ειδικη αγωγή
Thumbnail
Myschool: Ενημερώνουμε τους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων ότι είναι διαθέσιμη η έκδοση αποτελεσμάτων και απολυτηρίων τίτλων της Γ Λυκείου του σχολικού έτους 2021-2022

Ανοιξε και πάλι από χτες το βράδυ η πλατφόρμα του myschool για την έκδοση αποτελεσμάτων της Γ' Λυκείου για τα οποία η προθεσμία έκδοσης λήγει σήμερα, μετά από τη «γκάφα» του Υπουργείου παιδείας που την κράτησε κλειστή, επειδή για πάνω από δύο χρόνια το ΥΠΑΙΘ είχε «ξεχάσει» να επικαιροποιήσει την εφαρμογή βάσει τροπολογίας του 2019.

Η πλατφόρμα αναφέρει σήμερα τα εξής: 

Ενημερώνουμε τους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων ότι είναι διαθέσιμη η έκδοση αποτελεσμάτων και απολυτηρίων τίτλων της Γ Λυκείου του σχολικού έτους 2021-2022.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, το myschool ανακοίνωσε:

«Ενημερώνουμε τους Διευθυντές των Λυκείων ότι η έκδοση αποτελεσμάτων του σχολικού έτους 2021-2022, συγκεκριμένα για την Γ' Λυκείου, θα παραμείνει ανενεργή όπως και η έκδοση Απολυτήριων Τίτλων εν όψη εφαρμογής του άρθρου 109, Ν. 4610/2019 σχετικά με τον υπολογισμό του ετήσιου βαθμού επίδοσης. Θα ενημερωθείτε για την ενεργοποίηση της λειτουργικότητας και τη δυνατότητα εκτύπωσης των Απολυτήριων Τίτλων με νεότερη ανακοίνωσή μας».

Η ανακοίνωση αυτή ήταν ουσιαστικά αναγκαστική, καθώς παραμονές των πανελλαδικών το ΥΠΑΙΘ διαπίστωσε ότι είχε...ξεχάσει να επικαιροποιήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Myschool, βάσει τροπολογίας του 2019 (επι Γαβρόγλου) η οποία ορίζει ότι στο εξής για τη Γ΄ τάξη Γενικού Λυκείου ο βαθμός ετήσιας επίδοσης του μαθητή σε κάθε μάθημα γραπτώς εξεταζόμενο είναι το άθροισμα του ετήσιου προφορικού βαθμού σε ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%) και του βαθμού των γραπτών εξετάσεων σε ποσοστό σαράντα τοις εκατό (40%) και εκφράζεται ως δεκαδικός με προσέγγιση δεκάτου. Το σύστημα ήταν προγραμματισμένο να βγάλει τον ετήσιο βαθμό επίδοσης  βάσει της παλαιότερης διάταξης, που όριζε ότι ο Μ.Ο εξάγεται κατά 50% από τα προφορικά και κατά 50% από τα γραπτά

Πιθανώς, επειδή τα δύο τελευταία χρόνια δεν έγιναν ενδοσχολικές εξετάσεις λόγω του κορονοϊού, οι αρμόδιοι «ξέχασαν» να εφαρμόσουν την τροπολογία του 2019, με αποτέλεσμα από χτες να τρέχουν όλοι και να μην προφταίνουν, καθώς η προθεσμία  που πρέπει να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα λήγει σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μελέτη σοκ για την Όμικρον - Έως και 1.000 φορές αυξημένα τα σωματίδια του κορονοϊού που αποβάλλει ένας ασθενής

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα