Ιωάννινα: Σοβαρά στεγαστικά ζητήματα στις σχολικές μονάδες
Συνάντηση είχαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, για να συζητήσουν για τα στεγαστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του τόπου.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου ανάμεσα στον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την σχολική στέγαση. Ωστόσο ο Σύλλογος μόλις χθες έκανε γνωστό το περιεχόμενό της, εκφράζοντας τη μη ικανοποίησή τους από τις απαντήσεις του δημάρχου, πέραν της διαβεβαίωσης για λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του 34ου Νηπιαγωγείου (παλαιοί στρατιωτικοί φούρνοι) και του 1ου Νηπιαγωγείου και του Σχολείου Αναπήρων Παίδων στο παλιό "Χατζηκώστα".

Η μη ικανοποίηση προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι δεν υπάρχει προοπτική για ανέγερση επιπλέον διδακτηρίων για τη στέγαση του 28ου Νηπιαγωγείου και στην περιοχή της Νέας Ζωής, με τον κ. Ελισάφ να σημειώνει ότι, "λόγω περιπλοκότητας ιδιοκτησιακών ζητημάτων και έλλειψης πόρων, η ανέγερση νέων κτιρίων καθίσταται δύσκολη και προτιμήθηκε από τη δημοτική αρχή ως λύση του ζητήματος ο σχεδιασμός για τη συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών". Μάλιστα, φέρεται να πρότεινε μαθητές και νήπια που δε "χωρούν" σε σχολεία του Δήμου, να μεταφέρονται σε κλειστά σχολεία της περιοχής, "θεωρώντας αυτή τη λύση ως απόλυτα.. ρεαλιστική", όπως σημειώνει ο Σύλλογος.

Σχετικά με τη μετεγκατάσταση των Πειραματικών Σχολείων από τη ΖΠΑ στο Πανεπιστήμιο, είπε ότι αυτό εξαρτάται από τον αντίστοιχο σχεδιασμό που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα "Τρίτσης".

Για το Νηπιαγωγείο Κουτσελιού, απάντησε ότι το οικόπεδο που προορίζεται για τη στέγασή του και εφάπτεται με το Δημοτικό Σχολείο, είναι εκτός σχεδίου πόλης, ενώ σχετικά με το ζήτημα ανέγερσης νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά, ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη (πέρα από την οριοθέτηση του οικοπέδου), καθώς αναμένεται σχετική μελέτη από την ΚΤΥΠ.

Τέλος, στο αίτημα να υπάρχει προγραμματισμός και μέριμνα από την πλευρά της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο κ. Ελισάφ απάντησε ότι θα "τρέξει" πρόγραμμα 4 εκ. ευρώ για τη συντήρηση κτιρίων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή: Αποστόλης Τζελέτας, agon.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

υπουργειο Παιδείας
Προσλήψεις αναπληρωτών: "Κλείδωσε" για την Τρίτη η ανακοίνωση - Πόσοι αναπληρωτές προσλαμβάνονται
Το alfavita.gr αποκαλύπτει το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων αναπληρωτών Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής μέσα στον Οκτώβριο και το Νοέμβριο
Προσλήψεις αναπληρωτών: "Κλείδωσε" για την Τρίτη η ανακοίνωση - Πόσοι αναπληρωτές προσλαμβάνονται