ειδική αγωγή σεμινάριο
Με φορείς του υπουργείου Μετανάστευσης συναντήθηκε η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 3ης δημοτικής κοινότητας με θέμα την απομάκρυνση παιδιών προσφύγων και των οικογενειών τους από τη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 3ης ΔΚΑ, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις της Ε’ ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ «Παρθενώνα» που αφορούν στην απομάκρυνση των παιδιών προσφύγων και των οικογενειών τους από τη Δομή Φιλοξενίας του Ελαιώνα και την μετεγγραφή αυτών σε άλλες σχολικές μονάδες, κοντά στη Δομή Φιλοξενίας στο Σχιστό, ενάμιση μήνα πριν την λήξη του σχολικού έτους, παραβρέθηκε, μαζί με εκπροσώπους της Ε’ ΕΛΜΕ, των ΣΕΠΕ «Παρθενώνα» και «Αριστοτέλη», της ΔΟΕ και της ΚΕΕΡΦΑ, σε συνάντηση στις 12/4/22 με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, συγκεκριμένα με τους κυρίους Λογοθέτη Εμμανουήλ, Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μαντάγαρη  Αναστάσιο, Γενικό Διευθυντή Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τους συνεργάτες τους.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της 3ης ΔΚΑ, δια μέσου της προέδρου της, αρχικά αναφέρθηκε στον από κοινού αγώνα της Ένωσης  και των  Συλλόγων Γονέων της περιοχής, από την πρώτη στιγμή που ήρθαν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας, «αγκαλιάζοντας» αυτά και τους οικείους τους και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα σχολεία από υποστηρικτές κυρίως ακροδεξιών ιδεών και αντιλήψεων, οι οποίοι επικαλούμενοι πολλούς και διάφορους λόγους ήθελαν για τα εκδιώξουν. Η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών  στην Εκπαίδευση.

Στην συνέχεια διατυπώθηκαν προς τον κ. Λογοθέτη και τον κ. Μαντάγαρη οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα από πλευράς της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων:

- Για τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και την κοινωνικοποίηση των μαθητών/μαθητριών που επιφέρει η αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος την παρούσα χρονική στιγμή, αναλογιζόμενη ότι τα παιδιά αυτά έχουν βιώσει βίαιες καταστάσεις (πόλεμος, ξεριζωμός κ.α.) και αναγκάζονται να φύγουν από ένα περιβάλλον που τους πρόσφερε τουλάχιστον μια αίσθηση ασφάλειας.

- Ζητήθηκε από τον κ. Λογοθέτη να μας διαβεβαιώσουν ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την φοίτησή τους ως το τέλος της σχολικής χρονιάς. 

- Τον τρόπο μετακίνησης των προσφυγόπουλων στα νέα τους σχολεία.

- Εκφράστηκε η εύλογη απορία, για το πώς συνηγόρησε το συναρμόδιο υπουργείο Παιδείας να αλλάξουν τα παιδιά αυτά σχολικό περιβάλλον αρχές Απριλίου και το αν είναι έτοιμες οι σχολικές μονάδες κοντά στο Σχιστό να δεχθούν παιδιά – πρόσφυγες (αν υπάρχουν εκπαιδευτικοί, τάξεις υποδοχής, ψυχολόγοι).

Τέλος, τόσο ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο όσο και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου που παρέστη προς το τέλος της συζήτησης, μας διαβεβαίωσαν ότι τα προσφυγόπουλα της δομής του Ελαιώνα θα συνεχίσουν να φοιτούν στα σχολεία τους μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς –εφόσον ο Δήμος Αθηναίων έχει ζητήσει να εκκενωθεί η δομή αυτή μέχρι τις 30/6/22-, όπως επίσης  ότι, με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα, θα έχουν φροντίσει για την μετακίνηση των μαθητών από τις Δομές προς τα σχολεία τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

ekpaideutikoi kinitopoiisi
Κενά, τοποθετήσεις: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη
Παράσταση διαμαρτυρίας των Δ.Σ των ΣΕΠΕ Αμαρουσίου και «ο Περικλής» στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη, με αφορμή σειρά ζητημάτων, όπως η κάλυψη των...
Κενά, τοποθετήσεις: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης
δημόσιο προσλήψεις
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)
Μεγάλο κύμα προσλήψεων και διορισμών έρχεται στο δημόσιο, σε φορείς, δήμους, υπουργεία, περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ αλλά και εκτός με προκηρύξεις που έχουν...
Μεγάλο κύμα 6400 προσλήψεων στο δημόσιο (φορείς, δήμους υπουργεία)