Ipotrofia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δέκα υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες που θα υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Νομική για το Χειμερινό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο 2022

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοινώνει την παραχώρηση, «εις μνήμη Νικολάου Σαριπόλου», δέκα (10) υποτροφιών ύψους 15% στα ετήσια δίδακτρα σε Ελλαδίτες φοιτητές και φοιτήτριες που θα υποβάλουν αίτηση για εγγραφή στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Νομική για το Χειμερινό Ακαδημαϊκό Εξάμηνο (Σεπτέμβριος) 2022.

Τα κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις, είναι ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά.

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης:

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για παραχώρηση υποτροφίας στο Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (συμπληρωματικά με την καταχώρηση αίτησης εισδοχής για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Νομική) μαζί με αντίστοιχα υποστηρικτικά έγγραφα/δικαιολογητικά (ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά), καθώς και μία σύντομη έκθεση προσωπικών στόχων.

Όροι και Προϋποθέσεις:

  • Οι υποτροφίες παραχωρούνται νοουμένου ότι οι φοιτητές είναι πλήρους φοίτησης  (30 ECTS ανά εξάμηνο)
  • Οι υποτροφίες θα ανανεώνονται ετησίως με κριτήριο την ακαδημαϊκή επίδοση του υποτρόφου (ελάχιστος γενικός βαθμός έτους GPA 3.0/4.0)
  • Σε περίπτωση εξασφάλισης δυο (2) η περισσότερων υποτροφιών ισχύει η υποτροφία με το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης των διδάκτρων
  • Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022
  • Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων
  • Οι υπότροφοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2022
  • Για υποβολή αίτησης για υποτροφία και για περαιτέρω διευκρινίσεις, επικοινωνήστε με την κ. Νίκη Ζαχαριάδου, Σύμβουλο Εισδοχής Φοιτητών, στο +357 22841661 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]

Σχετικά με το Νικόλαο Σαρίπολο

Ο Νικόλαος Σαρίπολος γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου το 1817. Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1845 κατόπιν προσκλήσεως του τότε πρωθυπουργού Κωλέττη και διετέλεσε από το 1846 έως το 1852  καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και του Δικαίου των Εθνών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη συνέχεια, και επί μία δεκαετία, άσκησε τη δικηγορία, γεγονός που τον κατέστησε έναν ευπορότατο ελεύθερο επαγγελματία, ενώ από το 1854 έως το 1860 υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά την έξωση του Όθωνα, το 1862, ο Σαρίπολος ανέλαβε και πάλι τα καθηγητικά του καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ εξελέγη πληρεξούσιος της «Β’ εν Αθήναις Εθνικής των Ελλήνων Συνελεύσεως» και διαδραμάτισε ως εισηγητής πρωταγωνιστικό ρόλο στο μείζονος σημασίας ζήτημα της σύνταξης του τελικού σχεδίου του Συντάγματος του 1864, δηλαδή στη διαμόρφωση του νέου καταστατικού χάρτη της χώρας (Βαγγέλης Στεργιόπουλος, 2021).

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΑΒ2210
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Η 24χρονη έπεσε από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο "Τζάνειο"
Συναγερμός στον Πειραιά: Νεκρή 24χρονη, έπεσε στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Στρατηγική συνεργασία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Σύμφωνο Συνεργασίας για την έρευνα και τη διεθνή κινητικότητα – Τι προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Διπλού Μεταπτυχιακού στη Βιοϊατρική Μηχανική
ΑΠΘ: Στρατηγική συνεργασία με το Texas A&M και το Texas A&M Engineering Experiment Station
Νέα Αριστερά
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Καμία συμπόρευση με το κόμμα Τσίπρα – Το τελεσίγραφο στους «αμφιταλαντευόμενους»
«Αποφασίστε γρήγορα»: Η Νέα Αριστερά δείχνει την έξοδο σε Χαρίτση και στελέχη
Πανελλαδικες εξετασεις
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών
Για ποιες σχολές «καταργούνται» ως προϋπόθεση – Η σκληρή ανακοίνωση της ΕΜΕ
Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: «Λοβοτομή» στην επιστημονική γνώση η υποβάθμιση των Μαθηματικών