Το Λύκειο Μελεσών υψώνει τοίχο στο ρατσισμό
Μια κραυγή αγανάκτησης των μαθητών ενάντια στο ρατσισμό, την πατριαρχία, την ομοφοβία, το φανατισμό, τον εθνικισμό και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Σύνθημά μας “ Όλοι μοναδικοί, κανένας μόνος”!

Οι μαθητές του Β2 του ΓΕΛ Μελεσών στο πλαίσιο του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» άφησαν το αποτύπωμα της ψυχής τους στον τοίχο του σχολείου, σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ολοκλήρωση του σχολικού έτους. Μέσα από την καλλιτεχνική τους έκφραση προώθησαν την ανάγκη σεβασμού της διαφορετικότητας και άρσης των κοινωνικών στερεοτύπων.

2.jpg

Εργάστηκαν ομαδικά με συντονίστρια τη μαθήτρια Ράνια Τουγλή, στην οποία ανήκει η πρόταση του συγκεκριμένου έργου. Καθώς εξελισσόταν η δράση, παιδιά από άλλα τμήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετέχουν κι έτσι η ομάδα κάθε μέρα διευρυνόταν, οι πινελιές πλήθαιναν, ο διάλογος για το θέμα εμπλουτιζόταν με ιδέες, η χαρά μας μεγάλωνε και το σχολείο ομόρφυνε από αυτή την κατάθεση ψυχής των μαθητών μας. Μια κραυγή αγανάκτησης των μαθητών ενάντια στο ρατσισμό, την πατριαρχία, την ομοφοβία, το φανατισμό, τον εθνικισμό και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού. Σύνθημά μας “ Όλοι μοναδικοί, κανένας μόνος”!

Συμμετείχαν :

Ράνια Τουγλή

Κοκοσάλη Μαρία

Ορφανάκη Ιωάννα

Κυπριωτάκη Ναυσικά

Σαριδάκη Μαίρη

Στεζάρ Αλίνα

Πετράκη Σταυρούλα

Αγγουρίδης Νίκος

Κοκοσάλης Βασίλης

Σαριδάκης Χάρης

Τουγλή Μαρία

Σουλτάτου Κατερίνα

Δημητράκη Μαρινίκη

Κοκοσάλη Ειρήνη

Συλβέστρου Δέσποινα

Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους που έβαλαν την πινελιά τους!

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σισαμάκη Μαρία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimokriteio
Ημερίδα ΔΠΘ: «Προκλήσεις και προοπτικές για τα Πανεπιστήμια με αφορμή τον εμβληματικό τόμο της UNESCO για το μέλλον της εκπαίδευσης: Μαθησιακά αποτελέσματα και τις δεξιότητες»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026
Ημερίδα ΔΠΘ: «Προκλήσεις και προοπτικές για τα Πανεπιστήμια με αφορμή τον εμβληματικό τόμο της UNESCO για το μέλλον της εκπαίδευσης: Μαθησιακά αποτελέσματα και τις δεξιότητες»
Τέμπη
Aποκαλύψεις για τα εύφλεκτα καθίσματα στο δυστύχημα στα Τέμπη - «Το κράτος πλήρωσε για έρευνα μόνο αφού έκλεισε η δικογραφία»
Νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα στα Τέμπη: Οι φωτιές που σκότωσαν επιζώντες
Aποκαλύψεις για τα εύφλεκτα καθίσματα στο δυστύχημα στα Τέμπη - «Το κράτος πλήρωσε για έρευνα μόνο αφού έκλεισε η δικογραφία»