Ιωάννινα: Σοβαρά στεγαστικά ζητήματα στις σχολικές μονάδες
Συνάντηση είχαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, για να συζητήσουν για τα στεγαστικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του τόπου.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου ανάμεσα στον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν την σχολική στέγαση. Ωστόσο ο Σύλλογος μόλις χθες έκανε γνωστό το περιεχόμενό της, εκφράζοντας τη μη ικανοποίησή τους από τις απαντήσεις του δημάρχου, πέραν της διαβεβαίωσης για λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του 34ου Νηπιαγωγείου (παλαιοί στρατιωτικοί φούρνοι) και του 1ου Νηπιαγωγείου και του Σχολείου Αναπήρων Παίδων στο παλιό "Χατζηκώστα".

Η μη ικανοποίηση προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι δεν υπάρχει προοπτική για ανέγερση επιπλέον διδακτηρίων για τη στέγαση του 28ου Νηπιαγωγείου και στην περιοχή της Νέας Ζωής, με τον κ. Ελισάφ να σημειώνει ότι, "λόγω περιπλοκότητας ιδιοκτησιακών ζητημάτων και έλλειψης πόρων, η ανέγερση νέων κτιρίων καθίσταται δύσκολη και προτιμήθηκε από τη δημοτική αρχή ως λύση του ζητήματος ο σχεδιασμός για τη συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών". Μάλιστα, φέρεται να πρότεινε μαθητές και νήπια που δε "χωρούν" σε σχολεία του Δήμου, να μεταφέρονται σε κλειστά σχολεία της περιοχής, "θεωρώντας αυτή τη λύση ως απόλυτα.. ρεαλιστική", όπως σημειώνει ο Σύλλογος.

Σχετικά με τη μετεγκατάσταση των Πειραματικών Σχολείων από τη ΖΠΑ στο Πανεπιστήμιο, είπε ότι αυτό εξαρτάται από τον αντίστοιχο σχεδιασμό που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα "Τρίτσης".

Για το Νηπιαγωγείο Κουτσελιού, απάντησε ότι το οικόπεδο που προορίζεται για τη στέγασή του και εφάπτεται με το Δημοτικό Σχολείο, είναι εκτός σχεδίου πόλης, ενώ σχετικά με το ζήτημα ανέγερσης νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά, ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη (πέρα από την οριοθέτηση του οικοπέδου), καθώς αναμένεται σχετική μελέτη από την ΚΤΥΠ.

Τέλος, στο αίτημα να υπάρχει προγραμματισμός και μέριμνα από την πλευρά της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο κ. Ελισάφ απάντησε ότι θα "τρέξει" πρόγραμμα 4 εκ. ευρώ για τη συντήρηση κτιρίων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή: Αποστόλης Τζελέτας, agon.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αχιλλέας Μπέος
Μπέος: Η Κωνσταντοπούλου μου είπε «Γεια σου κούκλε» -Την καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση
Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου για το «Γεια σου Κούκλε» της Κωνσταντοπούλου
Μπέος: Η Κωνσταντοπούλου μου είπε «Γεια σου κούκλε» -Την καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση
Βρεφικό γάλα
Βρεφικό γάλα: Προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρωθεί το πλαφόν κέρδους
O «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος» υποστηρίζει ότι το πλαφόν που επιβλήθηκε στην κατηγορία αυτή των παιδικών...
Βρεφικό γάλα: Προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρωθεί το πλαφόν κέρδους