Ένταση στο ΑΠΘ λόγω των εργασιών απομάκρυνσης στο «Στέκι Βιολογικού» (Video)
Ένταση και πάλι στο ΑΠΘ για το Στέκι στο Βιολογικό

Αναστάτωση επικρατεί μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), καθώς από νωρίς το πρωί η ΕΛΑΣ έχει τεθεί σε επιφυλακή, λόγω των εργασιών απομάκρυνσης ογκωδών από το «Στέκι του Βιολογικού».

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκε ένταση μεταξύ των αντιεξουσιαστών και των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν μέσα στο κτίριο της ΣΘΕ, ανέβηκαν στην ταράτσα και εκτόξευσαν καρέκλες, διάφορα αντικείμενα και νερό, όπως επίσης και μπογιές στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Αυτό συνέβη όταν το φορτηγό που βρίσκεται στο σημείο για τις εργασίες, φόρτωνε τα μπάζα των ογκωδών.

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία παραμένει σε πλήρη επιφυλακή.

Παράλληλα, ομάδα περίπου 20 ατόμων είναι συγκεντρωμένη μπροστά από την είσοδο της Σχολής Θετικών Επιστημών, την οποία και έχει αποκλείσει, κρατώντας και ένα πανό κατά της παρουσίας της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο.

Η κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στην πρυτανεία

Με απόφαση τους οι ΦΣ Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, Κτηνιατρικής, Πολιτικών επιστημών πραγματοποιούν κινητοποίηση στη Πρυτανεία του ΑΠΘ

img_20220419_111111.jpg

Η ΑΠΟΦΑΣΗ:

Καταδικάζουμε τη παρουσία δεκάδων αστυνομικών δυνάμεων, την αναίτια χρήση χημικών και κρότου λάμψης, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου νωρίτερα σήμερα. Πρόκειται για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, να συγκεντρώσει τέτοιο όγκο αστυνομικών δυνάμεων σε ένα κλειστό πανεπιστήμιο, απουσία φοιτητών.

 Δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά το τι έρχεται να εξυπηρετήσει αυτή η επιλογή, με ποια αφορμή βρέθηκε στο χώρο.

Η πλειοψηφία των φοιτητών, μέσα από τις αποφάσεις των συλλόγων τους, την αγωνιστική τους δράση, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους έχουν μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης για την εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι μεθόδευση που έρχεται να εξυπηρετήσει το περαιτέρω χτύπημα των σπουδών μας, την ώρα που ετοιμάζεται νέος νόμος - πλαίσιο, συγχωνεύσεις και κατάργηση Τμημάτων όπως στα ξενόγλωσσα Τμήματα, κατάργηση των δωρεάν εντύπων συγγραμμάτων, χτυπήματος στη φοιτητική μέριμνα. 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να δυναμώσουν τους συλλόγους τους, τις διαδικασίες τους, την οργανωμένη πάλη, να εμποδίσουν τα σχέδια τους! Να αποχωρήσουν τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο του Πανεπιστημίου! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_1.jpg
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες
Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες