Καμιά υποχρέωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιμορφώσεις  εκτός εργασιακού ωραρίου
«Καλούμε τα μέλη μας να απέχουν από τις επιμορφώσεις, που προγραμματίζουν ελάχιστοι/ες διευθυντές/ντριες  σχολικών μονάδων. Δεν είναι υποχρεωτικές και εξυπηρετούν αποκλειστικά τα προσωπικά οφέλη και τις φιλοδοξίες αυτών που τις προγραμματίζουν.»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αλέξανδρος Δελμούζος με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιμορφώσεις  εκτός εργασιακού ωραρίου και συμπληρώνει ότι η λύση που επέλεξε η κυβέρνηση, είναι η χωρίς κόστος και αμφιβόλου επιστημονικής ποιότητας επιμόρφωση που διενεργείται εκτός εργασιακού ωραρίου (απογεύματα και Σαββατοκύριακα) από φορείς όπως το ΙΕΠ , τους συντονιστές εκπαίδευσης και τελευταία και τους διευθυντές σχολικών μονάδων!

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αλέξανδρος Δελμούζος

Καμία υποχρέωση συμμετοχής σε επιμορφώσεις  εκτός εργασιακού ωραρίου. Κάποιοι/ες στο όνομα της προσωπικής τους καριέρας  γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως!  Τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων.

Πάγιο αίτημα του κλάδου αποτελεί η διαρκής από το κράτος επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Η παύση  της διετούς μετεκπαίδευσης , του μοναδικού θεσμού που παρείχε ουσιαστική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς , αποτελεί ένα μη αναστρέψιμο πλήγμα στην παροχή ποιοτικής παιδείας .

Αγωνιζόμαστε για επαναφορά του θεσμού της διετούς υποχρεωτικής  επιμόρφωσης για το σύνολο των εκπαιδευτικών, όλων των ειδικοτήτων. Ο μάχιμος εκπαιδευτικός, πρέπει να έχει την δυνατότητα (εφ όσων το επιθυμεί) να εγκαταλείπει για δυο χρόνια την τάξη του και να γυρίζει στα θρανία για να επιμορφωθεί ! Με αυτόν τον τρόπο  θα παρέχεται  στους εκπαιδευτικούς   Πανεπιστημιακή   επιμόρφωση και θα διασφαλίζεται   υψηλής ποιότητας διδασκαλία .

Η λύση , όμως που επέλεξε η κυβέρνηση , είναι η χωρίς κόστος και αμφιβόλου επιστημονικής ποιότητας επιμόρφωση που διενεργείται εκτός εργασιακού ωραρίου (απογεύματα και Σαββατοκύριακα) από φορείς όπως το ΙΕΠ , τους συντονιστές εκπαίδευσης και τελευταία και τους διευθυντές σχολικών μονάδων!

Με αξιοπρέπεια γυρίζουμε την πλάτη μας και δεν νομιμοποιούμε με την συμμετοχή μας το σύνολο των επιμορφώσεων που διενεργούνται εκτός εργασιακού ωραρίου. Ειδικότερα καλούμε τα μέλη μας να απέχουν από τις επιμορφώσεις, που προγραμματίζουν ελάχιστοι/ες διευθυντές/ντριες  σχολικών μονάδων. Δεν είναι υποχρεωτικές και εξυπηρετούν αποκλειστικά τα προσωπικά οφέλη και τις φιλοδοξίες αυτών που τις προγραμματίζουν.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                Ο Πρόεδρος                                      Η  Γεν. Γραμματέας

                 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βρέφος στη Γάζα
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέστειλαν την παροχή “μη αναγκαίων” ιατρικών υπηρεσιών σε μεγάλο νοσοκομείο της Γάζας
Η Γιατροί Χωρίς Σύνορα έλαβαν αναφορές από ασθενείς και προσωπικό σχετικά με την παρουσία ενόπλων ανδρών εντός του νοσοκομείου, καθώς και ενδείξεις...
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέστειλαν την παροχή “μη αναγκαίων” ιατρικών υπηρεσιών σε μεγάλο νοσοκομείο της Γάζας
απα
Νέα τηλεφωνική απάτη μπορεί να αδειάσει τον τραπεζικό λογαριασμό
Οι απατεώνες προσποιούνται υπαλλήλους τραπεζών και επικοινωνούν τηλεφωνικά με το θύμα, επικαλούμενοι ύποπτες συναλλαγές ή ανάγκη άμεσης ενέργειας
Νέα τηλεφωνική απάτη μπορεί να αδειάσει τον τραπεζικό λογαριασμό