Αλ. Κόπτσης για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Τι θα μπορούν να κάνουν από την Δευτέρα 11 Ιουλίου οι 80.000 υποψήφιοι
Τι δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης για διάφορα επίκαιρα εκπαιδευτικά ζητήματα

Στον ραδιοσταθμό ΕΛΛΑΔΑ FM 94,3 μίλησε, σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης. Ο κ. Κόπτσης αναφέρθηκε στους νέους μόνιμους διορισμούς και την επικείμενη ανακοίνωση της κατανομής τους, στο νέο σύστημα διορισμών το οποίο επεξεργάζεται το ΥΠΑΙΘ, στη διαδικασία επεξεργασίας των φακέλων των υποψηφίων των νέων πινάκων ειδικής αγωγής, στο νέο Ολοήμερο Σχολείο, στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-23.

Για τους νέους μόνιμους διορισμούς και την κατανομή ανέφερε πως η κατανομή τους θα ανακοινωθεί από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων τις αμέσως προσεχείς ημέρες,  καθότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 θα υπάρχει διαθεσιμότητα στο ΟΠΣΥΔ των φακέλων των χρηστών για προεπισκόπηση των στοιχείων για όλες τις καρτέλες και έτσι θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ να βλέπουν τα προσόντα τους, τόνισε ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ.

Όσον αφορά στη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για το νέο σύστημα προσλήψεων ο κ. Κόπτσης δήλωσε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καταλήξει ακόμα, σημειώνοντας πως το νέο σύστημα θα είναι αξιοκρατικό και δεν θα αγνοηθεί κανένα προσόν εκπαιδευτικού, προϋπηρεσία, πτυχία κ.λ.π.

Σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά και τις προσλήψεις αναπληρωτών ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ τόνισε ότι στις 30 Αυγούστου όλοι θα είναι στις θέσεις τους, νεοδιορισθέντες και αναπληρωτές, ούτως ώστε να ξεκινήσει όπως πρέπει η σχολική χρονιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iep_1.jpg
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα
Περισσότεροι/ες από 400 διευθυντές/τριες εκπαίδευσης, σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης...
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα