Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2022-2023 ξεκίνησε από την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και λήγει την Παρασκευή  1η Ιουλίου 2022 και ώρα Ελλάδος 23:00

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας-Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας, υλοποιούν και χρηματοδοτούν, από κοινού, ένα πρόγραμμα υποτροφιών που απευθύνεται σε απόφοιτους Ελληνικών Πανεπιστημίων για σπουδές Μεταπτυχιακού επιπέδου (Master 2) στη Γαλλία, κατ΄ εφαρμογή Κανονιστικών Διατάξεων του προγράμματος όπως εγκρίθηκαν με την υπ’ αριθμ. 69481/Ζ1/06-06-2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 2887/τ. Β/07-6-2022).

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα χορηγηθούν 36  υποτροφίες.

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2022-2023 ξεκινάει από την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και λήγει την Παρασκευή  1η Ιουλίου 2022 και ώρα Ελλάδος 23:00.

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής, απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.ifg.gr/candidatez-2022-2023. Περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική συνημμένη πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Δείτε την πρόσκληση

Οι οικονομικές παροχές αφορούν στα καθαρά ποσά τα οποία θα καταβάλλονται στους υποτρόφους, δηλαδή τα ποσά τα οποία θα λαμβάνει ο υπότροφος μετά την παρακράτηση των νόμιμων κρατήσεων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Κατανέμονται ως ακολούθως:

1. Μηνιαία τροφεία ύψους επτακοσίων (700,00) ευρώ. Καταβάλλονται μηνιαίως, υπό την προϋπόθεση εγγραφής και ικανοποιητικής προόδου στο εγκεκριμένο πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) επιπέδου Master 2.

2. Κατ’ αποκοπή ποσό, ύψους επτακοσίων (700,00) ευρώ για την κάλυψη μέρους των δαπανών πρώτης εγκατάστασης. Καταβάλλεται άπαξ μετά την έναρξη της υποτροφίας (πρώτη πληρωμή). 

3. Πρόσβαση στα προνόμια των υποτρόφων της γαλλικής κυβέρνησης, ενδεικτικά: α. Απαλλαγή κόστους εγγραφής στα γαλλικά πανεπιστήμια, που υπάγονται στο Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γαλλίας. Αυτό τo κόστος εγγραφής καθορίζεται ετησίως με διυπουργικό διάταγμα που δημοσιεύεται στη γαλλική επίσημη εφημερίδα. Με εξαίρεση το κόστος εγγραφής, κανένα άλλο κόστος εκπαίδευσης δεν μπορεί να επιβαρύνει το ΙΚΥ και το IFG. β. Δυνατότητα διαμονής σε γαλλική δημόσια φοιτητική εστία (CROUS). γ. Άμεση εγγραφή συμπληρωματικής ασφάλισης υγείας για κάθε φοιτητή από το Campus France. Οι παροχές αυτές, που ονομάζονται "bourse de couverture sociale" (BCS), παρέχονται από τον γαλλικό φορέα Campus France. Το ΙΚΥ και το IFG αναλαμβάνουν ισομερώς την κάλυψη αυτών των παροχών, που ανέρχονται σε ποσό ύψους εκατόν δέκα (110,00) ευρώ μηνιαίως ανά υπότροφο. Το ποσό αυτό χορηγείται στον οργανισμό Campus France από το IFG και λαμβάνεται από το κοινό ταμείο υποτροφιών. Σημειώνεται ότι δεν καταβάλλονται δίδακτρα σε περίπτωση απαίτησης από το Γαλλικό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΥΠΕΞ για Τουρκία – Λιβύη: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Το ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η Αθήνα παρακολουθεί ιδιαίτερα στενά τις εξελίξεις στη Λιβύη και τονίζει ότι η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή,...
ΥΠΕΞ για Τουρκία – Λιβύη: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα
kakokairia_vroxi
Καιρός: Συνεχίζεται η πτώση της θερμοκρασίας - Πιθανότητα βροχών στην Αττική
Τοπικές βροχές αύριο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία σε πτώση
Καιρός: Συνεχίζεται η πτώση της θερμοκρασίας - Πιθανότητα βροχών στην Αττική