ειδική αγωγή σεμινάριο
Μια κακοπαιγμένη παράσταση υποκρισίας και αδιαφορίας παίζεται εδώ και καιρό στην πλάτη των θεατρολόγων της χώρας.

Εκτός μόνιμων διορισμών παραμένουν τελικά όλοι οι εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής, παρά την πολυετή προσφορά τους στο δημόσιο σχολείο και τα εκατοντάδες πάγια και διαρκή κενά στα σχολεία, την ίδια ώρα που το υπουργείο προχώρησε στη σύσταση περισσοτέρων των 3.000 θέσεων για ιερείς.

Μια κακοπαιγμένη παράσταση υποκρισίας και αδιαφορίας παίζεται εδώ και καιρό στην πλάτη των θεατρολόγων της χώρας. 

Όπως σημειώνει στην efsyn ο Κώστας Ζαφειρόπουλος, εκτός μόνιμων διορισμών παρέμειναν τελικά όλοι οι εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής, παρά την πολυετή προσφορά τους στο δημόσιο σχολείο και τα εκατοντάδες πάγια και διαρκή κενά στα σχολεία. Πρόκειται για τον μοναδικό κλάδο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με μόλις μία (1) οργανική θέση στην Ειδική Αγωγή και μηδενικούς διορισμούς στη Γενική. Και όλα αυτά ενώ υπηρετούν πάνω από 800 αναπληρωτές θεατρολόγοι (εκ των οποίων τουλάχιστον 200 με περισσότερα από δέκα έτη), δηλαδή το 80% των εκπαιδευτικών της θεατρικής αγωγής είναι αναπληρωτές.

Πρόκειται για τον κλάδο που επλήγη περισσότερο μετά τους 11.700 (ελάχιστους σε σχέση με τις ανάγκες) διορισμούς του περασμένου Αυγούστου, καθώς οι θεατρολόγοι πρώτα είδαν τις ώρες των μαθημάτων τους να περικόπτονται ή και να εξοστρακίζονται από τα ωρολόγια προγράμματα, μετά οι περισσότεροι διαπίστωσαν ότι έχασαν το τρένο των διορισμών (171 έγιναν πέρσι) και τώρα πλέον αντιλαμβάνονται ότι το υπουργείο τούς έχει πλήρως ξεχάσει. Το υπουργείο Παιδείας είχε πάντως ενημερωθεί για τη μη ύπαρξη οργανικών θέσεων με δεκάδες επιστολές, δεκάδες διαμαρτυρίες, αλλεπάλληλες ερωτήσεις στη Βουλή (έχουν κατατεθεί πάνω από 20 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και αναφορές) και είχε χρόνο στη διάθεσή του, αλλά αποφάσισε τελικά να μην ασχοληθεί με το θέμα.

Ενώ και η υφυπουργός Παιδείας έχει κάνει δηλώσεις στη Βουλή για την αξία της Θεατρικής Αγωγής στην εκπαίδευση, τελικά έμειναν μόνο διάφορες βαρύγδουπες δηλώσεις για την «πατρίδα του θεάτρου» και για τη σημασία των τεχνών στο σχολείο του... αύριο. Στο σήμερα μηδέν. Στο παραπέντε των διορισμών η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θυμήθηκε ότι δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις για κάποιους κλάδους.

diamartyria-theatrologoi.jpg

«Η αγανάκτηση και η αίσθηση της αδικίας είναι μεγάλες. Πρωτίστως οι μαθητές δεν θα διδάσκονται με σταθερότητα και ποιότητα ένα πολύτιμο μάθημα του οποίου η αξία δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται από την Πολιτεία. Ομως και σε επίπεδο εκπαιδευτικών, ο διορισμός είναι μια ελάχιστη εργασιακή ασφάλεια, εργαζομένων υψηλής κατάρτισης, με επιμονή και αγάπη στο αντικείμενό τους, παρά τις χαμηλές αμοιβές και τις αντίξοες συνθήκες, μετά από ομηρία χρόνων! Το αίτημα για δίκαιους διορισμούς δεν είναι λοιπόν συντεχνιακό, είναι θέμα εργασιακής αξιοπρέπειας και κοινής λογικής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, καλώντας σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας αύριο το μεσημέρι (13.00) έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι το -μονόωρο- μάθημα της Θεατρικής Αγωγής συρρικνώθηκε περαιτέρω καθώς καταργήθηκε ως διδασκόμενο από την Ε' και την ΣΤ' Δημοτικού, ενώ παράλληλα μειώθηκαν και ώρες από τα μαθήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας (Μουσική και Θεατρική Αγωγή) στο Λύκειο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

stefanidi
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
«Στον Τομ Χανκς βέβαια έδωσαν το ελληνικό διαβατήριο, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα…»
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022
Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων θα γίνεται, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022
Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022