Μετά τις διώξεις κατά των 8 φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, νέες κινητοποιήσεις αναμένονται από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, μετά τις διώξεις.

Οι 8 φοιτητές και φοιτήτριες, καταθέτουν την Τετάρτη, παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό μέγαρο Χανίων, ενώ την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιήσουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η ανακοίνωσή του Φοιτητικού Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΑΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

"Καμία δίωξη στους 8 φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης - Με πανεκπαιδευτικό – παλλαϊκό αγώνα θα καταπέσουν οι σκευωρίες

Η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως δεν δίστασε να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων ζητώντας τις ποινικές διώξεις φοιτητών για παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων. Με τις ενέργειές της, κινήθηκε προκαταρκτική εξέταση στην οποία κλήθηκαν 8 αγωνιστές, συνδικαλιστές φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και οι Πρόεδροι των φοιτητικών συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής.  

Οι εξωφρενικές και κατασκευασμένες κατηγορίες που εξετάζονται δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής σκευωρίας που στήθηκε κατευθείαν από την κυβέρνηση για να στοχοποιήσουν τους αγωνιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης και να σπείρουν την τρομοκρατία στην αγωνιζόμενη νεολαία. Η προκαταρκτική εξέταση αφορά το κακούργημα της αρπαγής κατά συναυτουργία και μάλιστα με διακεκριμένη μορφή και διατάραξη οικιακής ειρήνης! Φοιτητές και φοιτήτριες απειλούνται με διώξεις για κακούργημα με ποινές δεκαετούς κάθειρξης για μια παράσταση διαμαρτυρίας του φοιτητικού τους συλλόγου. Μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων βαφτίστηκε "ομηρία" και "αρπαγή του Κοσμήτορα" σε μια πρωτοφανή σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση βρίσκοντας συνεργάτες μειοψηφία εγκάθετων καθηγητών, που δεν δίστασαν να συμπράξουν στη σκευωρία της Κεραμέως παρέχοντας συνδρομή για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία στην ασφάλεια με "υπόδειξη υπόπτων φοιτητών" λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας.  

Η πρωτοφανής αυτή στοχοποίηση αγωνιστών, συνδικαλιστών, νεολαίων και των φοιτητικών συλλόγων δεν έχει προηγούμενο μετά τη δικτατορία. Αποτελεί μία ακόμη στημένη υπόθεση στη στρατηγική της έντασης, καταστολής και τρομοκρατίας της κυβέρνησης για την επιβολή αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο των πανεπιστημίων και για να επιβάλει σιωπητήριο στη νεολαία. Στόχος είναι όχι μόνο να καμφθεί το φοιτητικό κίνημα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά και συνολικά κάθε νέος και κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται απέναντι στην αδικία.  

Στο πρόσωπο των 8 συμφοιτητών και συμφοιτητριών μας διώκεται το ελεύθερο, δημόσιο πανεπιστήμιο, οι αγωνίες μιας ολόκληρης γενιάς για μια καλύτερη ζωή, οι δημοκρατικές ελευθερίες.

Η διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική στιγμή, να είναι η πρώτη φορά μετά τη χούντα που σέρνονται αναίτια στα δικαστήρια και απειλούνται με τόσο βαριές ποινές συνδικαλιστές φοιτητές μαζικά, για καθαρά πολιτικές διώξεις και με πρωτοβουλία της Υπουργού Παιδείας σε συνεργασία με την ασφάλεια αλλά και την εμπλοκή του Ιδρύματος. Τους καλούμε να μην το επιτρέψουν και να μη γίνουν μέρος αυτής της εκτροπής.  

Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο, συνδικάτο και σωματείο, κάθε άνθρωπο που παλεύει για την ελευθερία και τα δημοκρατικά δικαιώματα, το δημόσιο πανεπιστήμιο να καταγγείλει την εξωφρενική σκευωρία σε βάρος των 8 φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης, να πλαισιώσει τους αγώνες των φοιτητικών συλλόγων και να υψώσει τείχος απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκρατίας.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Η νεολαία, το λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα θα υπερασπιστούν τις λαϊκές ελευθερίες. Οι σκευωρίες θα καταπέσουν!

ΚΑΛΟΥΜΕ OΛOYΣ TOYΣ MAZIKOYΣ ΦOPEIΣ THΣ ΠOΛHΣ ΣE ΠAΛΛAΪΚΟ-ΠANEYKΠAIΔEYTIKO ΣYΛAΛΛHTHPIO ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07/07 στις 19.00 , στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς ΚΑΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06/07"
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μοτσαρτ
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...
Αποσύρονται σύμφωνα με τον πατρινό τύπο σχολεία από τον "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά από αντιδράσεις γονέων γιατί υποδύεται τον Μοτσαρτ γυναίκα.
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...