Κραυγή απόγνωσης από φοιτητή: Έμεινε ορφανός, ανασφάλιστος και του ζητούν 3 ενοίκια μπροστά
«Έχω σπάσει τον αγκώνα μου εδώ και 4,5 βδομάδες και δεν μπορώ να κάνω φυσικοθεραπείες γιατί το κράτος με αγνοεί. Ζούσαμε με τη μητέρα μου, η οποία πέθανε τη μέρα που έβγαλα τον γύψο, οπότε όλες οι διαδικασίες είναι παγωμένες για μένα και την αδερφή μου, και το κράτος απλώς με αγνοεί. Τι να κάνω;»

Την αναλγησία των κρατικών φορέων και το υδροκέφαλο γραφειοκρατικό σύστημα που στέκονται εμπόδιο στην αποθεραπεία του καταγγέλλει στη rosa.gr ένας 22χρονος φοιτητής που έχει χάσει και τους δύο γονείς του και προσπαθεί μόνος του μαζί με την ανήλικη αδελφή του, να βγάλει άκρη έπειτα από τραυματισμό που είχε στο χέρι.

Ο 22χρονος φοιτητής που πρόσφατα έχασε και την μητέρα του, μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν είναι ασφαλισμένος απευθύνθηκε στον ΕΟΠΥΥ όπου κατέθεσε βεβαίωση σπουδών, όπως του ζητήθηκε για να αποκτήσει ξανά ασφαλιστική ικανότητα, όπως δικαιούται από την φοιτητική του ιδιότητα. Ωστόσο η μόνη απάντηση που λαμβάνει εδώ κι 1,5 μήνα είναι ότι θα «δρομολογηθεί»!

«Έχω σπάσει τον αγκώνα μου εδώ και 4,5 βδομάδες και δεν μπορώ να κάνω φυσικοθεραπείες γιατί το κράτος με αγνοεί. Ζούσαμε με τη μητέρα μου, η οποία πέθανε τη μέρα που έβγαλα τον γύψο, οπότε όλες οι διαδικασίες είναι παγωμένες για μένα και την αδερφή μου, και το κράτος απλώς με αγνοεί. Τι να κάνω;»

Παράλληλα, ο ίδιος εκφράζει την πικρία του για τους ανθρώπους γύρω του, καθώς όπως σημειώνει η ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου έμεναν με την μητέρα του και την ανήλικη αδερφή του τα τελευταία οκτώ χρόνια, του ζητά τρία ενοίκια προκαταβολικά για την αλλαγή του μισθωτηρίου και μάλιστα όπως καταγγέλλει, η ίδια τα βιάζεται γιατί θέλει να φύγει εκτός πόλης!

Ο 22χρονος φοιτητής μάλιστα έχει απευθυνθεί και σε δικηγόρο για την κηδεμονία της 14χρονης αδελφής του, αλλά ούτε αυτό έχει σταθεί ικανό για την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να δείξει υπομονή και να περιμένει.

«Η απάθειά τους με εκνευρίζει οικτρά και δε ξέρω τι είναι χειρότερο: Το ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την αποθεραπεία μου όντας φοιτητής με κάτι που δικαιούμαι και κινδυνεύω να πάθω ζημιά, ή ότι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που με πλήρη απάθεια βρήκε σα πάτημα την αλλαγή μισθωτηρίου λόγω της νεκρής μητέρας μου για να φάει 3 ενοίκια μπροστά. Νιώθω ντροπή για αυτά που συμβαίνουν» καταλήγει στο μήνυμα που έστειλε στη rosa.gr.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enoples_dynameis.jpg
Κατατέθηκε το νέο νομοσχέδιο Άμυνας: Μισθολογικές αυξήσεις και εθελοντική στράτευση γυναικών
Το σχέδιο νόμου «Χάρτης Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων στη Νέα Εποχή» φέρνει αλλαγές σε μισθούς, βαθμούς, εκπαίδευση και στρατολογία
Κατατέθηκε το νέο νομοσχέδιο Άμυνας: Μισθολογικές αυξήσεις και εθελοντική στράτευση γυναικών
Κώστας Τσιάρας
Τσιάρας: Ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των αγροτών
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα παρουσιάσει το πλαίσιο για τις διεκδικήσεις των αγροτών – «Λογικό και εφικτό» το όριο των παρεμβάσεων
Τσιάρας: Ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των αγροτών
Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: Τι απαντά για τις μετεγγραφές φοιτητών και το «αγκάθι» των κενών θέσεων
Νίκος Παπαϊωάννου: Στο μικροσκόπιο οι μετεγγραφές φοιτητών – Οι αριθμοί, οι διαδικασίες και το ζήτημα των επιλαχόντων
Νίκος Παπαϊωάννου: Τι απαντά για τις μετεγγραφές φοιτητών και το «αγκάθι» των κενών θέσεων