ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: "Είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν άμεσα οι κρίσεις διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων"
Με νέα της ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων στηλιτεύει τις αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την οργάνωση της διαδικασίας για την επιλογή Διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων. 

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων θεωρεί απαράδεκτη την συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών/-ντριών άνευ της συμμετοχής αιρετών εκπροσώπων του κλάδου και την παραβίαση της σειράς επιλογής στελεχών.

Όπως αναφέρεται, η έναρξη της συγκεκριμένης διαδικασίας μαζί με την αρχή του σχολικού έτους, ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα!

Η ανακοίνωση

"Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καταδικάζει τη νέα αυθαίρετη και αντιδημοκρατική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στη συγκρότηση Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών/ντριων σχολικών μονάδων χωρίς τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου και παραβιάζοντας τη σειρά επιλογής στελεχών, αφού έπρεπε να προηγηθεί η επιλογή των Συμβούλων Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθυντών/ντριων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρεί ότι είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν άμεσα οι κρίσεις διευθυντών/ντριών σχολικών μονάδων, γιατί πρόκειται για μια διαδικασία που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21, με αποτέλεσμα λόγω αυτής της καθυστέρησης, η οποία βαρύνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία, να υπάρχουν κενά λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης των διευθυντών/ντριών. Αυτή όμως η ανάγκη δεν δίνει το δικαίωμα στην πολιτική ηγεσία να αυθαιρετεί εις βάρος της αξιοκρατίας, γιατί με αυτή της την επιλογή είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική ηγεσία αφενός καταστρατηγεί το νόμο που η ίδια ψήφισε, αφετέρου επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο στην επιλογή των Διευθυντών/ντριών κατά παράβαση κάθε έννοιας αξιοκρατίας, δημοκρατίας και φιλελεύθερης αντίληψης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι η έναρξη αυτής της διαδικασίας με την αρχή του σχολικού έτους θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η οποία θα ενταθεί με την αλλαγή των Διευθυντών/ντριων στη μέση του σχολικού έτους.

Άλλη μια χρονιά με σοβαρά προβλήματα με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, η οποία δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε το χρονοδιάγραμμα που η ίδια εξήγγειλε! 

Ζητάμε:

  • Η επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης να γίνει από υπηρεσιακά συμβούλια με τη συμμετοχή των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπρόσωπων του κλάδου μας, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την απαιτούμενη διαφάνεια και αξιοκρατία στη διαδικασία.
  • Την επαναφορά του Συλλόγου Διδασκόντων ως του βασικού, συλλογικού και ανώτερου διοικητικού οργάνου του Σχολείου"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσιο - Εργασία
Δημόσιο: Εργαζόμενη σε υπουργείο κατήγγειλε παρενόχληση από προϊστάμενό της και δικαιώθηκε
Αρχικά η υπάλληλος ζητούσε 20.000 ευρώ ως αποζημίωση από το Δημόσιο, αλλά όταν η υπόθεση εκδικάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, τελικώς κατάφερε...
Δημόσιο: Εργαζόμενη σε υπουργείο κατήγγειλε παρενόχληση από προϊστάμενό της και δικαιώθηκε