Αίτημα της κατάληψης η ανάγκη για σύγχρονο κτίριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας και προσβασιμότητας για ένα σύγχρονο ειδικό σχολείο.

Την επόμενη Δευτέρα 27/6/2022 και από ώρες 09.00-12.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας – συμβολική κατάληψη στο χώρο του σχολείου (Διοδώρου 11, Μποζαΐτικα) από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Αχαΐας, με στόχο την επίλυση του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα.

Αίτημα αποτελεί η οριστική λύση του προβλήματος με την παραχώρηση κατάλληλου οικοπέδου από τη δημοτική αρχή, για την ανέγερση ενός σύγχρονου και κατάλληλου κτιρίου, που θα πληροί τους όρους και τις προδιαγραφές της ασφάλειας και προσβασιμότητας για ένα σύγχρονο ειδικό σχολείο.

Σημαντικό ζήτημα αποτελεί, μέχρι την πλήρη επίλυση των κωλυμάτων και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η παραχώρηση του ισόγειου ορόφου που στεγάζεται το σχολείο, του υπογείου, καθώς και του πρώτου ορόφου του κτιρίου, ο οποίος παραμένει κλειστός και ανεκμετάλλευτος, εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα λόγω της μη συντήρησής του από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, στο οποίο ανήκει.

Κρίνεται, επίσης, απαραίτητο να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις εξωτερικά και εσωτερικά του σχολείου σύμφωνα με τα πρότυπα που προβλέπονται για την ειδική αγωγή και τις οποίες δεν επιτρέπει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή σε διαφορετική περίπτωση τη μεταστέγασή του σε υπάρχον κατάλληλο κτίριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sto-para-pente-i-gi-glitose-ti-sygkrousi-me-megalo-asteroidi.jpg
NASA: Μικρός αστεροειδής θα περάσει σήμερα τελείως ξυστά από τη Γη
Ο αστεροειδής είχε ανακαλυφθεί το περασμένο Σάββατο από τον ερασιτέχνη αστρονόμο Γκενάντι Μπορίσοφ από την Κριμαία, ο οποίος είχε ανακαλύψει το 2019...
NASA: Μικρός αστεροειδής θα περάσει σήμερα τελείως ξυστά από τη Γη