gallia sxoleia
Ειδικότερα από τους σχεδόν 366.000 υποψηφίους για το γενικό απολυτήριο, μόνο 772 έχουν επιλέξει μια αρχαία γλώσσα ως ειδικότητα το 2022

Οι λεγόμενες στη Γαλλία «αρχαίες» ή και «νεκρές» γλώσσες, τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, δεν συγκινούν πλέον τους Γάλλους μαθητές, αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro σε δημοσίευμά της. Όπως αναφέρεται, «οι στατιστικές, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 14 Ιουνίου από το γαλλικό υπουργείο Παιδείας σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης των αρχαίων γλωσσών στα σχολεία, αποτυπώνουν μια γενική παρακμή στη διδασκαλία των Λατινικών και των Ελληνικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Ειδικότερα από τους σχεδόν 366.000 υποψηφίους για το γενικό απολυτήριο, μόνο 772 έχουν επιλέξει μια αρχαία γλώσσα ως ειδικότητα το 2022.

Το δημοσίευμα αναφέρει ως αιτίες της εξέλιξης αυτής την έλλειψη προϋπολογισμού, την έλλειψη ενδιαφέροντος για το θέμα εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων και την αποθάρρυνση των υποψηφίων για το απολυτήριο. «Για την προώθηση των αρχαίων γλωσσών, ο ενθουσιασμός των μαθητών εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά το κράτος αρνείται να χορηγήσει τα απαραίτητα μέσα για να τις διδάξει σε καλές συνθήκες σε όλη τη χώρα», σχολιάζει η εφημερίδα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
Δεκάδες αρχεία για θεάσεις UAP στο Αιγαίο και την ενδοχώρα εξέδωσε το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ – Τι κατέγραψαν οι αισθητήρες των πιλότων
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
ryanair_80
Ryanair: Μαζικές περικοπές πτήσεων από την Ελλάδα – Τέλος η βάση στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία μειώνει δραστικά τα δρομολόγια από Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας λόγο για υψηλές χρεώσεις στα αεροδρόμια
Ryanair: Μαζικές περικοπές πτήσεων από την Ελλάδα – Τέλος η βάση στη Θεσσαλονίκη