Σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο Αθηνών προχώρησαν τρεις σύλλογοι γονέων με αφορμή τον τραυματισμό παιδιού από μεταλλική πόρτα σε παιδική χαρά στη Νεάπολη Εξαρχείων

Κινητοποίηση για το περιστατικό με τη μεταλλική πόρτα που έπεσε στην παιδική χαρά επί της οδού Δαφνομήλη, τραυματίζοντας παιδί, πραγματοποίησαν σύλλογοι γονέων από τρία δημοτικά της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι γονέων 14ου, 35ου και 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών αναφέρουν για την κινητοποίηση στο δημαρχείο Αθηνών: 

Την Παρασκευή, 27/5, η μεταλλική πόρτα της παιδικής χαράς επί της οδού Δαφνομήλη έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει ένα παιδί. Οι σύλλογοι γονέων των δημοτικών σχολείων της περιοχής, του 14ου, του 35ου και του 36ου σχολείου Αθηνών, γονείς της γειτονιάς Νεάπολης – Εξαρχείων, κάλεσαν σε κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο του δήμου Αθηναίων. Τα παιδιά και οι γονείς βρέθηκαν στην είσοδο του δημαρχείου, φωνάζοντας για τις ανάγκες τους και καταγγέλλοντας την εγκληματική αμέλεια της δημοτικής αρχής που έχει εγκαταλείψει τις παιδικές χαρές, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα σχολεία της περιοχής παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και εκκλήσεις προς το Δήμο από γονείς και συλλόγους. 

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων παρακολούθησαν το δημοτικό συμβούλιο και μίλησαν σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κλήθηκαν σε ξεχωριστή συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων όπου διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με τους ελέγχους και τη συντήρηση τόσο της συγκεκριμένης παιδικής χαράς όσο και των υπολοίπων, έθεσαν ζητήματα για τη συνολική κατάσταση των παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων της γειτονιάς, ζήτησαν να υπάρχει σε κάθε αντίστοιχο χώρο δελτίο αναφοράς των συντηρήσεων και επιβλέψεων που γίνονται ώστε όλοι και όλες να είναι ενήμεροι/-ες.  

Ο δήμαρχος πήρε την επιλογή να αναλάβει την ευθύνη και να δηλώσει πως γίνονται έρευνες για να βρεθεί τι συνέβη, στοιχεία που, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα δοθούν στη δημοσιότητα. Παρόλα αυτά, και ενώ έχουν περάσει ήδη 3 ημέρες από το τραγικό γεγονός, ενώ διάφοροι καλοθελητές φρόντισαν να κάνουν τηλεοπτικές δηλώσεις περί υπαιτιότητας των παιδιών που σκαρφαλώνουν, δολιοφθορών φαντασμαγορικών διαστάσεων με λέιζερ κ.λπ. κ.λπ. για άλλη μια φορά επί της ουσίας δε δόθηκε καμία απάντηση. Η παιδική χαρά πιστοποιήθηκε το 2018. Με ποια διαδικασία έγινε αυτό και η πιστοποίηση αφορούσε το σύνολό της; Τι έγινε από τότε και μετά; Συντηρείται η παιδική χαρά εδώ και 4 χρόνια; Γίνονται εκθέσεις αυτοψίας; 

Παρόλο που παρακολουθήσαμε αγορεύσεις για τα χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί για γήπεδα, παιδικές χαρές, σχολεία που βρίσκονται στα όρια του δήμου Αθηναίων συνειδητοποιούμε ότι στη γειτονιά μας δεν έχουμε δει απολύτως τίποτα. Η μία παιδική χαρά της περιοχής αποτέλεσε το πιο επικίνδυνο μέρος παιχνιδιού για ένα παιδί, ενώ η δεύτερη, εκείνη στον λόφο Στρέφη, απλώς δεν υπάρχει πια και εντάσσεται και αυτή στα πλαίσια ανάπλασης από έναν ιδιώτη εργολάβο. Οι μπασκέτες στο γήπεδο πάνω από την παιδική χαρά της Δαφνομήλη δεν υπάρχουν, ενώ στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Στρέφη επικίνδυνες περιφράξεις, καλώδια που κρέμονται, παρατημένα μεταλλικά καφάο και πλαγιές που καταρρέουν είναι όσα έχουν να αντιμετωπίσουν παιδιά και ενήλικες που θέλουν να αθληθούν ή να κάνουν τη βόλτα τους. Στα δε σχολεία μας πέφτουν μπαλκόνια και παράθυρα, πλημμυρίζουν αίθουσες, σαπίζουν σίδερα και πόρτες τόσα όσα και οι υποσχέσεις που χρόνια τώρα ακούμε από την εκάστοτε δημοτική αρχή.  

Για άλλη μια φορά λάβαμε δεσμεύσεις… Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η αρχή. Τον έλεγχο στις υποσχέσεις σας ασκούν τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από κοινού και δυναμικά την άμεση συντήρηση παιδικών χαρών, αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολικών κτιρίων από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Η αστυνομοκρατία στα σχολεία το … όραμα του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Πειραιά
«Σε μια συγκυρία εφιαλτική για το δημόσιο σχολείο που η κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική βασίζεται στη λογική της λιτότητας και των περικοπών σε άθλια...
Η αστυνομοκρατία στα σχολεία το … όραμα του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Πειραιά
Τρύφων Αλεξιάδης
Αλεξιάδης: Κατάθεση αναφοράς για τις μεταφορές μαθητών Καλλιτεχνικών σχολείων
Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή, για τον περιορισμό απόστασης στις μεταφορές των μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων, από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφωνα...
Αλεξιάδης: Κατάθεση αναφοράς για τις μεταφορές μαθητών Καλλιτεχνικών σχολείων