Thumbnail
Τον προγραμματισμό υπηρεσιακών μεταβολών και διαδικασιών κοινοποίησε το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

 To xρονοδιάγραμμα πρόσληψης αναπληρωτών και ανάληψης υπηρεσίας νεοδιόριστων από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κοινοποίησε το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής.

Να σημειωθεί πως οι νεοδιόριστοι θα αναλάβουν υπηρεσία και θα ορκιστούν την ίδια μέρα σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει από τη Διεύθυνση και η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17 έως 24 Αυγούστου. 

Αναλυτικότερα, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

  • Μέχρι 16 Αυγούστου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να καταχωρίσουν τα κενά εκπαιδευτικών των σχολείων. 
  • Από 17 έως 19 Αυγούστου ο Περιφερειακοί Διευθυντές θα πρέπει να εγκρίνουν τις εισηγήσεις των κενών των Διευθυντών Εκπαίδευσης. 
  • Στις 26 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών Συναδέλφων σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται. 
  • Tο διήμερο 27 και 28 Αυγούστου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα πρέπει να δηλώσουν τα σχολεία στα οποία προτιμούν να τοποθετηθούν. 

Ακόμη, σημειώνουν πως οι διαδικασίες στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής θα αρχίσουν να διεξάγονται μετά τις 15 Αυγούστου καθώς μέχρι τότε δεν προβλέπεται, τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή, να γίνει συνεδρίαση. 

Αναλυτικά:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλες τις Συναδέλφισσες και τους Συναδέλφους που διορίστηκαν. Καλωσορίζουμε όσες και όσους έρχονται στη Δ/νση ΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ και ευχόμαστε καλή τοποθέτηση. Θα παρακολουθούμε όλη τη διαδικασία και είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστεί. Το επόμενο διάστημα θα είναι πυκνό σε διαδικασίες γιατί θα πραγματοποιηθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθέτηση Συναδέλφων που είναι υπεράριθμοι, βρίσκονται σε διάθεση, από απόσπαση (εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ), τοποθέτηση Νεοδιόριστων και πρόσληψη αναπληρωτών. 

Εφιστούμε την προσοχή στην ενημέρωσή σας, η περίοδος και η αγωνία όλων σας δεν προσφέρονται για εντυπωσιασμούς και καλό είναι όποιος θέλει και αναλαμβάνει την ευθύνη για ενημέρωση να είναι πολύ προσεκτικός διαφορετικά μόνο σύγχυση δημιουργεί. 

Πίνακες που έχουν δημοσιευτεί παραταξιακά δεν παίζουν κανένα ρόλο στις υπηρεσιακές μεταβολές και στις τοποθετήσεις που θα γίνουν. 

Αυτή την περίοδο σημασία έχουν μόνο τα λειτουργικά κενά. Δηλώνουμε πως δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση απόκρυψη των κενών από τη Δ/νση. Όλα τα κενά να δίνονται στους Συναδέλφους σε κάθε στάδιο των υπηρεσιακών μεταβολών. 

Πιο συγκεκριμένα: 

1. Στο σύνολο των κενών (λειτουργικά και όχι οργανικά) θα τοποθετηθούν Συνάδελφοι που είναι υπεράριθμοι, στη διάθεση, αποσπασμένοι (εντός και εκτός) και οι Νεοδιόριστοι. Τα κενά είναι πολλά και διάσπαρτα σε όλη την Αν. Αττική. 

2. Τα κενά θα επικαιροποιούνται με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου υπηρεσιακών μεταβολών. 

3. Οι Νεοδιόριστοι θα αναλάβουν υπηρεσία και θα ορκιστούν την ίδια μέρα σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει από τη Δ/νση. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17 έως 24 Αυγούστου. 

Θέμα αποδοχής του διορισμού, δεν υφίσταται διότι έχει πραγματοποιηθεί στην αρχική σας αίτηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δ/νσης Αν. Αττικής. 

Ζητούμε να δοθεί η δυνατότητα ανάληψης υπηρεσίας των Νεοδιόριστων Συναδέλφων και ηλεκτρονικά. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις για τα δικαιολογητικά και τις ακριβείς ημερομηνίες θα πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα από τη Δ/νση για τον προγραμματισμό των Συναδέλφων, πολλοί από τους οποίους μετακινούνται από μακρινές περιοχές. 

4. Έπειτα θα κληθούν οι Νεοδιόριστοι να δηλώσουν προτιμήσεις και να γίνει η τοποθέτησή τους, η οποία γίνεται ως εξής: α) τον πρώτο χρόνο η τοποθέτηση είναι προσωρινή και γίνεται με βάση τα κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακοί λόγοι, συνυπηρέτηση, εντοπιότητα) , β) τον δεύτερο χρόνο τοποθετούνται οργανικά με βάση τη σειρά μετάθεσης ( άρθρο 46 παραγρ. 6 του Ν 2413/1996). 

5. Μέχρι 16 Αυγούστου οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει να καταχωρίσουν τα κενά εκπαιδευτικών των σχολείων. 

6. Από 17 έως 19 Αυγούστου ο Περιφερειακοί Διευθυντές θα πρέπει να εγκρίνουν τις εισηγήσεις των κενών των Διευθυντών Εκπαίδευσης. 

7. Στις 26 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών Συναδέλφων σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται. 

8. Το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα πρέπει να δηλώσουν τα σχολεία στα οποία προτιμούν να τοποθετηθούν. 

9. Οι διαδικασίες στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής θα αρχίσουν να διεξάγονται μετά τις 15 Αυγούστου καθώς μέχρι τότε δεν προβλέπεται, τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή, να γίνει συνεδρίαση. 

Να μην ξεχνάμε πως οι μόνιμοι διορισμοί είναι απαίτηση της κοινωνίας και αποτέλεσμα των αγώνων μας. Επίσης αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά η ανάγκη της εκπροσώπησης των Συναδέλφων μέσω των αιρετών και όχι με τη λειτουργία των δοτών και διορισμένων. 

Δίνουμε τη μάχη για δημοκρατικές διαδικασίες, δικαιοσύνη και αντιπροσώπευση στον Κλάδο. Αγώνας για τη δημόσια εκπαίδευση και τα δικαιώματα των Συναδέλφων.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ προσλήψεις εκπαιδευτικών
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Νέες κατευθύνσεις του ΑΣΕΠ για τους όρους και το περιεχόμενο του νέου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που έχει ανακοινωθεί για τον Μάρτιο του 2023
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Πάτρα εικόνα
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη
Στο ναό της Αγ. Φωτεινής Πατρών επίσης φυλάσσονται ως ιερά κειμήλια, 4 εικόνες που είναι τοποθετημένες σε προθήκες και δείχνουν η μία τον Ιησού...
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη