Κεραμέως - Κόπτσης: Τι είπαν στην τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές εκπαίδευσης
Όπως ανάφερε ο κ. Αλ. Κόπτσης στο alfavita.gr έχει δοθεί ήδη στους διευθυντές εκπαίδευσης η δυνατότητα να αναφέρουν μέσω πλατφόρμας ερωτήματα και σκέψεις σχετικά με τις διαδιακασίες της νέας σχολικής χρονιάς έτσι ώστε αφού γίνει επεξεργασία από το υπουργείο να υπάρξουν απαντήσεις και οδηγίες

Στη σημερινή πρώτη συνάντηση (διαδικτυακή), με τους νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παραβρέθηκαν  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο Γενικός Γραμματέας  Αλ. Κόπτσης.

Στο τέλος της συνάντησης  η υπουργός Παιδείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Καλή επιτυχία στους νέους μας 116 Διευθυντές Εκπαίδευσης που ανέλαβαν μόλις υπηρεσία! Συμμετείχα σήμερα στην τηλεδιάσκεψη προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς υπό τον Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Κόπτση, συνεχάρην τους νέους Διευθυντές για την επιλογή τους μέσα από μία απαιτητική διαδικασία και τους ευχήθηκα καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Η ερχόμενη σχολική χρονιά είναι μία χρονιά υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων και καινοτομιών στα σχολεία μας, όπως το νηπιαγωγείο από τα 4 έτη, τα αγγλικά από το νηπιαγωγείο, τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, η αξιολόγηση, οι επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, η επέκταση του Ολοήμερου Σχολείου, η ενίσχυση της αυτονομίας του σχολείου και των εκπαιδευτικών μας, η στήριξη των – διπλάσιων πλέον - Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων.

Ο ρόλος των Διευθυντών Εκπαίδευσης, πλάι στους εκπαιδευτικούς μας, καθώς και των Περιφερειακών Διευθυντών και των Διευθυντών Σχολείων, είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καλή αρχή! ".

"Ορθολογική διαχείριση" των εκπαιδευτικών και ετοιμότητα για τηλεκπαίδευση

Στην αρχή της ομιλίας του ο Γ.Γ. Αλ. Κόπτσης έδωσε τις παρακάτω οδηγίες στους Διευθυντές Εκπαίδευσης:

 1. Να κάνουν ορθολογική διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού και να εξαντλείται το προβλεπόμενο ωράριο διδασκαλίας.
 2. Να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθεί για τους μαθητές  η  τηλεκπαίδευση, λόγω πανδημίας, φυσικών καταστροφών και   καταλήψεων.

Σε ερώτηση Διευθυντή Εκπαίδευσης σχετικά με την αξιολόγηση (πως θα ξεκινήσει η αξιολόγηση  χωρίς τους αξιολογητές που είναι οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, οι Επόπτες Ποιότητας και οι  νέοι  Διευθυντές Σχολείων) ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας διευκρίνισε ότι σε πρώτη φάση θα ετοιμαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα και οι υπόλοιπες προκαταρκτικές διαδικασίες.

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου θα επαναληφθεί η συνάντηση του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ (πάντα διδικτυακά) με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, με την παρουσία των Διευθυντών των Διευθύνσεων του υπουργείου Παιδείας (συνολικά περίπου 150 άτομα)

Όπως ανάφερε ο κ. Αλ. Κόπτσης στο alfavita.gr έχει δοθεί ήδη στους διευθυντές εκπαίδευσης η δυνατότητα να αναφέρουν μέσω πλατφόρμας ερωτήματα και σκέψεις σχετικά με τις διαδικασίες της νέας σχολικής χρονιάς έτσι ώστε αφού γίνει επεξεργασία από το υπουργείο να υπάρξουν απαντήσεις και οδηγίες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;