Ο Βασίλης μπορούσε και έπρεπε να απολυθεί!

Ο Βασίλης Λιόσηςεπί 25 έτη μαθηματικός στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, μπορούσε και έπρεπε να απολυθεί.

Μπορούσε να απολυθεί, γιατί σύμφωνα με τον Νόμο 4713/2020 οι απολύσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση μπορούν να είναι ελεύθερες και αναιτιολόγητες. Με το γράμμα του Νόμου Κεραμέως-Νόμου υποσχετικού της ΝΔ προς του σχολάρχες- ο  Βασίλης, που ξεκίνησε να εργάζεται στο σχολείο το 1997, μπορούσε να απολυθεί οποιαδήποτε στιγμή ο ιδιοκτήτης το αποφάσιζε.

basilis_liosis.jpg

Κυρίως όμως έπρεπε να απολυθεί γιατί:

  • Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε δραστήριος πολιτικά στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Συνδικαλίστηκε ως εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση από τον πρώτο χρόνο πρόσληψης του, διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος των ΔΣ ΣΙΕΛ και ΟΙΕΛΕ, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του συνδικαλιστικού παραρτήματος στο σχολείο τουενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ενεργά στο Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο.
  • Ήταν παρόν συστηματικά στους απεργιακούς αγώνες του κλάδου μας και υπεράσπιζε με πάθος τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας.
  • Είναι πολυσχιδής προσωπικότητα: συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων σε έντυπη μορφή και δύο σε ηλεκτρονική, με κύρια αντικείμενα τον ναζισμό, την εξάρτηση, τα αντιφασιστικά μέτωπα, την παγκόσμια κρίση. Παράλληλα ζωγραφίζει, γράφει ποίηση και δεν μπορεί να σταματήσει να ονειρεύεται ένα κόσμο καλύτερο.
  • Μετά από 25 χρόνια προϋπηρεσίας και έχοντας στην κατοχή του Μεταπτυχιακό Τίτλο Διδακτικής και Μεθοδολογίας των Μαθηματικών, καθίσταται ακριβός για την μισθοδοσία ενός ιδιωτικού σχολείου, όπου η κερδοφορία και η ελαχιστοποίηση του κόστους έχουν φετιχοποιηθεί.
  • Εμφορείται από μια «αυτοκαταστροφική» κάποιες φορές πεποίθηση ότι πρέπει να εκφράζει την άποψη του και να υπερασπίζεται τις ιδέες του. Το ίδιο έκανε και τη φετινή χρονιά, όταν η σχολική εορτή της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκε σε έναν ύμνο για τον δικτάτορα Μεταξά ή όταν προβλήθηκε βίντεο στα παιδιά του Λυκείου στο οποίο εκθειαζόταν η άσκηση βίας σε πρόσφυγες στα σύνορα του Έβρου.
  • Επειδή «δε βολεύεται παρά μόνο στον ήλιο και η καρδιά του δε βολεύεται παρά μόνο στο δίκιο» συνεχίζει να κάνει συζητήσεις με τους μαθητές του για όλα εκείνα που μπορεί να τους ξυπνήσουν το όραμα ενός δικαιότερου κόσμου. Όπως έκανε και πέρυσι μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης των ναζί της Χρυσής Αυγής.
  • Τέλος, γιατί θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα, μια απειλή σε όποιον αγωνίζεται, σε όποια διαφορετική από της εργοδοσίας φωνή στα ιδιωτικά σχολεία.

Τον Βασίλη θα τον χάσει από καθηγητή η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή. Δεν θα τον χάσουμε όμως εμείς που συμπορευτήκαμε στο Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο. Δε θα χαθεί από τους κοινωνικούς αγώνες και τις πολιτικές και διανοητικές παρεμβάσεις που συνιστούν πηγή έμπνευσης και κινητοποίησης για εμάς.

Θα συναντηθούμε στους αγώνες για την κατάργηση του «νόμου Κεραμέως», σταθερή και αξιοπρεπή εργασία στην ιδιωτική εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.…

Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο - Θρανίο στο παράθυρο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidikoi stathmoi.jpg
Τα διαχρονικά προβλήματα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και οι λύσεις που ζητά ο κλάδος
Ο κλάδος εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με χρόνιες δυσκολίες, θεσμικά κενά και λειτουργικά εμπόδια που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί ουσιαστικά
Τα διαχρονικά προβλήματα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και οι λύσεις που ζητά ο κλάδος
Λογότυπα Netflix και Warner Bros
Tο mega deal της χρονιάς: Η Netflix εξαγόρασε τη Warner Bros για 82 δισ. δολάρια
Η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του streaming αλλάζει για πάντα τον χάρτη της παγκόσμιας ψυχαγωγίας – Τι περιλαμβάνει το deal–μαμούθ
Tο mega deal της χρονιάς: Η Netflix εξαγόρασε τη Warner Bros για 82 δισ. δολάρια
μαραθωνας
Θα γεμίσει ο Μαραθώνας από τις βροχές; Τι απαντά η τεχνητή νοημοσύνη για τη λειψυδρία στην Αττική
Οι έντονες βροχοπτώσεις δεν αρκούν για να «σώσουν» τους ταμιευτήρες – Ποια έργα και στρατηγικές μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν την υδροδότηση της...
Θα γεμίσει ο Μαραθώνας από τις βροχές; Τι απαντά η τεχνητή νοημοσύνη για τη λειψυδρία στην Αττική
ασοεε
Πλημμύρισε αίθουσα στην ΑΣΟΕΕ – Φοιτητές προσπαθούν να σταματήσουν τα νερά (Βίντεο)
Το προσωπικό και οι φοιτητές προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν άμεσα την κατάσταση, προσπαθώντας να περιορίσουν την επέκταση των ζημιών
Πλημμύρισε αίθουσα στην ΑΣΟΕΕ – Φοιτητές προσπαθούν να σταματήσουν τα νερά (Βίντεο)