Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μαθηματικός και αγωνιστής του δημοκρατικού κινήματος Βένιος Αγγελόπουλος.
Ο Βένιος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα την Κατοχή, τη μέρα της μεγάλης διαδήλωσης ενάντια στην πολιτική επιστράτευση. Μετά το σχολείο πήγε στη Γαλλία όπου σπούδασε Μαθηματικά και Φυσική και εργάστηκε σαν ερευνητής. Από το 1987 δίδαξε Μαθηματικά στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο, μέχρι τη σύνταξή του. Ήταν παντρεμένος με τη γλύπτρια Έρση Χατζηαργυρού και είχε ένα γιο, τον Αδριανό.
Μπήκε στα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας μιας "εγκάρδιας συνομιλίας" που είχε με το FBI λόγω της γνωριμίας του με τον Αλέκο Γιωτόπουλο. Επωφελήθηκε απ' αυτό για να άρθρογραφήσει στον τύπο πάνω σε διάφορα θέματα (πέρα από τα ερευνητικά του άρθρα στα Μαθηματικά), κυρίως περί παιδείας, περί διδασκαλίας και ιδιοτήτων των μαθηματικών, περί συνδικαλισμού, περί πολιτικής και άλλα σκόρπια - αρκετά από αυτά είναι αναρτημένα στο μπλογκ "του Βένιου τα καμώματα".
Όπως ο ίδιος έλεγε είχε κατά καιρούς διατελέσει δρομέας, παίκτης, λαθραναγνώστης, καπνιστής, πότης, γκαρσόνι, πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας, κομπάρσος, αλλά ποτέ δεν έγινε αστροναύτης.
Έχει εκδoθεί το βιβλίο του 'Θέλουμε Παιδεία;', εκδ. Νήσος, Αθήνα 2007.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ