ειδικη αγωγή
Συνάντηση είχαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, για να συζητήσουν για τα στεγαστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του τόπου.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου ανάμεσα στον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την σχολική στέγαση. Ωστόσο ο Σύλλογος μόλις χθες έκανε γνωστό το περιεχόμενό της, εκφράζοντας τη μη ικανοποίησή τους από τις απαντήσεις του δημάρχου, πέραν της διαβεβαίωσης για λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του 34ου Νηπιαγωγείου (παλαιοί στρατιωτικοί φούρνοι) και του 1ου Νηπιαγωγείου και του Σχολείου Αναπήρων Παίδων στο παλιό "Χατζηκώστα".

Η μη ικανοποίηση προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι δεν υπάρχει προοπτική για ανέγερση επιπλέον διδακτηρίων για τη στέγαση του 28ου Νηπιαγωγείου και στην περιοχή της Νέας Ζωής, με τον κ. Ελισάφ να σημειώνει ότι, "λόγω περιπλοκότητας ιδιοκτησιακών ζητημάτων και έλλειψης πόρων, η ανέγερση νέων κτιρίων καθίσταται δύσκολη και προτιμήθηκε από τη δημοτική αρχή ως λύση του ζητήματος ο σχεδιασμός για τη συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών". Μάλιστα, φέρεται να πρότεινε μαθητές και νήπια που δε "χωρούν" σε σχολεία του Δήμου, να μεταφέρονται σε κλειστά σχολεία της περιοχής, "θεωρώντας αυτή τη λύση ως απόλυτα.. ρεαλιστική", όπως σημειώνει ο Σύλλογος.

Σχετικά με τη μετεγκατάσταση των Πειραματικών Σχολείων από τη ΖΠΑ στο Πανεπιστήμιο, είπε ότι αυτό εξαρτάται από τον αντίστοιχο σχεδιασμό που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα "Τρίτσης".

Για το Νηπιαγωγείο Κουτσελιού, απάντησε ότι το οικόπεδο που προορίζεται για τη στέγασή του και εφάπτεται με το Δημοτικό Σχολείο, είναι εκτός σχεδίου πόλης, ενώ σχετικά με το ζήτημα ανέγερσης νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά, ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη (πέρα από την οριοθέτηση του οικοπέδου), καθώς αναμένεται σχετική μελέτη από την ΚΤΥΠ.

Τέλος, στο αίτημα να υπάρχει προγραμματισμός και μέριμνα από την πλευρά της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο κ. Ελισάφ απάντησε ότι θα "τρέξει" πρόγραμμα 4 εκ. ευρώ για τη συντήρηση κτιρίων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή: Αποστόλης Τζελέτας, agon.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

yppeth
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής
Κύρωση αξιολογικού πίνακα υποψηφίων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 Γερμανικής για απόσπαση στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Λουξεμβούργο I
Αποσπάσεις στο Λουξεμβούργο: Ο αξιολογικός πίνακας εκπαιδευτικών ΠΕ07 Γερμανικής
paideias
Εκλογές αιρετών ΚΥΣΔΙΠ: Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής - Οι νέες ημερομηνίες
Οι προθεσμίες, όπως τίθενται με την παρούσα απόφαση ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για τις εκλογές που θα διεξαχθούν το έτος 2022.
Εκλογές αιρετών ΚΥΣΔΙΠ: Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής - Οι νέες ημερομηνίες
panelladikes panellinies 2022
Επαναληπτικές πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2022: Το νέο πρόγραμμα μετά την προσθήκη μαθήματος
Το νέο πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ 2022 μετά την προσθήκη μαθήματος
Επαναληπτικές πανελλαδικές ΕΠΑΛ 2022: Το νέο πρόγραμμα μετά την προσθήκη μαθήματος