Ο Βασίλης Λιόσηςεπί 25 έτη μαθηματικός στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, μπορούσε και έπρεπε να απολυθεί.

Μπορούσε να απολυθεί, γιατί σύμφωνα με τον Νόμο 4713/2020 οι απολύσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση μπορούν να είναι ελεύθερες και αναιτιολόγητες. Με το γράμμα του Νόμου Κεραμέως-Νόμου υποσχετικού της ΝΔ προς του σχολάρχες- ο  Βασίλης, που ξεκίνησε να εργάζεται στο σχολείο το 1997, μπορούσε να απολυθεί οποιαδήποτε στιγμή ο ιδιοκτήτης το αποφάσιζε.

basilis_liosis.jpg

Κυρίως όμως έπρεπε να απολυθεί γιατί:

  • Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε δραστήριος πολιτικά στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Συνδικαλίστηκε ως εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση από τον πρώτο χρόνο πρόσληψης του, διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος των ΔΣ ΣΙΕΛ και ΟΙΕΛΕ, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του συνδικαλιστικού παραρτήματος στο σχολείο τουενώ τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ενεργά στο Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο.
  • Ήταν παρόν συστηματικά στους απεργιακούς αγώνες του κλάδου μας και υπεράσπιζε με πάθος τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας.
  • Είναι πολυσχιδής προσωπικότητα: συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων σε έντυπη μορφή και δύο σε ηλεκτρονική, με κύρια αντικείμενα τον ναζισμό, την εξάρτηση, τα αντιφασιστικά μέτωπα, την παγκόσμια κρίση. Παράλληλα ζωγραφίζει, γράφει ποίηση και δεν μπορεί να σταματήσει να ονειρεύεται ένα κόσμο καλύτερο.
  • Μετά από 25 χρόνια προϋπηρεσίας και έχοντας στην κατοχή του Μεταπτυχιακό Τίτλο Διδακτικής και Μεθοδολογίας των Μαθηματικών, καθίσταται ακριβός για την μισθοδοσία ενός ιδιωτικού σχολείου, όπου η κερδοφορία και η ελαχιστοποίηση του κόστους έχουν φετιχοποιηθεί.
  • Εμφορείται από μια «αυτοκαταστροφική» κάποιες φορές πεποίθηση ότι πρέπει να εκφράζει την άποψη του και να υπερασπίζεται τις ιδέες του. Το ίδιο έκανε και τη φετινή χρονιά, όταν η σχολική εορτή της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκε σε έναν ύμνο για τον δικτάτορα Μεταξά ή όταν προβλήθηκε βίντεο στα παιδιά του Λυκείου στο οποίο εκθειαζόταν η άσκηση βίας σε πρόσφυγες στα σύνορα του Έβρου.
  • Επειδή «δε βολεύεται παρά μόνο στον ήλιο και η καρδιά του δε βολεύεται παρά μόνο στο δίκιο» συνεχίζει να κάνει συζητήσεις με τους μαθητές του για όλα εκείνα που μπορεί να τους ξυπνήσουν το όραμα ενός δικαιότερου κόσμου. Όπως έκανε και πέρυσι μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης των ναζί της Χρυσής Αυγής.
  • Τέλος, γιατί θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα, μια απειλή σε όποιον αγωνίζεται, σε όποια διαφορετική από της εργοδοσίας φωνή στα ιδιωτικά σχολεία.

Τον Βασίλη θα τον χάσει από καθηγητή η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή. Δεν θα τον χάσουμε όμως εμείς που συμπορευτήκαμε στο Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο. Δε θα χαθεί από τους κοινωνικούς αγώνες και τις πολιτικές και διανοητικές παρεμβάσεις που συνιστούν πηγή έμπνευσης και κινητοποίησης για εμάς.

Θα συναντηθούμε στους αγώνες για την κατάργηση του «νόμου Κεραμέως», σταθερή και αξιοπρεπή εργασία στην ιδιωτική εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.…

Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο - Θρανίο στο παράθυρο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

usa-police-astynomia.jpg
Φρίκη στη Γαλλία: Νεκρά μωρά βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη- Ήταν εκεί χρόνια
«Ο φάκελος άνοιξε και τα γεγονότα είναι εγκληματικής φύσης», διευκρίνισε η εισαγγελέας, εξηγώντας ότι η ανακάλυψη έγινε το πρωί, έπειτα από «κλήση...
Φρίκη στη Γαλλία: Νεκρά μωρά βρέθηκαν μέσα σε καταψύκτη- Ήταν εκεί χρόνια
λωριδα-δρομος
Κακιά σκάλα: Από την Κυριακή στην κυκλοφορία μία ακόμη λωρίδα στο ύψος της Κινέτας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης στο σημείο που έγινε η πτώση των βράχων στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας οδού
Κακιά σκάλα: Από την Κυριακή στην κυκλοφορία μία ακόμη λωρίδα στο ύψος της Κινέτας