kinitopoiisi
Στους δρόμους εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις εξετάσεις PISA - Τι απαντούν για την αγωγή Κεραμέως

Στη διεξαγωγή των εξετάσεων PISA που έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου αντιδρούν εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη, με φόντο την αγωγή Κεραμέως κατά των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργία που προκήρυξαν.

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί από σωματεία της δυτικής Θεσσαλονίκης και γονείς παρευρέθηκαν έξω από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργείου Παιδείας και την διεξαγωγή των εξετάσεων PISA.

«Τα εκπαιδευτικά σωματεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, Σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και ΕΛΜΕ είμαστε σήμερα εδώ, στις διευθύνεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην νέα επίθεση στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, όπως αυτό εκφράζεται με τις εξετάσεις που 45 χρόνια μετά φέρνει στο δημοτικό σχολείο και στην Γ’ Γυμνασίου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας», τόνισε στο grtimes.gr ο Γενικός Γραμματέας του Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Ηλίας Σμήλιος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι εξετάσεις PISA είναι διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού και της Γ' τάξης Γυμνασίου στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, οι οποίες στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Ζαγανίδης, έχει αντίθετη άποψη, σε σχέση με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, όπως θα δείτε στις δηλώσεις που πραγματοποίησε στο GRTimes.gr παρακάτω: «Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του δημοσίου σχολείου, με μόνιμους διορισμούς και λογικές δαπάνες, προχωράει με σκληρά αντί εξεταστικά πλέγματα… που είναι οπισθοδρόμηση. Έχουμε πάρει αποφάσεις για να τις ακυρώσουμε, οι γονείς είναι μαζί μας, όπως και οι σύλλογοι διδασκόντων».

Με βάση την συγκεκριμένη αγωγή οι εκπαιδευτικοί από σωματεία της δυτικής Θεσσαλονίκης τόνισαν μέσω του GRTimes.gr ότι η συγκεκριμένη κίνηση εξάγει τον αυταρχισμό και ότι στόχος εκπαιδευτικών και γονέων είναι να ακυρωθούν οι εξετάσεις.

«Εμείς ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε ότι θα φτάσουμε μέχρι τέλους και μαζί με τους γονείς θα προσπαθήσουμε και θα καταφέρουμε να ακυρώσουμε αυτές τις εξετάσεις», συμπλήρωσε ο κ. Σμήλιος, ενώ ο κ. Ζαγανίδης μίλησε ανοιχτά για την συγκεκριμένη απόφαση: «Η κ. Κεραμέως την ίδια στιγμή προχωράει με αυταρχισμό, παρεμβαίνει στα δικαστήρια και έχει εξασφαλίσει όλα τα δικαστήρια με το μέρος της, ώστε να βγάζει όλες τις τις απεργίες παράνομες».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ-1024x585.jpg
Ο «αίλουρος των κομμάτων εξουσίας» Γιάννης Αντωνίου, πρόεδρος του ΙΕΠ, καλεί τον εκπαιδευτικό «να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει»!
Πρόεδρος ΙΕΠ: Ο εκπαιδευτικός να παλέψει με αυτά που έχει και όχι παθητικά να βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων σε προσωπικό και...
Ο «αίλουρος των κομμάτων εξουσίας» Γιάννης Αντωνίου, πρόεδρος του ΙΕΠ, καλεί τον εκπαιδευτικό «να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει»!
ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Αγανάκτηση στους γονείς της Κρήτης: Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Κρήτης ζητούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία παντός καιρού και σύγχρονα και ασφαλή οδικά δίκτυα, τα οποία να είναι...
Αγανάκτηση στους γονείς της Κρήτης: Αυτό που λείπει από μας και τα παιδιά μας δεν είναι η τηλεκπαίδευση!
τηλεκπαίδευση
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
«Η τηλεκπαίδευση είναι η ένθεη μανία μας για αποκατάσταση της αρμονίας ενός αιωνίως εργαζόμενου κόσμου, η αναζήτηση της ομορφιάς πριν την Πτώση»
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της