Καμιά υποχρέωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιμορφώσεις  εκτός εργασιακού ωραρίου
«Καλούμε τα μέλη μας να απέχουν από τις επιμορφώσεις, που προγραμματίζουν ελάχιστοι/ες διευθυντές/ντριες  σχολικών μονάδων. Δεν είναι υποχρεωτικές και εξυπηρετούν αποκλειστικά τα προσωπικά οφέλη και τις φιλοδοξίες αυτών που τις προγραμματίζουν.»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αλέξανδρος Δελμούζος με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία υποχρέωση συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιμορφώσεις  εκτός εργασιακού ωραρίου και συμπληρώνει ότι η λύση που επέλεξε η κυβέρνηση, είναι η χωρίς κόστος και αμφιβόλου επιστημονικής ποιότητας επιμόρφωση που διενεργείται εκτός εργασιακού ωραρίου (απογεύματα και Σαββατοκύριακα) από φορείς όπως το ΙΕΠ , τους συντονιστές εκπαίδευσης και τελευταία και τους διευθυντές σχολικών μονάδων!

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αλέξανδρος Δελμούζος

Καμία υποχρέωση συμμετοχής σε επιμορφώσεις  εκτός εργασιακού ωραρίου. Κάποιοι/ες στο όνομα της προσωπικής τους καριέρας  γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως!  Τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων.

Πάγιο αίτημα του κλάδου αποτελεί η διαρκής από το κράτος επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Η παύση  της διετούς μετεκπαίδευσης , του μοναδικού θεσμού που παρείχε ουσιαστική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς , αποτελεί ένα μη αναστρέψιμο πλήγμα στην παροχή ποιοτικής παιδείας .

Αγωνιζόμαστε για επαναφορά του θεσμού της διετούς υποχρεωτικής  επιμόρφωσης για το σύνολο των εκπαιδευτικών, όλων των ειδικοτήτων. Ο μάχιμος εκπαιδευτικός, πρέπει να έχει την δυνατότητα (εφ όσων το επιθυμεί) να εγκαταλείπει για δυο χρόνια την τάξη του και να γυρίζει στα θρανία για να επιμορφωθεί ! Με αυτόν τον τρόπο  θα παρέχεται  στους εκπαιδευτικούς   Πανεπιστημιακή   επιμόρφωση και θα διασφαλίζεται   υψηλής ποιότητας διδασκαλία .

Η λύση , όμως που επέλεξε η κυβέρνηση , είναι η χωρίς κόστος και αμφιβόλου επιστημονικής ποιότητας επιμόρφωση που διενεργείται εκτός εργασιακού ωραρίου (απογεύματα και Σαββατοκύριακα) από φορείς όπως το ΙΕΠ , τους συντονιστές εκπαίδευσης και τελευταία και τους διευθυντές σχολικών μονάδων!

Με αξιοπρέπεια γυρίζουμε την πλάτη μας και δεν νομιμοποιούμε με την συμμετοχή μας το σύνολο των επιμορφώσεων που διενεργούνται εκτός εργασιακού ωραρίου. Ειδικότερα καλούμε τα μέλη μας να απέχουν από τις επιμορφώσεις, που προγραμματίζουν ελάχιστοι/ες διευθυντές/ντριες  σχολικών μονάδων. Δεν είναι υποχρεωτικές και εξυπηρετούν αποκλειστικά τα προσωπικά οφέλη και τις φιλοδοξίες αυτών που τις προγραμματίζουν.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                Ο Πρόεδρος                                      Η  Γεν. Γραμματέας

                 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμναστική
Κρεατίνη και πρωτεΐνη στο μικροσκόπιο: Τι χρειάζονται πραγματικά οι μύες για δύναμη και αποκατάσταση
Τα τελευταία χρόνια, οι συμβουλές γύρω από τη σωστή διατροφή και τα συμπληρώματα για μυϊκή υγεία έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο.
Κρεατίνη και πρωτεΐνη στο μικροσκόπιο: Τι χρειάζονται πραγματικά οι μύες για δύναμη και αποκατάσταση
ηλεκτρονική απάτη
Τράπεζες vs απατεώνες: Έσβησαν τις ψεύτικες κλήσεις, εμφανίστηκαν deepfakes και κλωνοποιημένες φωνές
Ηλεκτρονικές απάτες τύπου «Λερναίας Ύδρας» – Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη κάνει τους επιτήδειους πιο επικίνδυνους από ποτέ
Τράπεζες vs απατεώνες: Έσβησαν τις ψεύτικες κλήσεις, εμφανίστηκαν deepfakes και κλωνοποιημένες φωνές
Εφορία - Φόροι
Τι πρέπει να προσέχετε σε έναν λογαριασμό πριν τον πληρώσετε
Ο έλεγχος ενός λογαριασμού δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις ούτε πολύ χρόνο. Αρκεί να μη δίνεται προσοχή αποκλειστικά στο τελικό ποσό. Όταν υπάρχει λάθος...
Τι πρέπει να προσέχετε σε έναν λογαριασμό πριν τον πληρώσετε