πανεπιστήμιο, έδρανα, φοιτητές
Ο Σύλλογος φοιτητών των σχολών επιστημών υγείας του ΔΙΠΑΕ κατήγγειλε την ανάκληση των πτυχίων παρότι οι φοιτήτριες ολοκλήρωσαν τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις τους μαθήματα και πρακτική άσκηση.

Επτά μήνες απίστευτη ταλαιπωρία για 43 φοιτήτριες Μαιευτικής που έδωσαν μάθημα, το πέρασαν, πήραν πτυχίο και τώρα τους ακυρώνουν το πτυχίο και τους ζητούν να ξαναδώσουν το μάθημα ενώ εννέα από αυτές που είχαν πάρει βεβαίωση σπουδών και βρήκαν δουλειά τώρα δεν μπορούν να ξαναδώσουν καν εξετάσεις και κινδυνεύουν να χάσουν και τη δουλειά τους.

Όπως σημειώνει ο Απόστολος Λυκεσάς στην Εφημερίδα των Συντακτών, η απίστευτη αυτή ιστορία που έχει φτάσει στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορά φοιτήτριες του τμήματος Μαιευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος ΔΙΠΑΕ πέντε από τις οποίες κλήθηκαν χθες από τον Πταισματοδίκη για να εξηγήσουν τι συμβαίνει αν και ούτε οι ίδιες γνωρίζουν επειδή δεν τους έχουν δοθεί εξηγήσεις.

Οι φοιτήτριες είχαν παρακολουθήσει τρία επιπλέον μαθήματα για να λάβουν πτυχίο ΑΕΙ αλλά τώρα το τμήμα δεν αναγνωρίζει τη βαθμολογία ενός από τα τρία μαθήματα που είχε γίνει ταχύρρυθμα και ηλεκτρονικά την προηγούμενη χρονιά.

Αυτές τις εξετάσεις δεν τις αναγνωρίζει τώρα το ΔΙΠΑΕ και ακύρωσε τον βαθμό τους τον περασμένο Μάιο. Οι φοιτήτριες καλούνται μάλιστα να δώσουν ξανά το μάθημα την Παρασκευή ενάμιση μήνα μετά την ανακοίνωση των εξετάσεων.

Ας σημειωθεί ότι τον Μάρτιο είχαν στείλει εξώδικο στο τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙΠΑΕ το οποίο πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε μηνυτήρια αναφορά και γι αυτό κλήθηκαν χθες από τον Πταισματοδίκη να δώσουν λεπτομέρειες για την αιφνίδια και ακατανόητη περιπέτεια την οποία ζουν.
 

Συγκέντρωση συμπαράστασης στις φοιτήτριες πραγματοποίησε χθες έξω από τα δικαστήρια ο Σύλλογος φοιτητών των σχολών επιστημών υγείας του ΔΙΠΑΕ που κατήγγειλε την ανάκληση των πτυχίων παρότι οι φοιτήτριες ολοκλήρωσαν τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις τους μαθήματα και πρακτική άσκηση.

Οπως λένε στην ανακοίνωσή τους η μόνη δικαιολογία που επικαλέστηκε το ΔΙΠΑΕ ήταν πως ένα μάθημα δεν διδάχθηκε σωστά διδάχθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα με τρέξιμο της ύλης και τώρα δεν τους το αναγνωρίζουν.

Αναρωτιέται ο σύλλογος των φοιτητών άραγε φταίνε οι φοιτητές που δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση για καθηγητές με αποτέλεσμα να φέρουν καθηγήτρια για το μάθημα αυτό τελευταία στιγμή ενώ όλες οι φοιτήτριες είχαν δηλώσει το μάθημα αυτό από την αρχή του εξαμήνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πάπιες στον δρόμο
Η τελευταία πράξη καλοσύνης ενός πατέρα – Βοηθούσε πάπιες να περάσουν τον δρόμο και βρήκε τραγικό θάνατο
«Βγήκε από το αυτοκίνητο και έδιωχνε τις πάπιες και όλοι χειροκροτούσαν επειδή ήταν πολύ καλός»
Η τελευταία πράξη καλοσύνης ενός πατέρα – Βοηθούσε πάπιες να περάσουν τον δρόμο και βρήκε τραγικό θάνατο