«Εμείς δηλαδή οι τελειόφοιτοι πώς θα πάρουμε παιδαγωγική επάρκεια για να διεκδικήσουμε κάποια θέση και εργασία με το άνοιγμα των πινάκων γενικής το 2023 όπως διαδίδεται;»

Είμαι τελειόφοιτος στη σχολή μου και υπολόγιζα ότι τον Οκτώβριο θα είμαι πτυχιούχος. Σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, με αυτό δηλαδή που σπούδαζα 4 χρόνια (και έχοντας περάσει ήδη μαθήματα παιδαγωγικής φύσεως), θα είχα παιδαγωγική επάρκεια! Πλέον με το νέο νομοσχέδιο αυτό δεν ισχύει, καθώς πρέπει να φοιτήσω ακόμα 1 έτος για λάβω τη παιδαγωγική επάρκεια! Αυτό όπως καταλαβαίνετε μας βγάζει εκτός προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού!

Πέραν αυτών όμως, σε επικοινωνία με τη σχολή με ενημέρωσαν πώς ακόμα δε ξέρουν πώς και πότε θα λειτουργήσει αυτό το ειδικό πρόγραμμα, υπάρχουν κενά στη νομοθεσία για τα οποία περιμένουν νέα νομοθετήματα από το Υπουργείο Παιδείας και πρέπει μέσα σε 2-3 μήνες (μεσολαβώντας Ιούλιος – Αύγουστος) να οργανώσουν πρόγραμμα σπουδών και όλες τις διαδικασίες, ίσως και σε συνεργασία με άλλο τμήμα! Μου εδωσαν λοιπόν να καταλάβω ότι στη πράξη ΚΑΙ δε θα έχω επάρκεια με το πτυχίο μου ΚΑΙ πιθανότατα δε θα τρέξει το ειδικό πρόγραμμα το νέο ακαδημαικό έτος!!

Εμείς δηλαδή οι τελειόφοιτοι πώς θα πάρουμε παιδαγωγική επάρκεια για να διεκδικήσουμε κάποια θέση και εργασία με το άνοιγμα των πινάκων γενικής το 2023 όπως διαδίδεται; Στην ουσία θα είναι σαν να αποκλειόμαστε από την αγορά εργασίας για 2-3 χρόνια για μια αλλαγή τελευταίας στιγμής, για την οποία αλλαγή δεν έχει υπάρξει η σχετική οργάνωση και μέριμνα από ότι φαίνεται!! Από τη μία λέτε για γραπτό διαγωνισμό ώστε να διεκδικήσουμε κι εμείς οι νέοι πτυχιούχοι το διορισμό μας στην εκπαίδευση, και από την άλλη όμως κινδυνεύουμε να ανοίξουν οι νέοι πίνακες και να είμαστε χωρίς παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, κάτι που δεν μας προβλημάτιζε λίγους μήνες νωρίτερα!!

Εκείνο που ζητάω είναι είτε για κάποιο χρονικό διάστημα να ισχύει παράλληλα και η επάρκεια που δίνεται με το πτυχίο μας, σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, μέχρι να οργανωθούν οι διαδικασίες για το ειδικό πρόγραμμα σπουδών, είτε οπωσδήποτε να λειτουργήσουν τα ειδικά προγράμματα σπουδών όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, και παράλληλα οι πίνακες γενικής να ανοίξουν μετά τον Ιούνιο 2023 ώστε να προλάβουμε να έχουμε ολοκληρώσει όλοι οι τελειόφοιτοι αυτή την επιπλέον υποχρέωση που μας προστέθηκε τελευταία στιγμή!!

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πάτρα εικόνα
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη
Στο ναό της Αγ. Φωτεινής Πατρών επίσης φυλάσσονται ως ιερά κειμήλια, 4 εικόνες που είναι τοποθετημένες σε προθήκες και δείχνουν η μία τον Ιησού...
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη
ΕΥΑ ΣΤΡΑΤΗΣ
Τραγωδία για νεαρό ζευγάρι: Mε διαφορά λίγων μηνών «χτυπήθηκαν» σε σοβαρά τροχαία
Ο Στράτος Ζαφειρέλλης από τη Μυτιλήνη αγωνίστηκε σκληρά για να στηρίξει τη σύζυγό του Ευανθία Καραμήτρου να αποκατασταθεί, έπειτα από το ατύχημα που...
Τραγωδία για νεαρό ζευγάρι: Mε διαφορά λίγων μηνών «χτυπήθηκαν» σε σοβαρά τροχαία