golearn-engl_970-250
Εισαγγελική παρέμβαση μετά από καταγγελία πατέρα ότι ο 11χρονος γιος του υφίσταται εκφοβισμό και ξυλοδαρμό σε δημοτικό σχολείο

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε καταγγελία πατέρα ενός 11χρονου μαθητή ότι ο γιος του εδώ και 2,5 χρόνια πέφτει καθημερινά θύμα εκφοβισμού και ξυλοδαρμού από ομάδα συνομήλικων και συμμαθητών του, μέσα στο σχολείο του , στην περιοχή του Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία και εφόσον διαπιστωθεί ότι ευσταθεί, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα κινείται σε δύο κατευθύνσεις: αφενός για τις κατ' επανάληψη επιθέσεις που καταγγέλλει ο πατέρας ότι δέχεται το παιδί του και αφετέρου για όσα υποστήριξε ο ίδιος (ο καταγγέλλων) ότι η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί «γνωρίζουν και αδιαφορούν» για την κατάσταση που βιώνει ο ανήλικος.

Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατ' επανάληψη και κατά συρροή, για το πρώτος σκέλος της παραγγελίας, και της υπόθαλψης εγκληματία, κατ' επανάληψη και κατά συρροή, για το δεύτερο σκέλος. Στην τελευταία περίπτωση θα ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου.

«Ο γιος μου έχει πέσει θύμα bullying κατά συρροή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει φτάσει σε σημείο να μαχαιρωθεί από εξωσχολικούς, παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας από τον ίδιο, εντός της σχολικής μονάδας. Το παιδί μου είναι 11,5 χρόνων και πηγαίνει τετάρτη δημοτικού και αυτοί που συμμετέχουν στις επιθέσεις είναι συμμαθητές του, με τους δασκάλους του σχολείου να αδιαφορούν. Υποστηρίζουν ότι "δεν γνωρίζω, δεν ακούω, δεν ξέρω". Όλοι τους δεν γνωρίζουν ενώ γίνεται μέσα στον σχολικό τους χώρο. Όλοι δηλώνουν πλήρη άγνοια, ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και οι δάσκαλοι» κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο πατέρας του ανήλικου.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο γιος του είχε μαχαιρωθεί πριν από περίπου έξι μήνες στην δεξιά ωμοπλάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Για το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία, ενώ η έρευνα θα επικεντρωθεί σε όλα τα καταγγελλόμενα περιστατικά κατά την περίοδο των 2,5 χρόνων.

Την καταγγελία ερευνά μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, Αλέξανδρος Κόπτσης επικοινώνησε με τη διεύθυνση του σχολείου και με την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, δίνοντας εντολή να ξεκινήσει έρευνα. Επικοινώνησε επίσης με τον πατέρα του παιδιού, προτρέποντας τον να συνδράμει την έρευνα με την ακριβή περιγραφή όσων καταγγέλλει ότι συνέβησαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Κλιματική αλλαγή: Η Μεσόγειος «φλέγεται», ξενικά είδη έρχονται
Υπερθέρμανση εναντίον οικοσυστήματος. Η επέλαση θαλάσσιων οργανισμών, προσαρμοσμένων στις υψηλές θερμοκρασίες, οδηγεί στην ερημοποίηση ολόκληρων...
Κλιματική αλλαγή: Η Μεσόγειος «φλέγεται», ξενικά είδη έρχονται
υπερπανσεληνος
Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Παρασκευή 12 Αυγούστου
Η ώρα έναρξης εισόδου επισκεπτών (με ελεύθερη είσοδο) είναι στις 20:00 και η ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών στις 23:30
Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Παρασκευή 12 Αυγούστου