Οι υποτροφίες αφορούν μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη γίνεται 50 ετών και καλωσορίζει 69 νέους υποτρόφους για να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή μεταδιδακτορικό επίπεδο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Απόστολος Λακασάς, στην kathimerini.gr. Σύμφωνα με το ίδρυμα, από τις 69 νέες υποτροφίες, οι 36 αφορούν σε μεταπτυχιακές σπουδές και οι 29 διδακτορική έρευνα στο πλαίσιο του 50ού Τακτικού Προγράμματος Υποτροφιών ενώ περιλαμβάνονται και 4 υποτροφίες για μεταδιδακτορική έρευνα σύμφωνα με το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου», παλαιότερου Προέδρου του Ιδρύματος. Εξ’ αυτών οι 54 θα σπουδάσουν στην Ευρώπη και στην Αμερική και οι 15 θα φοιτήσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια. 

Μία νέα πρωτοβουλία αποτελεί η «Υποτροφία των Υποτρόφων», της οποίας τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τους ίδιους τους υπότροφους για να δημιουργηθεί μία νέα.

Οι υποτροφίες καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα στον τομέα των θετικών επιστημών, όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει την εστίαση σε τομείς ιδιαίτερα σύγχρονους. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται εξειδικευμένοι τομείς της βιοϊατρικής τεχνολογίας και πληροφορικής επιστημών ζωής, της μοριακής ιατρικής και βιοκαινοτομίας και της στοχευμένης ανάπτυξης φαρμάκων, ο τομέας της μηχανικής μάθησης και των εφαρμογών της, ο τομέας των νανοεπιστημών και της νανοτεχνολογίας, οι τομείς της επιστήμης δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός στην αρχιτεκτονική και άλλα.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ιδρύθηκε το 1972 και στόχος του είναι η ενδυνάμωση μίας κοινωνίας που παρέχει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Η αστυνομοκρατία στα σχολεία το … όραμα του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Πειραιά
«Σε μια συγκυρία εφιαλτική για το δημόσιο σχολείο που η κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική βασίζεται στη λογική της λιτότητας και των περικοπών σε άθλια...
Η αστυνομοκρατία στα σχολεία το … όραμα του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Πειραιά
Τρύφων Αλεξιάδης
Αλεξιάδης: Κατάθεση αναφοράς για τις μεταφορές μαθητών Καλλιτεχνικών σχολείων
Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή, για τον περιορισμό απόστασης στις μεταφορές των μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων, από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφωνα...
Αλεξιάδης: Κατάθεση αναφοράς για τις μεταφορές μαθητών Καλλιτεχνικών σχολείων