Εγκαίνια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού
Στο σχολείο φοιτούν 25 ενήλικοι κρατούμενοι μαθητές οι οποίοι προέρχονται από διάφορα πολιτισμικά περιβάλλοντα

Με κάθε επισημότητα, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 και ώρα 10.00 τελέστηκαν τα εγκαίνια του 19ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ , το οποίο στεγάζεται στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ( ανδρικές φυλακές).

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, στο σχολείο φοιτούν 25 ενήλικοι κρατούμενοι μαθητές οι οποίοι προέρχονται από διάφορα πολιτισμικά περιβάλλοντα. Βασικός στόχος του σχολείου αποτελεί εκτός από την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κοινωνική επανένταξη και η διασφάλιση των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων. Η φιλοσοφία του σχολείου στηρίζεται στις αρχές της συμπερίληψης, στο σεβασμό στη διαφορετικότητα, στη πολυπολιτισμικότητα και στη διασφάλιση της ισότητας, χωρίς αποκλεισμούς.

Στην τελετή διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Μακρή Ζ., και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Οικονόμου Ε., και παρευρέθηκαν ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κος Παπαθανασίου Κ., ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ, κος Κόπτσης Α., ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κος Χουρσαλάς Ν., κλιμάκιο του ΥΠΑΙΘ και του Υ- ΠΡΟ.ΠΟ, κλιμάκιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κλιμάκιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κος Ιωαννίδης Γ., οι Επόπτριες Εισαγγελείς, οι Διευθύντριες των Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων όπως της ΕΠΑΝΟΔΟΥ, η Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, της ΠΟΣΕΡ, της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, της ΑΡΣΙΣ, της Κοινότητας Αφρικανών Γυναικών, εκπαιδευτικοί και μαθητές των εκπαιδευτικών δομών ( 19ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού, 2ο ΣΔΕ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, 2ο ΔΙΕΚ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι.

Το σχολείο εγκαινιάστηκε από κοινού από τους Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ, κο Κόπτση και το Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κο Παπαθανασίου.

artboard_1.png

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΧΑΣΤΟΥΚΙ
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;
Γνωρίζουν άραγε γονείς και όσοι βρίσκονται εκτός σχολείου τι γίνεται κάθε μέρα στις τάξεις;
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;