Οι υποτροφίες αφορούν μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη γίνεται 50 ετών και καλωσορίζει 69 νέους υποτρόφους για να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή μεταδιδακτορικό επίπεδο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Απόστολος Λακασάς, στην kathimerini.gr. Σύμφωνα με το ίδρυμα, από τις 69 νέες υποτροφίες, οι 36 αφορούν σε μεταπτυχιακές σπουδές και οι 29 διδακτορική έρευνα στο πλαίσιο του 50ού Τακτικού Προγράμματος Υποτροφιών ενώ περιλαμβάνονται και 4 υποτροφίες για μεταδιδακτορική έρευνα σύμφωνα με το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου», παλαιότερου Προέδρου του Ιδρύματος. Εξ’ αυτών οι 54 θα σπουδάσουν στην Ευρώπη και στην Αμερική και οι 15 θα φοιτήσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια. 

Μία νέα πρωτοβουλία αποτελεί η «Υποτροφία των Υποτρόφων», της οποίας τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τους ίδιους τους υπότροφους για να δημιουργηθεί μία νέα.

Οι υποτροφίες καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα στον τομέα των θετικών επιστημών, όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει την εστίαση σε τομείς ιδιαίτερα σύγχρονους. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται εξειδικευμένοι τομείς της βιοϊατρικής τεχνολογίας και πληροφορικής επιστημών ζωής, της μοριακής ιατρικής και βιοκαινοτομίας και της στοχευμένης ανάπτυξης φαρμάκων, ο τομέας της μηχανικής μάθησης και των εφαρμογών της, ο τομέας των νανοεπιστημών και της νανοτεχνολογίας, οι τομείς της επιστήμης δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός στην αρχιτεκτονική και άλλα.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ιδρύθηκε το 1972 και στόχος του είναι η ενδυνάμωση μίας κοινωνίας που παρέχει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία.jpg
Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό
Στο ύψος του Γρανίτη έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου που γλίστρησε και μετά από μια σειρά ελιγμών και αφού πέρασα στο αντίθετο ρεύμα ενώ ερχόταν...
Εκπαιδευτικός, είδος αναλώσιμο: Μια μαρτυρία από μια αναπληρώτρια εκπαιδευτικό