eksarxeia-ksilodarmos
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 29 Ιουλίου στα δικαστήρια Ευελπίδων όπου πραγματοποιείται η δίκη του Χρήστου Κυπραίου, ο οποίος χτυπήθηκε από την αστυνομία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια εξαιτίας της απόπειρας βιασμού νεαρής γυναίκας στην περιοχή

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συλλογικότητες και φεμινιστικές ομάδες στα Εξάρχεια στις 22/7/2022, εξαιτίας της απόπειρας βιασμού νεαρής γυναίκας στην ίδια περιοχή. Καταγγέλλουμε την απαγόρευση της πορείας και τη διάλυσή της, τον ξυλοδαρμό διαδηλωτριών και διαδηλωτών και τον απρόκλητο και άγριο ξυλοδαρμό και τη σύλληψη του φοιτητή του Φυσικού Τμήματος του ΕΚΠΑ Χρήστου Κυπραίου.

Ο σύλλογος καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 8:30 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων όπου πραγματοποιείται η δίκη του Χρήστου Κυπραίου: καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μεθόδευσε την απαγόρευση, χωρίς καμία αιτιολογία και έσπευσε να δώσει εντολή για την επίθεση των ομάδων ΜΑΤ στην πορεία. Οι εικόνες που έχουν δημοσιοποιηθεί με φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό όπου εμφανίζονται αστυνομικοί να βιαιοπραγούν αδιακρίτως, να ξυλοκοπούν πολίτες, να χυδαιολογούν απέναντι σε διαδηλώτριες και διαδηλωτές, να επιχειρούν να τραβήξουν το υπηρεσιακό τους περίστροφο, να προβαίνουν σε αποκλεισμούς καταστημάτων κρατώντας  ομήρους τους θαμώνες είναι μερικά δείγματα από το κρεσέντο καταστολής μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη του φοιτητή Χρήστου Κυπραίου. Συγκεκριμένα, άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ τον περικύκλωσαν και του επιτέθηκαν απρόκλητα, τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον καθήλωσαν μπρούμυτα στο πεζοδρόμιο συνεχίζοντας να τον χτυπούν και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια, του απαγορεύτηκε οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς του και επαφή με δικηγόρο και καμία ενημέρωση δεν υπήρξε σε κανέναν για το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε από την αστυνομία ή για την κατάσταση της υγείας του. Η απόδοση στον ίδιο  μιας σειράς κατηγοριών, πλήρως ανυπόστατων όπως δείχνει και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, αποτελεί μέρος της συγκάλυψης της βάρβαρης καταστολής της κινητοποίησης ενάντια στους βιασμούς.

Ειδικά σε συγκυρίες σαν την σημερινή, κατά την οποία οι πολίτες απορούν για την αμεροληψία και την αποτελεσματικότητα του δικαστικού συστήματος, τέτοιου τύπου πρακτικές και απαγορεύσεις θυμίζουν σκοτεινές εποχές και αντικειμενικά συντελούν στην κάλυψη περιστατικών έμφυλης βίας και σεξουαλικών κακοποιήσεων.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Χρήστο Κυπραίο, απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την απόδοση ευθυνών για τις αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

Καλούμε

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

H Μαρία Καρυστιανού στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματός της
Καταγγελία κατά της Μαρίας Καρυστιανού για «κλοπή ιδρυτικής διακήρυξης»
Ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης κατηγορεί την πρόεδρο του Συλλόγου Τεμπών για αντιγραφή των ιδεών και της φιλοσοφίας του νέου της πολιτικού...
Καταγγελία κατά της Μαρίας Καρυστιανού για «κλοπή ιδρυτικής διακήρυξης»
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Final Four Euroleague: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 79-61 – Παράσταση τελικού και φουλ για το 4ο αστέρι
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 79-61: Κόκκινο «πάρτι» στο ΟΑΚΑ και πρόκριση στον τελικό της Euroleague
Επίθεση με drones σε σχολείο της Ρωσίας από την Ουκρανία
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι
Κατέρρευσε κοιτώνας όπου βρίσκονταν 86 μαθητές - Για «τρομοκρατική επίθεση» μιλά ο Πούτιν και ζητά αντίποινα
Μακελειό στο Λουγκάνσκ: Ουκρανικό πλήγμα σε Λύκειο – 6 νεκροί, 39 τραυματίες και 15 αγνοούμενοι