Εγκαίνια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού
Στο σχολείο φοιτούν 25 ενήλικοι κρατούμενοι μαθητές οι οποίοι προέρχονται από διάφορα πολιτισμικά περιβάλλοντα

Με κάθε επισημότητα, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 10.00 τελέστηκαν τα εγκαίνια του 19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ , το οποίο στεγάζεται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ( ανδρικές φυλακές).

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, στο σχολείο φοιτούν 25 ενήλικοι κρατούμενοι μαθητές οι οποίοι προέρχονται από διάφορα πολιτισμικά περιβάλλοντα. Βασικός στόχος του σχολείου αποτελεί εκτός από την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κοινωνική επανένταξη και η διασφάλιση των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. Η φιλοσοφία του σχολείου στηρίζεται στις αρχές της συμπερίληψης, στο σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη πολυπολιτισμικότητα και στη διασφάλιση της ισότητας, χωρίς αποκλεισμούς.

Στην τελετή διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Μακρή Ζ., και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Οικονόμου Ε., και παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κος Παπαθανασίου Κ., ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ, κος Κόπτσης Α., ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κος Χουρσαλάς Ν., κλιμάκιο του ΥΠΑΙΘ και του Υ- ΠΡΟ.ΠΟ, κλιμάκιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κλιμάκιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κος Ιωαννίδης Γ., οι Επόπτριες Εισαγγελείς, οι Διευθύντριες των Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων όπως της ΕΠΑΝΟΔΟΥ, η Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, της ΠΟΣΕΡ, της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, της ΑΡΣΙΣ, της Κοινότητας Αφρικανών Γυναικών, εκπαιδευτικοί και μαθητές των εκπαιδευτικών δομών ( 19ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, 2ο ΣΔΕ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, 2ο ΔΙΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι.

Το σχολείο εγκαινιάστηκε από κοινού από τους Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ, κο Κόπτση και το Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κο Παπαθανασίου.

artboard_1.png
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 6.jpg
Πανελλαδικές: Φωτογραφικό ΦΕΚ για «ευκολότερη» εισαγωγή μαθητών από ιδιωτικά σχολεία στα ΑΕΙ;
Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: «ΦΕΚ αναφέρεται γενικά στους μαθητές των σχολείων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι στους μαθητές που κατοικούν στο Δήμο...
Πανελλαδικές: Φωτογραφικό ΦΕΚ για «ευκολότερη» εισαγωγή μαθητών από ιδιωτικά σχολεία στα ΑΕΙ;
ΔΟΕ
Αξιολόγηση: Νέα ενιαία κείμενα με 4 οδηγίες απέστειλε ΔΟΕ στους εκπαιδευτικούς
ΔΟΕ: Δεν φτιάχνουμε τα κείμενα για να αξιολογηθούμε με καλό βαθμό ούτε για να αναδείξουμε τα σημεία υπεροχής της μιας σχολικής μονάδας έναντι της...
Αξιολόγηση: Νέα ενιαία κείμενα με 4 οδηγίες απέστειλε ΔΟΕ στους εκπαιδευτικούς