ΕΛΜΕ Βαυαρίας: Διαμαρτυρία για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής του επιμισθίου και την επιλεκτική καταβολή του Corona Bonus μόνο σε συμβασιούχους εκπαιδευτικούς
Με νέα ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Βαυαρίας θίγει, μεταξύ άλλων, την αλλαγή του τρόπου καταβολής του ειδικού επιμισθίου εξωτερικού στους αποσπασμένους από το ελληνικό κράτος στα ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας.

Πληθώρα προβλημάτων οικονομικής χροιάς αναφέρει η ΕΛΜΕ Βαυαρίας.

Η ανακοίνωση της

Μόναχο, 1.7.2022 

Θέμα: Διαμαρτυρία για την αλλαγή του τρόπου πληρωμής του επιμισθίου και την επιλεκτική καταβολή του Corona Bonus μόνο σε συμβασιούχους εκπαιδευτικούς 

"Αξιότιμε κύριε Γενικέ Πρόξενε,
Γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει σε θέματα εκπαίδευσης, παρακαλούμε να εξετάσετε τα θέματα στα οποία αναφέρεται η επιστολή μας και να παρέμβετε άμεσα προκειμένου να εξομαλυνθεί και να λυθεί η δυσμενής κατάσταση στην οποία έχουμε ακούσια περιέλθει.
Ως Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Βαυαρίας διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αλλαγή του τρόπου καταβολής του ειδικού επιμισθίου εξωτερικού στους αποσπασμένους από το ελληνικό κράτος στα ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας, τα οποία χρηματοδοτούνται και από το βαυαρικό κράτος.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως, ενώ μέχρι πρότινος πληρωνόμασταν το επιμίσθιο με χρήματα, τα οποία καταβάλλει το γερμανικό κράτος για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, αλλά και για τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών, εστάλη στις 03.06.2022 Ε-mail από την κ. Μπέση Σπυριδούλα, Συντονίστρια Εκπαίδευσης Μονάχου, το οποίο μας ενημέρωνε για την πιθανή αδυναμία πληρωμής, λόγω αύξησης των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων του Μονάχου.
Με δεύτερο E-Μail στις 22.06.2022 οριστικοποιήθηκε η αδυναμία πληρωμής του επιμισθίου από τις βαυαρικές επιχορηγήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούμε τα δεδουλευμένα του Ιουνίου.
Επίσης, από τον μήνα Οκτώβριο του 2021 έπαψε να προκαταβάλλεται το επιμίσθιο και πληρωνόμαστε πλέον στο τέλος του μήνα για τις υπηρεσίες μας. Είναι, λοιπόν, η δεύτερη φορά σε ένα σχολικό έτος, που διαταράσσεται η ομαλή πληρωμή του επιμισθίου.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, μένουμε απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες. Θεωρούμε το γεγονός αυτό απαράδεκτο, καθώς ήδη βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση, αφού αδυνατούμε να πληρώσουμε το ενοίκιο και τις λοιπές υποχρεώσεις μας αλλά και να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες διαβίωσής μας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, επιτελέσαμε όλοι το έργο μας με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Με την ευκαιρία αυτής της επιστολής, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν μας καταβλήθηκε το Corona Bonus, όπως στους συναδέλφους μας των γερμανικών σχολείων, αλλά και σε πολλούς άλλους εργαζόμενους, που υπέστησαν δυσκολίες και μέτρα λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. Κι εμείς, όπως και όλοι οι συνάδελφοί μας, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σε καθημερινή βάση, παρείχαμε εκπαιδευτικό έργο στους μαθητές μας και επιφορτιστήκαμε με την διεξαγωγή των Covid Test. Θεωρούμε ότι με την καταβολή του μόνο σε ορισμένους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς δεν τηρείται η αρχή της ισότητας. Ορισμένοι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί δε, έλαβαν επιστολή από την Συντονίστρια Εκπαίδευσης Μονάχου κ. Μπέση Σπυριδούλα, με την οποία τους γνωστοποιήθηκε ότι θα τους καταβληθεί το Corona Bonus σε δύο δόσεις, η μία στις 31.07.2022 ύψους 650€ και η άλλη 31.12.2022, με ποσό που θα καθοριστεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Επιπλέον στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα διανύσουν με την  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το 4ο έτος απόσπασής τους, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Συντονιστικό Γραφείο, θα καταβληθεί το επιμίσθιο των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου με καθυστέρηση, τον μήνα Νοέμβριο, δηλαδή, όπως αναφέρεται στην επιστολή του Συντονιστικού Γραφείου, δύο μήνες μετά την ανάληψη υπηρεσίας τους στις σχολικές μονάδες που ανήκουν.

Σας ευχαριστούμε θερμά και παραμένουμε με την ελπίδα ότι θα δοθεί λύση με την παρέμβασή σας στα βασικά αυτά ζητήματα."

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Βαυαρίας
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π/θμιας Εκπ/σης Βαυαρίας
"Πλάτων"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα