική χρήση από το goLearn για τον 3ο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό έχει τα πρώτα τεστ...
Βγήκαν τα πρώτα Τεστ της νέας ύλης για τον 3ο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ
κακοκαιρία
«Οδός-χείμαρρος» στον Ωρωπό: Καταιγίδες «πνίγουν» δρόμους και προκαλούν προβλήματα στην Αττική
Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Εκκλήσεις Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή μετακινήσεων
«Οδός-χείμαρρος» στον Ωρωπό: Καταιγίδες «πνίγουν» δρόμους και προκαλούν προβλήματα στην Αττική