pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Τις τελευταίες εβδομάδες, διαρρέουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο ετοιμάζει εξετάσεις ΑΣΕΠ που θα έχουν τον ρόλο φίλτρου για την ένταξη των εκπαιδευτικών σε πίνακα, θέτοντας τους ίδιους στο περιθώριο σε περίπτωση που δεν καταφέρνουν να περάσουν τη βάση

Μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του Υπουργείου Παιδείας απέναντι σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που πλήττονται από κάθε είδους επισφάλεια.

Εξυπακούεται ότι, κάθε φορά που διαρρέει κάτι που δεν μας εκφράζει, μας χαρακτηρίζει άδικα, οτιδήποτε που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητά μας, σπεύδουμε να το διαψεύσουμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να θέσουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Κάθε άλλη συμπεριφορά κινεί υποψίες για την ύπαρξη κάποιας σκοπιμότητας πίσω από τις ενέργειες ή/και παραλείψεις μας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, διαρρέουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Υπουργείο ετοιμάζει εξετάσεις ΑΣΕΠ που θα έχουν τον ρόλο φίλτρου για την ένταξη των εκπαιδευτικών σε πίνακα, θέτοντας τους ίδιους στο περιθώριο σε περίπτωση που δεν καταφέρνουν να περάσουν τη βάση. Αυτές ανακυκλώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ειδησεογραφικές σελίδες εκπαιδευτικού περιεχομένου, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο έχει διαψεύσει τηλεφωνικά τις διαρρέουσες πληροφορίες, όπως προκύπτει από σχετικό δημοσίευμα, δεν έχει λάβει επίσημη θέση με την έκδοση σχετικού δελτίου τύπου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εντείνονται οι ήδη τεταμένες σχέσεις στον εκπαιδευτικό χώρο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία ο κλάδος έχει να ασχοληθεί με ευαίσθητα ζητήματα, όπως η προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις, η προετοιμασία θεμάτων και η βαθμολόγηση γραπτών.

Ο μόνος τρόπος για να περισώσει το Υπουργείο την αξιοπιστία του επιδεικνύοντας εντιμότητα, και οπωσδήποτε όχι γρήγορα αντανακλαστικά, είναι να διαψεύσει με επίσημο δελτίο τύπου όσα γράφονται. Ιδιαίτερα αυτά που αφορούν τις εξετάσεις που θα αξιολογούν ως ανεπαρκείς εκπαιδευτικούς που δεν θα πιάνουν τη βάση με αποτέλεσμα να μένουν εκτός πίνακα.

 Οι ίδιοι που εδώ και χρόνια κρίνονται επαρκείς για να ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο και να τα κλείνουν στο τέλος του σχολικού έτους σε κάθε γωνιά της χώρας.  

Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να διαβάζαμε μια επίσημη, έγγραφη ανακοίνωση του Υπουργείου που θα ανέκοπτε τις συντονισμένες προσπάθειες φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών, οι οποίοι ορέγονται νέα πελατεία με αφορμή επικείμενες εξετάσεις. Και το κυριότερο, ένα κείμενο ικανό να εγκαταστήσει ένα κλίμα ασφάλειας στον εκπαιδευτικό χώρο, εκεί όπου, κατά παράδοξο τρόπο, η σταθερότητα είναι παρέκκλιση και η αβεβαιότητα, κανόνας.

Γιάννης Κηπουρός

Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

apth grasidia omilia
Σπουδαστές ΙΕΚ: Διοργανώνουν φεστιβάλ την Παρασκευή 27 Μάη στο ΑΠΘ
Στα γρασίδια της Φιλοσοφικής δίνουν ραντεβού οι Σύλλογοι Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ) και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ)...
Σπουδαστές ΙΕΚ: Διοργανώνουν φεστιβάλ την Παρασκευή 27 Μάη στο ΑΠΘ
Αναπληρωτές: Τι ισχύει για την αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού και άλλες άδειες
Μακρή: Η αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό COVID-19 χορηγείται στους/στις αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς με...
Αναπληρωτές: Τι ισχύει για την αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού και άλλες άδειες