Η Νίκη Κεραμέως φεύγει από το υπουργείο Παιδείας;
Απαρατήρητη πέρασε μία σημαντική αποστροφή του πρωθυπουργού τnv περασμένη Τετάρτη κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας που μπορεί να αποκάλυψε και προθέσεις ενόψει πιθανού ανασχηματισμού το φθινόπωρο.

Τελευταία, όλο και περισσότερο, κυρίως σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνεται ότι ο επόμενος ανασχηματισμός θα βρει τη Νίκη Κεραμέως σε άλλο Υπουργείο.

Για παράδειγμα στην Καθημερινή της Κυριακής στη μόνιμη στήλη "Θεωρείο 17" ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου γράφει: 

«Ο κύκλος της Κεραμέως

Απαρατήρητη πέρασε μία σημαντική αποστροφή του πρωθυπουργού τnv περασμένη Τετάρτη κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας που μπορεί να αποκάλυψε και προθέσεις ενόψει πιθανού ανασχηματισμού το φθινόπωρο. Σήμερα το σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων για την Παιδεία και με αυτό το νομοσχέδιο το 8ο κατά σειρά του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνεται είπε κάτι που μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί ως το κλείσιμο ενός κύκλου και το άνοιγμα ενός νέου. Στο πλαίσιο αυτό ο επόμενος ανασχηματισμός θα μπορούσε να βρει την Κεραμέως, η οποία χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού, σε άλλο υπουργείο όπως είναι για παράδειγμα το Δικαιοσύνης έναν χώρο που τον ξέρει καλά και αποτελεί νια τον πρωθυπουργό βασικό στόχο το επόμενο διάστημα καθώς πολλές μεταρρυθμίσεις παραμένουν στο συρτάρι».

Μια μέρα πριν, στις 16 Ιουλίου, στα Παραπολιτικά σημειώνεται:

«Πολιτική στήριξη στην Κεραμέως

Δεν χάνει κανένα νομοθετικό ραντεβού με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το έδειξε έμπρακτα ακόμα μία φορά. Εμπειρος κοινοβουλευτικός εξηγούσε σε πηγαδάκι στο Καφενείο ότι ο πρωθυπουργός παρέχει ισχυρή στήριξη στην κ. Κεραμέως καθώς έχει εμφανιστεί στην Ολομέλεια και για τα οκτώ νομοθετήματα της Παιδείας για τα οποία μίλησαν 119 βουλευτές.

Οπως ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ύστερα από 36 μήνες με το όγδοο νομοθέτημα του υπουργείου Παιδείας συμπληρώνεται το τόξο αλλαγών για το οποίο είχε δεσμευτεί η Ν.Δ Αλλωστε στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η Νίκη Κεραμέως είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταρρυθμιστικές τομές στον χώρο της Παιδείας. .. Πληροφορίες μας λένε πως η αποστολή της κ Κεραμέως πλέον ολοκληρώθηκε και προορίζεται για άλλη θέση υπουργική ή μη.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kne-logotypo-1200x700.jpg
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
«Η απάντηση θα δοθεί στις φοιτητικές εκλογές», τονίζει η οργάνωση
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
nekros
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»