golearn-engl_970-250
Συμβολική κατάληψη του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αχαΐας, στην Πάτρα-«Να στεγαστούν οι 106 μαθητές»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕK) Αχαΐας, ζητώντας την εξεύρεση λύσης στο χρόνιο κτιριακό ζήτημα, μέσω συμβολικής κατάληψης του σχολείου, για ένα πρόβλημα που έχει πλέον καταστεί εφιαλτικό για τα παιδιά με βαριές, πολλαπλές αναπηρίες και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ωστόσο, ενώ είχε καλέσει όλους τους βουλευτές Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο Πατρέων και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κανένας δεν παρέστη στην κινητοποίηση. «Μάς θλίβει βαθύτατα η αδιαφορία παραγόντων» ανέφεραν, ο πρόεδρος και η γραμματέας του συλλόγου Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος και Βασιλική Μπασκούτα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Ο σύλλογος πάντως, θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, με εντονότερους ρυθμούς μέχρι την κατασκευή σύγχρονου κτιρίου που θα πληρεί τους όρους ασφαλείας και προσβασιμότητας, αλλά και τις κατάλληλες προδιαγραφές για ένα Ειδικό σχολείο, λειτουργικό και φιλικό σε παιδιά ΑμεΑ. Απαιτεί δε, έως την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την άμεση παραχώρηση του α’ ορόφου του, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται το σχολικό συγκρότημα, καθώς και την επισκευή και βελτίωση του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου.

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα παιδιά πρέπει να κάνουν μάθημα σε ένα στοιχειωδώς καλύτερο περιβάλλον. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Τέρμα στον εμπαιγμό και σεβασμός στα ΑμεΑ» σημειώνουν.

Oι γονείς, ωστόσο, ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της Α’ Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αχαΐας και διευθυντή του σχολείου Σπύρο Ψαρρά, τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και τον πρόεδρο της Αντώνη Χαροκόπο και το Σωματείο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και ΝΥ Αχαΐας «Μιτος».

«Να στεγαστούν οι 106 μαθητές»

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Δυτικής Ελλάδας Αντώνης Χαροκόπος, απέστειλε επιστολή στην υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα  Μιχαηλίδου, με την οποία ζητά τον άμεσο ορισμό συνάντησης μαζί της και με τη συμμετοχή εκπροσώπων ΑμεΑ, Εθνικού Ιδρύματος και Ομοσπονδίας Κωφών, όπως και του Συλλόγου Γονέων και Εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Αμεα καλεί τους βουλευτές Αχαΐας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τους φορείς της κοινωνίας να συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματα του σχολείου. «Να παραχωρηθούν οι αίθουσες και του α’ ορόφου εκτός του ισογείου στο οποίο στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ στην Πάτρα, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των 106 μαθητών του. Να διαμορφωθεί ο εξωτερικός χώρος της δομής (στέγαστρο, καθιστικά, προσβασιμότητας, δαπεδόστρωση κ.ά.) και να ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την εξεύρεση οικοπέδου προς κατασκευή κτιρίου» υπογραμμίζει ο κ. Χαροκόπος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βόλος: Έξαλλος πολίτης όρμησε σε υπαλλήλους της ΔΕΗ - «Έστειλε» 2 γυναίκες στο νοσοκομείο
Η ΔΕΗ κατέθεσε μήνυσησε βάρος πολίτη που προκάλεσε το σοβαρό επεισόδιο και τον τραυματισμό των εργαζομένων
Βόλος: Έξαλλος πολίτης όρμησε σε υπαλλήλους της ΔΕΗ - «Έστειλε» 2 γυναίκες στο νοσοκομείο