«Εμείς δηλαδή οι τελειόφοιτοι πώς θα πάρουμε παιδαγωγική επάρκεια για να διεκδικήσουμε κάποια θέση και εργασία με το άνοιγμα των πινάκων γενικής το 2023 όπως διαδίδεται;»

Είμαι τελειόφοιτος στη σχολή μου και υπολόγιζα ότι τον Οκτώβριο θα είμαι πτυχιούχος. Σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, με αυτό δηλαδή που σπούδαζα 4 χρόνια (και έχοντας περάσει ήδη μαθήματα παιδαγωγικής φύσεως), θα είχα παιδαγωγική επάρκεια! Πλέον με το νέο νομοσχέδιο αυτό δεν ισχύει, καθώς πρέπει να φοιτήσω ακόμα 1 έτος για λάβω τη παιδαγωγική επάρκεια! Αυτό όπως καταλαβαίνετε μας βγάζει εκτός προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού!

Πέραν αυτών όμως, σε επικοινωνία με τη σχολή με ενημέρωσαν πώς ακόμα δε ξέρουν πώς και πότε θα λειτουργήσει αυτό το ειδικό πρόγραμμα, υπάρχουν κενά στη νομοθεσία για τα οποία περιμένουν νέα νομοθετήματα από το Υπουργείο Παιδείας και πρέπει μέσα σε 2-3 μήνες (μεσολαβώντας Ιούλιος – Αύγουστος) να οργανώσουν πρόγραμμα σπουδών και όλες τις διαδικασίες, ίσως και σε συνεργασία με άλλο τμήμα! Μου εδωσαν λοιπόν να καταλάβω ότι στη πράξη ΚΑΙ δε θα έχω επάρκεια με το πτυχίο μου ΚΑΙ πιθανότατα δε θα τρέξει το ειδικό πρόγραμμα το νέο ακαδημαικό έτος!!

Εμείς δηλαδή οι τελειόφοιτοι πώς θα πάρουμε παιδαγωγική επάρκεια για να διεκδικήσουμε κάποια θέση και εργασία με το άνοιγμα των πινάκων γενικής το 2023 όπως διαδίδεται; Στην ουσία θα είναι σαν να αποκλειόμαστε από την αγορά εργασίας για 2-3 χρόνια για μια αλλαγή τελευταίας στιγμής, για την οποία αλλαγή δεν έχει υπάρξει η σχετική οργάνωση και μέριμνα από ότι φαίνεται!! Από τη μία λέτε για γραπτό διαγωνισμό ώστε να διεκδικήσουμε κι εμείς οι νέοι πτυχιούχοι το διορισμό μας στην εκπαίδευση, και από την άλλη όμως κινδυνεύουμε να ανοίξουν οι νέοι πίνακες και να είμαστε χωρίς παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, κάτι που δεν μας προβλημάτιζε λίγους μήνες νωρίτερα!!

Εκείνο που ζητάω είναι είτε για κάποιο χρονικό διάστημα να ισχύει παράλληλα και η επάρκεια που δίνεται με το πτυχίο μας, σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, μέχρι να οργανωθούν οι διαδικασίες για το ειδικό πρόγραμμα σπουδών, είτε οπωσδήποτε να λειτουργήσουν τα ειδικά προγράμματα σπουδών όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, και παράλληλα οι πίνακες γενικής να ανοίξουν μετά τον Ιούνιο 2023 ώστε να προλάβουμε να έχουμε ολοκληρώσει όλοι οι τελειόφοιτοι αυτή την επιπλέον υποχρέωση που μας προστέθηκε τελευταία στιγμή!!

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εγκυμοσύνη
Άνοιξε η πλατφόρμα για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες
Τη δήλωση πρέπει να υποβάλλουν όλες οι δικαιούχοι με ημερομηνίες έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας από τις 26.05.2022 έως και τις...
Άνοιξε η πλατφόρμα για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες
kleista-sxoleia-deutera-28-2.jpg
Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπα στις 8/2
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα
Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπα στις 8/2
καλλιτεχνικα-σχολεια
Η Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο πλευρό των καλλιτεχνών
Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών
Η Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο πλευρό των καλλιτεχνών