Πάτρα: Οι γονείς μαθητών του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας προχωρούν σε κατάληψη του κτιρίου
Αίτημα της κατάληψης η ανάγκη για σύγχρονο κτίριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας και προσβασιμότητας για ένα σύγχρονο ειδικό σχολείο.

Την επόμενη Δευτέρα 27/6/2022 και από ώρες 09.00-12.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας – συμβολική κατάληψη στο χώρο του σχολείου (Διοδώρου 11, Μποζαΐτικα) από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, με στόχο την επίλυση του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα.

Αίτημα αποτελεί η οριστική λύση του προβλήματος με την παραχώρηση κατάλληλου οικοπέδου από τη δημοτική αρχή, για την ανέγερση ενός σύγχρονου και κατάλληλου κτιρίου, που θα πληροί τους όρους και τις προδιαγραφές της ασφάλειας και προσβασιμότητας για ένα σύγχρονο ειδικό σχολείο.

Σημαντικό ζήτημα αποτελεί, μέχρι την πλήρη επίλυση των κωλυμάτων και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η παραχώρηση του ισόγειου ορόφου που στεγάζεται το σχολείο, του υπογείου, καθώς και του πρώτου ορόφου του κτιρίου, ο οποίος παραμένει κλειστός και ανεκμετάλλευτος, εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα λόγω της μη συντήρησής του από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, στο οποίο ανήκει.

Κρίνεται, επίσης, απαραίτητο να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις εξωτερικά και εσωτερικά του σχολείου σύμφωνα με τα πρότυπα που προβλέπονται για την ειδική αγωγή και τις οποίες δεν επιτρέπει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή σε διαφορετική περίπτωση τη μεταστέγασή του σε υπάρχον κατάλληλο κτίριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα