gallia sxoleia
Ειδικότερα από τους σχεδόν 366.000 υποψηφίους για το γενικό απολυτήριο, μόνο 772 έχουν επιλέξει μια αρχαία γλώσσα ως ειδικότητα το 2022

Οι λεγόμενες στη Γαλλία «αρχαίες» ή και «νεκρές» γλώσσες, τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, δεν συγκινούν πλέον τους Γάλλους μαθητές, αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro σε δημοσίευμά της. Όπως αναφέρεται, «οι στατιστικές, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη 14 Ιουνίου από το γαλλικό υπουργείο Παιδείας σχετικά με την εξέλιξη της μελέτης των αρχαίων γλωσσών στα σχολεία, αποτυπώνουν μια γενική παρακμή στη διδασκαλία των Λατινικών και των Ελληνικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Ειδικότερα από τους σχεδόν 366.000 υποψηφίους για το γενικό απολυτήριο, μόνο 772 έχουν επιλέξει μια αρχαία γλώσσα ως ειδικότητα το 2022.

Το δημοσίευμα αναφέρει ως αιτίες της εξέλιξης αυτής την έλλειψη προϋπολογισμού, την έλλειψη ενδιαφέροντος για το θέμα εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων και την αποθάρρυνση των υποψηφίων για το απολυτήριο. «Για την προώθηση των αρχαίων γλωσσών, ο ενθουσιασμός των μαθητών εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά το κράτος αρνείται να χορηγήσει τα απαραίτητα μέσα για να τις διδάξει σε καλές συνθήκες σε όλη τη χώρα», σχολιάζει η εφημερίδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tenerifi
Erasmus+: Στην Τενερίφη εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου
Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στον επιμορφωτικό κύκλο του προγράμματος: «Νέες τεχνολογίες: Απλό εκπαιδευτικό εργαλείο ή και μέσο ψυχικής ευημερίας;»
Erasmus+: Στην Τενερίφη εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου
Συνάντηση εργασίας του Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με την Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
ΔΙΠΑΕ: Συνάντηση του Πρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλου με την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Στο επίκεντρο η φοιτητική μέριμνα, τα νέα αγγλόφωνα προγράμματα και το αναπτυξιακό σχέδιο του ΔΙΠΑΕ
ΔΙΠΑΕ: Συνάντηση του Πρύτανη Σταμάτη Αγγελόπουλου με την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
taksi
Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη για τις fast-track διαδικασίες στις υπηρεσιακές μεταβολές
Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Απαιτούν διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις
Στα κάγκελα οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη για τις fast-track διαδικασίες στις υπηρεσιακές μεταβολές