gallia sxoleia
Ειδικότερα από τους σχεδόν 366.000 υποψηφίους για το γενικό απολυτήριο, μόνο 772 έχουν επιλέξει μια αρχαία γλώσσα ως ειδικότητα το 2022

Οι λεγόμενες στη Γαλλία «αρχαίες» ή και «νεκρές» γλώσσες, τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, δεν συγκινούν πλέον τους Γάλλους μαθητές, αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro σε δημοσίευμά της. Όπως αναφέρεται, «οι στατιστικές, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 14 Ιουνίου από το γαλλικό υπουργείο Παιδείας σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης των αρχαίων γλωσσών στα σχολεία, αποτυπώνουν μια γενική παρακμή στη διδασκαλία των Λατινικών και των Ελληνικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Ειδικότερα από τους σχεδόν 366.000 υποψηφίους για το γενικό απολυτήριο, μόνο 772 έχουν επιλέξει μια αρχαία γλώσσα ως ειδικότητα το 2022.

Το δημοσίευμα αναφέρει ως αιτίες της εξέλιξης αυτής την έλλειψη προϋπολογισμού, την έλλειψη ενδιαφέροντος για το θέμα εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων και την αποθάρρυνση των υποψηφίων για το απολυτήριο. «Για την προώθηση των αρχαίων γλωσσών, ο ενθουσιασμός των μαθητών εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά το κράτος αρνείται να χορηγήσει τα απαραίτητα μέσα για να τις διδάξει σε καλές συνθήκες σε όλη τη χώρα», σχολιάζει η εφημερίδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγροτες
Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα: Απίστευτη κλιμάκωση του κύματος κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα
Μαθητές και αγρότες «μια φωνή και μια γροθιά» — Κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα
Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα: Απίστευτη κλιμάκωση του κύματος κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα
κολομβια
Κλιμακώνεται η ένταση Κολομβίας – ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Τραμπ: «Μην απειλείτε την εθνική κυριαρχία μας, διότι θα ξυπνήσετε τον ιαγουάρο»
Ο Γουστάβο Πέτρο προειδοποιεί την Ουάσινγκτον ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει θέμα στρατιωτικών επιθέσεων
Κλιμακώνεται η ένταση Κολομβίας – ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Τραμπ: «Μην απειλείτε την εθνική κυριαρχία μας, διότι θα ξυπνήσετε τον ιαγουάρο»