Η Νίκη Κεραμέως φεύγει από το υπουργείο Παιδείας;
Απαρατήρητη πέρασε μία σημαντική αποστροφή του πρωθυπουργού τnv περασμένη Τετάρτη κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας που μπορεί να αποκάλυψε και προθέσεις ενόψει πιθανού ανασχηματισμού το φθινόπωρο.

Τελευταία, όλο και περισσότερο, κυρίως σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνεται ότι ο επόμενος ανασχηματισμός θα βρει τη Νίκη Κεραμέως σε άλλο Υπουργείο.

Για παράδειγμα στην Καθημερινή της Κυριακής στη μόνιμη στήλη "Θεωρείο 17" ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου γράφει: 

«Ο κύκλος της Κεραμέως

Απαρατήρητη πέρασε μία σημαντική αποστροφή του πρωθυπουργού τnv περασμένη Τετάρτη κατά την ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας που μπορεί να αποκάλυψε και προθέσεις ενόψει πιθανού ανασχηματισμού το φθινόπωρο. Σήμερα το σύνολο των προγραμματικών μας δεσμεύσεων για την Παιδεία και με αυτό το νομοσχέδιο το 8ο κατά σειρά του υπουργείου Παιδείας ολοκληρώνεται είπε κάτι που μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί ως το κλείσιμο ενός κύκλου και το άνοιγμα ενός νέου. Στο πλαίσιο αυτό ο επόμενος ανασχηματισμός θα μπορούσε να βρει την Κεραμέως, η οποία χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού, σε άλλο υπουργείο όπως είναι για παράδειγμα το Δικαιοσύνης έναν χώρο που τον ξέρει καλά και αποτελεί νια τον πρωθυπουργό βασικό στόχο το επόμενο διάστημα καθώς πολλές μεταρρυθμίσεις παραμένουν στο συρτάρι».

Μια μέρα πριν, στις 16 Ιουλίου, στα Παραπολιτικά σημειώνεται:

«Πολιτική στήριξη στην Κεραμέως

Δεν χάνει κανένα νομοθετικό ραντεβού με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το έδειξε έμπρακτα ακόμα μία φορά. Εμπειρος κοινοβουλευτικός εξηγούσε σε πηγαδάκι στο Καφενείο ότι ο πρωθυπουργός παρέχει ισχυρή στήριξη στην κ. Κεραμέως καθώς έχει εμφανιστεί στην Ολομέλεια και για τα οκτώ νομοθετήματα της Παιδείας για τα οποία μίλησαν 119 βουλευτές.

Οπως ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ύστερα από 36 μήνες με το όγδοο νομοθέτημα του υπουργείου Παιδείας συμπληρώνεται το τόξο αλλαγών για το οποίο είχε δεσμευτεί η Ν.Δ Αλλωστε στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η Νίκη Κεραμέως είναι μία από τις πλέον επιτυχημένες υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταρρυθμιστικές τομές στον χώρο της Παιδείας. .. Πληροφορίες μας λένε πως η αποστολή της κ Κεραμέως πλέον ολοκληρώθηκε και προορίζεται για άλλη θέση υπουργική ή μη.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο