yppeth
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
Τοποθέτηση του ΣΥΠΥΥΠ με αφορμή τις καταγγελίες για τα λάθη στην καταχώρηση των φακέλων στον ΟΠΣΥΔ

Ανακοίνωση σχετικά με τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών για τα λάθη των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης κατά την καταχώρηση των φακέλων στο ΟΠΣΥΔ εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι πλήθος εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ - ΕΒΠ καταγγέλλουν λάθη που θα τους δημιουργήσουν προβλήματα στην πρόσληψή τους, ενώ η ΔΟΕ ζητά την άμεση διόρθωση του προβλήματος.

Η ανακοίνωση του ΣΥΠΥΥΠ:

 κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ Γραμματέα,

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες που έχουν δημοσιοποιηθεί σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και αφορούν την καταχώρηση δικαιολογητικών/μοριοδοτούμενων κριτηρίων στον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε υποψήφιου εκπαιδευτικού (ΕΕΠ) στο ΟΠΣΥΔ, στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης του ΑΣΕΠ, διευκρινίζουμε κατ’ αρχήν ότι σε μια τέτοιας έκτασης διαδικασία, είναι απολύτως φυσιολογικό να προκύψουν και λάθη. 

Ωστόσο, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την μεροληπτική αντιμετώπιση του θέματος σε ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και για την άδικη επίθεση που δέχονται οι συνάδελφοί μας, υπάλληλοι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Ως διοικητικοί υπάλληλοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε την επίρριψη ευθυνών για λάθη που ανήκουν σε τρίτους και σε καμία περίπτωση δεν μας αναλογούν. 

Λάθη που όπως ενημερωθήκαμε κατά την επικοινωνία μας με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν στις παραλείψεις των υποψήφιων εκπαιδευτικών κατά τη διαδικασία καταχώρησης της αίτησής τους στο ΟΠΣΥΔ (παράλειψη μεταφόρτωσης δικαιολογητικών, μη υποβολή αντίστοιχου αιτήματος επικαιροποίησης, ανάρτηση δικαιολογητικών σε λάθος σημείο του συστήματος, ελλιπή ή εκπρόθεσμα δικαιολογητικά κ.λ.π.).

Οι παραλείψεις που έχουν εντοπιστεί είναι πολλές και διαφόρων ειδών. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι ενδέχεται να έχει μοριοδοτηθεί ένα μεταπτυχιακό αλλά να μην έχει μοριοδοτηθεί η εκπαιδευτική επάρκεια που αυτό αποδίδει, καθώς ο υποψήφιος δεν έχει προβεί σε σχετικό αίτημα στον ΟΠΣΥΔ. Αυτό αποτελεί ευθύνη του ιδίου του υποψηφίου , καθώς σύμφωνα με τις σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος, οι υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΧΟΥΝ για περαιτέρω αξιολόγηση του αιτήματος σε περίπτωση που τα υποβληθέντα δικαιολογητικά δεν μεταφορτώθηκαν στο αντίστοιχο αίτημα επικαιροποίησης στοιχείων. Έτσι, ενώ ο υπάλληλος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που είχε αναλάβει την επαλήθευση δικαιολογητικών σχετικά με τα μεταπτυχιακά, μοριοδοτούσε κανονικά τον μεταπτυχιακό τίτλο, ο άλλος υπάλληλος που είχε αναλάβει την επαλήθευση δικαιολογητικών σχετικά με την εκπαιδευτική επάρκεια, δεν έβλεπε κανένα σχετικό αίτημα στο σύστημα με αποτέλεσμα να μην προβαίνει σε περαιτέρω ενέργειες. 

Επιπλέον, σχετικά με την μοριοδότηση τέκνων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί είτε να ξεχνούν να αναρτήσουν το σχετικό δικαιολογητικό στο σύστημα, είτε να αναρτούν ελλιπές δικαιολογητικό (έλειπαν σελίδες) ή σε πολλές περιπτώσεις το αναρτηθέν δικαιολογητικό να είναι εκπρόθεσμο. Επιπλέον, πολύ συχνά τα δικαιολογητικά είχαν αναρτηθεί σε λάθος θέση από τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα ο υπάλληλος που διενεργούσε τον έλεγχο για κάθε μοριοδοτούμενο κριτήριο είτε να μην βλέπει καθόλου δικαιολογητικό, είτε να μην βλέπει το σωστό δικαιολογητικό.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές αναφορές υποψηφίων σχετικά με προβλήματα του συστήματος ΟΠΣΥΔ που αφορούσαν στην μεταφόρτωση δικαιολογητικών  ή στο άνοιγμα των ψηφιοποιημένων αρχείων pdf.

Οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης κλήθηκαν για άλλη μία φορά να διεκπεραιώσουν έναν τεράστιο όγκο εργασίας, κλήθηκαν να καταχωρήσουν έναν τεράστιο όγκο δικαιολογητικών και να διαχειριστούν χιλιάδες αιτήματα μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες, παράλληλα με τα υπόλοιπα καθήκοντά τους. Ωστόσο το προσωπικό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης υπερέβαλε εαυτόν και διενήργησε έγκαιρα και με συνέπεια τον απαιτούμενο έλεγχο.

Είναι σίγουρο ότι πολλά προβλήματα θα είχαν αποφευχθεί εάν είχε προβλεφθεί εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ, πριν κλειδώσει το σύστημα, μια περίοδος ελέγχου των καταχωρημένων στοιχείων από τους ίδιους τους υποψήφιους έτσι ώστε αυτοί να εντοπίζουν τυχόν λάθη και να  στέλνουν αίτημα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τη σχετική διόρθωση. 

Ζητούμε επίσης να ανοίξει, άμεσα, το σύστημα του ΟΠΣΥΔ προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες διορθώσεις στις περιπτώσεις εκείνες που διαπιστώνονται λάθη εκ παραδρομής από τις υπηρεσίες μας. 

Επιπλέον τονίζουμε ότι ο Σύλλογός μας (ΣΥΠΥΥΠ), σε καμία περίπτωση δε θα αφήσει ακάλυπτα τα μέλη του υποστηρίζοντας τους Διοικητικούς υπαλλήλους και προβαίνοντας σε κάθε νόμιμη ενέργειά που τυχόν απαιτηθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας