elliniko-mesogeiako-panepistimio
Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ, η οποία αποδεικνύει ότι η ερευνητική δραστηριότητα στο Τμήμα είναι υψηλού επιπέδου με σημαντικές επιστημονικές δημοσιεύσεις και απήχηση

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) με έδρα το Ηράκλειο, κατατάσσεται 96ο στον κόσμο ανάμεσα στα Τμήματα  Χρηματοοικονομικής, σύμφωνα με την πρόσφατη λίστα IDEAS, https://ideas.repec.org/top/top.finecon.html .

Σύμφωνα με την ίδια λίστα, το τμήμα κατατάσσεται 35ο στο κόσμο, όταν λαμβάνει υπόψη τη διεθνή απήχηση της έρευνας τα τελευταία δέκα (10)  χρόνια. Από την Ελλάδα, στην ίδια λίστα βρίσκονται μόνο δύο ακόμη ομοειδή Πανεπιστημιακά Τμήματα - του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σημειώνεται ότι, η IDEAS είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιβλιογραφικού υλικού στον ευρύτερο χώρο των Οικονομικών Επιστημών αφού περιλαμβάνει πάνω από 4.000.000 ερευνητικά άρθρα, δοκίμια εργασίας, κλπ.

Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ, η οποία αποδεικνύει ότι η ερευνητική δραστηριότητα στο Τμήμα είναι υψηλού επιπέδου με σημαντικές επιστημονικές δημοσιεύσεις και απήχηση. Αξίζει να τονισθεί ότι, το Τμήμα προσφέρει με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια σύγχρονα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Οι πτυχιούχοι του Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) ως μέλη με πλήρη δικαιώματα και λαμβάνουν την προβλεπόμενη άδεια του Λογιστή-Φοροτεχνικού Β’ Τάξης. Επιπροσθέτως, μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς του δημοσίου στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και στον κλάδο ΠΕ80 (Οικονομίας).

Επίσης, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ προσφέρει με επιτυχία από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19 Μεταπτυχιακές Σπουδές στη «Λογιστική και Ελεγκτική» (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), και στη «Χρηματοοικονομική Διοίκηση». Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων του Τμήματος χρειάζεται λιγότερο από ένα έτος για να βρει εργασία, ενώ το Τμήμα είναι πολύ γνωστό στην αγορά και ο τίτλος σπουδών αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι σπουδών σε άλλα πανεπιστημιακά τμήματα Οικονομικής κατεύθυνσης. Τέλος, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης Διδακτορικού τίτλου με την υποστήριξη του Εργαστηρίου στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (LAFIM) του Τμήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biblia
Βιβλιοφιλικές μικρο-αφηγήσεις μου
Είναι κανόνας. Όσο πιο πολύ καλλιεργείς τις σχέσεις σου με ένα πρόσωπο ή αντικείμενο, με μια λειτουργία ή ενασχόληση, τόσο πιο πολύ τα γνωρίζεις, τα...
Βιβλιοφιλικές μικρο-αφηγήσεις μου
ΕΚΠΑ
Φιλοσοφική ΕΚΠΑ: Απάντηση στις καταγγελίες διαγραφής 4ετών φοιτητών
Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ τονίζει ότι ο χρόνος φοίτησης στα ΑΕΙ δεν μηδενίζεται κατά τη διαδικασία της μετεγγραφής
Φιλοσοφική ΕΚΠΑ: Απάντηση στις καταγγελίες διαγραφής 4ετών φοιτητών