ειδική αγωγή σεμινάριο
asep 2008
ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Το να μένει το ζήτημα των ΑΣΕΠιτών ανοιχτό και το υπουργείο να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του είναι ανεπίτρεπτο για ένα κράτος δικαίου

Την οργή τους και τη θλίψη τους για το ενδεχόμενο να επαναφέρει η Κυβέρνηση τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκφράζει με κείμενό του το «Συντονιστικό ΑΣΕΠ 2008».

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του δεν έχει διαψεύσει επίσημα τις διαρροές που υπάρχουν. 

Η επιτυχία τους στον διαγωνισμό «δεν είχε καμιά συνέχεια αφού ουδέποτε κληθήκαμε ως αναπληρωτές, όπως όριζε ο τότε ισχύων νόμος, ούτε φυσικά διοριστήκαμε, μιας και δε γινόντουσαν διορισμοί για 12  ολόκληρα χρόνια» σημειώνουν.

Το κείμενο του Συντονιστικού ΑΣΕΠ 2008

«Τις τελευταίες μέρες είδαμε δημοσιεύματα σε εκπαιδευτικούς ιστότοπους αναφορικά με την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού ως κριτήριο πρόσληψης εκπαιδευτικών. Οι διαρροές αυτές μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευστεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας, γεγονός που μας ωθεί στο να τις θεωρήσουμε τουλάχιστον υπό διαπραγμάτευση.

μείς, ως επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008, νιώθουμε απέραντη θλίψη, απογοήτευση και οργή μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό. 

Γιατί με μεγάλο κόπο και θυσίες διαβάσαμε και εξεταστήκαμε στα παιδαγωγικά και στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου μας σε έναν ομολογουμένως δύσκολο γραπτό διαγωνισμό, όπως αυτόν του 2008, κατορθώνοντας να είμαστε μέσα στους επιτυχόντες. Όμως αυτή μας η επιτυχία δεν είχε καμιά συνέχεια αφού ουδέποτε κληθήκαμε ως αναπληρωτές, όπως όριζε ο τότε ισχύων νόμος, ούτε φυσικά διοριστήκαμε, μιας και δε γινόντουσαν διορισμοί για 12 ολόκληρα χρόνια. Κάποιοι συνάδελφοί μας που είχαν έγκαιρα προσφύγει δικαστικά, δικαιώθηκαν και διορίστηκαν το 2019 όχι όμως λόγω της θετικής δικαστικής απόφασης που είχαν αλλά με νομοθετική ρύθμιση. Αυτοί οι συνάδελφοι είχαν τυχαίες σειρές κατάταξης και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν χαμηλότερα σε κατάταξη δηλαδή χαμηλόβαθμοι σε σχέση με εμάς που παραμένουμε αδιόριστοι.

Αλλά αντί το υπουργείο να φροντίσει να αποκαταστήσει την αδικία που το ίδιο προκάλεσε, μας αφήνει να τρέχουμε στα δικαστήρια ξοδεύοντας χρήματα που δε μας περισσεύουν και αγνοεί τις φωνές διαμαρτυρίας μας στα κοινωνικά δίκτυα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, βλέπουμε τώρα δειλά δειλά να γίνεται λόγος για επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού! Το να μένει το ζήτημα των ΑΣΕΠιτών ανοιχτό και το υπουργείο να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του είναι ανεπίτρεπτο για ένα κράτος δικαίου. Ζητάμε από την υπουργό κ.Κεραμέως να επιληφθεί του θέματός μας άμεσα.».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα