Περιφέρεια Αττικής: Μέριμνα για δωρεάν μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων
Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οργάνωση της δωρεάν μετακίνησης μαθητών προς πάσα δημόσια σχολική βαθμίδα.

Προς ολοκλήρωση βαίνουν οι διαδικασίες για την έγκαιρη και απρόσκοπτη μετακίνηση περίπου 30.000 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίων σχολείων διαφόρων τύπων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, επαγγελματικά λύκεια, ειδικά, μουσικά, καλλιτεχνικά και εσπερινά σχολεία) της Περιφέρειας Αττικής.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται για την ένταξη στον σχετικό προγραμματισμό της Περιφέρειας και των μαθητών από τα πειραματικά σχολεία όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4937/2022. Ήδη με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων και την άντληση στατιστικών στοιχείων από τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία για το σχεδιασμό των δρομολογίων και τη διενέργεια των διαγωνισμών ανάθεσης αυτών. Ήδη σε πρώτη φάση αναρτήθηκαν οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά 740 μαθητών πειραματικών νηπιαγωγείων και δημοτικών και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής οικονομικών προσφορών από υποψήφιους αναδόχους. Σε δεύτερη φάση και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών απ' όπου αναμένεται να προωθηθούν απαιτούμενες ρυθμίσεις τεχνικών ζητημάτων, θα ακολουθήσει η ανάρτηση των διαγωνισμών για την μεταφορά των μαθητών προτύπων γυμνασίων και λυκείων.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής επί σειρά ετών υλοποιεί το πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς μαθητών και σήμερα εξυπηρετεί περίπου 30.000 μαθητές, με 1.500 δρομολόγια δημόσιας σύμβασης υπηρεσιών ή με χορήγηση ειδικών μαθητικών δελτίων για τη δωρεάν μετακίνησή τους με δημόσια συγκοινωνία. Επιπλέον, στο πρόγραμμα μεταφοράς εντάσσονται και οι μετακινήσεις προσφύγων μαθητών που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας και φοιτούν στα δημόσια σχολεία, καθώς και όσες γίνονται στο πλαίσιο του διδακτικού αντικειμένου της κολύμβησης των δημοτικών σχολείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

aloe-recycle.jpg
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»
Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους, να ανακυκλώνουν υλικά που έχουν διαχωρίσει και να επιβραβεύονται,...
Σχολεία: Συνεχίζεται η εκπαιδευτική δράση για την ανακύκλωση «Τhe Green City»