Η ΟΙΕΛΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας κατά των εκδικητικών απολύσεων και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

Η ΟΙΕΛΕ εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή της σε εκπαιδευιτκούς της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εκδικητική συμπεριφορά της διοίκησης του σχολείου, το οποίο με αστείες δικαιολογίες απέλυσε και παραπέμπει σε …πειθαρχική διαδικασία (!) επιφανή στελέχη της συντεχνίας (Οργάνωσης Προσωπικού της Αγγλικής Σχολής – ESSA) που διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο αγώνας των εκπαιδευτικών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, όταν ξεκίνησε από τον Διευθυντή του σχολείου και εκπροσώπους της διοίκησης μια εκστρατεία εκφοβισμού κατά των εκπαιδευτικών με ταυτόχρονες ανακοινώσεις για επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων. Οι τρεις επικεφαλής της συντεχνίας και πρωτεργάτριες των κινητοποιήσεων για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με την απόλυση αλλά και με πειθαρχική δίωξη, γεγονός που παραβιάζει κατάφωρα στην κυπριακή συνδικαλιστική νομοθεσία. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών έχουν σταθεί εκπρόσωποι κυπριακών συνδικαλιστικών οργανώσεων, γονέων, αποφοίτων και μαθητών.

Είναι φανερό, όπως υπογραμμίζει η ΟΙΕΛΕ, ότι σε χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα που έχουν επιβληθεί σκληρές, νεοφιλελεύθερες ρυθμίσεις μετατροπής του εκπαιδευτικού αγαθού σε εμπόρευμα και του σχολείου σε πρατήριο «γνώσης», οι εκπαιδευτικοί χάνουν τον τίτλο του λειτουργού της Παιδείας μεταβαλλόμενοι σε αναλώσιμους υπαλλήλους χωρίς δικαιώματα. Είναι πρόσφατη η περίπτωση της απόλυσης του εκπαιδευτικού Βασίλη Λιόση μετά από 25 έτη υπηρεσίας, επειδή «τόλμησε» να έχει ξεκάθαρα πολιτικά πιστεύω και άποψη.

Στη σκοτεινή αυτή συγκυρία που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε άλλη επιλογή από την οργάνωση και την ενίσχυση της συλλογικότητας. Η ΟΙΕΛΕ στα 64 χρόνια της ύπαρξής της έχει κατορθώσει, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους, να υψώσει τείχος αντίστασης στην εργοδοτική και στην πολιτική αυθαιρεσία. Στηρίζουμε τον αγώνα της συντεχνίας των εκπαιδευτικών στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και ελπίζουμε η αφύπνιση του συνόλου των Κυπρίων ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως εκφράστηκε με το σχηματισμό της Επιτροπής Αγώνα Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, να οδηγήσει στη δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών. Εμείς θα είμαστε στο πλάι των συναδέλφων μας στην Κύπρο σε κάθε βήμα του αγώνα τους και προσβλέπουμε σε ενίσχυση των σχέσεων, ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του χώρου μας.

Όλοι μαζί, κανείς μόνος!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

διαγωνισμος ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί
ΑΣΕΠ: 5124 μόνιμοι διορισμοί πτυχιούχων ΑΕΙ - ΤΕΙ με αιτήσεις ως 20 Δεκέμβρη
Έτσι θα γίνουν 5124 μόνιμοι διορισμοί σε όλο το δημόσιο τους επόμενους μήνες! Κάντε αίτηση στον ΑΣΕΠ έως τις 20 Δεκεμβρίου και πετύχετε πάνω από 55%...
ΑΣΕΠ: 5124 μόνιμοι διορισμοί πτυχιούχων ΑΕΙ - ΤΕΙ με αιτήσεις ως 20 Δεκέμβρη
Γεώργιος Κόσυβας
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής
ΠΔΕ Αττικής: Συγκρότηση Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Διευθυντές Σχολείων: Ποιοι εκπαιδευτικοί συγκροτούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής σε όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής