Η Νίκη Κεραμέως φεύγει από το υπουργείο Παιδείας;
Απαρατήρητη πέρασε μία σημαντική αποστροφή του πρωθυπουργού τnv περασμένη Τετάρτη κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας που μπορεί να αποκάλυψε και προθέσεις ενόψει πιθανού ανασχηματισμού το φθινόπωρο.

Τελευταία, όλο και περισσότερο, κυρίως σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνεται ότι ο επόμενος ανασχηματισμός θα βρει τη Νίκη Κεραμέως σε άλλο Υπουργείο.

Για παράδειγμα στην Καθημερινή της Κυριακής στη μόνιμη στήλη "Θεωρείο 17" ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου γράφει: 

«Ο κύκλος της Κεραμέως

Απαρατήρητη πέρασε μία σημαντική αποστροφή του πρωθυπουργού τnv περασμένη Τετάρτη κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας που μπορεί να αποκάλυψε και προθέσεις ενόψει πιθανού ανασχηματισμού το φθινόπωρο. Σήμερα το σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων για την Παιδεία και με αυτό το νομοσχέδιο το 8ο κατά σειρά του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνεται είπε κάτι που μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί ως το κλείσιμο ενός κύκλου και το άνοιγμα ενός νέου. Στο πλαίσιο αυτό ο επόμενος ανασχηματισμός θα μπορούσε να βρει την Κεραμέως, η οποία χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού, σε άλλο υπουργείο όπως είναι για παράδειγμα το Δικαιοσύνης έναν χώρο που τον ξέρει καλά και αποτελεί νια τον πρωθυπουργό βασικό στόχο το επόμενο διάστημα καθώς πολλές μεταρρυθμίσεις παραμένουν στο συρτάρι».

Μια μέρα πριν, στις 16 Ιουλίου, στα Παραπολιτικά σημειώνεται:

«Πολιτική στήριξη στην Κεραμέως

Δεν χάνει κανένα νομοθετικό ραντεβού με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το έδειξε έμπρακτα ακόμα μία φορά. Εμπειρος κοινοβουλευτικός εξηγούσε σε πηγαδάκι στο Καφενείο ότι ο πρωθυπουργός παρέχει ισχυρή στήριξη στην κ. Κεραμέως καθώς έχει εμφανιστεί στην Ολομέλεια και για τα οκτώ νομοθετήματα της Παιδείας για τα οποία μίλησαν 119 βουλευτές.

Οπως ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ύστερα από 36 μήνες με το όγδοο νομοθέτημα του υπουργείου Παιδείας συμπληρώνεται το τόξο αλλαγών για το οποίο είχε δεσμευτεί η Ν.Δ Αλλωστε στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η Νίκη Κεραμέως είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταρρυθμιστικές τομές στον χώρο της Παιδείας. .. Πληροφορίες μας λένε πως η αποστολή της κ Κεραμέως πλέον ολοκληρώθηκε και προορίζεται για άλλη θέση υπουργική ή μη.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσετε;
Δείπνο και ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να μεσολαβούν για καλή πέψη και ξεκούραση
Μια απλή αλλαγή στο χρόνο του τελευταίου γεύματος βελτιώνει την πέψη, μειώνει τη φλεγμονή και ενισχύει τον βαθύ ύπνο, σύμφωνα με ειδικούς
Δείπνο και ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να μεσολαβούν για καλή πέψη και ξεκούραση
diaita
Ιρλανδή γυναίκα έχασε 86 κιλά χωρίς χειρουργείο, χάπια ή ενέσεις – Εξηγεί τι έκανε για να το πετύχει
Με σωστή διατροφή, καθημερινή άσκηση και καθοδήγηση προσωπικού γυμναστή, κατάφερε να αλλάξει ριζικά τη ζωή της
Ιρλανδή γυναίκα έχασε 86 κιλά χωρίς χειρουργείο, χάπια ή ενέσεις – Εξηγεί τι έκανε για να το πετύχει
Παύλος Μαρινάκης
«Καρφί» Μαρινάκη για Eurovision: «Αν υπήρχε διαγωνισμός υποκρισίας, θα παίρναμε 12άρι!»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί την «ιδεοληπτική αντιπολίτευση» και υπερασπίζεται τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού
«Καρφί» Μαρινάκη για Eurovision: «Αν υπήρχε διαγωνισμός υποκρισίας, θα παίρναμε 12άρι!»
Λιακούλη, Κωνσταντοπούλου
Λιακούλη κατά Κωνσταντοπούλου: «Υπάλληλοι φεύγουν κλαίγοντας, δεν αντέχω τα ντεσιμπέλ!»
Νέο... σίριαλ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής: «Με έπιασε υπάλληλος της Βουλής κλαίγοντας και μου είπε ότι φεύγει γιατί δεν αντέχει άλλο»
Λιακούλη κατά Κωνσταντοπούλου: «Υπάλληλοι φεύγουν κλαίγοντας, δεν αντέχω τα ντεσιμπέλ!»