Thumbnail
Οι μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στη Β΄ και Γ΄ Φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Κολύμβησης πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Ενημερωτικό έγγραφο για τους Πανελλήνιους Αγώνες Κολύμβησης των Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών (ΕΠΑΛ) Λυκείων και για την Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ.: 38488/Δ5/4.4.2022 Προκήρυξης της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ. και μετά την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης των Αγώνων Κολύμβησης, σας ενημερώνουμε αναφορικά με τα ακόλουθα:

 Οι μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στη Β΄ και Γ΄ Φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Κολύμβησης των Γενικών (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών (ΕΠΑ.Λ.) Λυκείων, σχολικού έτους 2021-2022 και εφόσον έχουν πετύχει τα όρια για τη συμμετοχή τους σε σχετικούς αγώνες από 1.1.2021 έως και 7.4.2022, όπως αυτό προβλέπεται στην υπό στοιχεία 190677/Δ5/10.11.2016 (Β΄3754/21.11.2016) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Αθλητικές δραστηριότητες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και στις δύο (2) ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected] έως τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, προκειμένου να αναρτηθούν οι επίσημοι πίνακες στον ιστότοπο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (koe.org.gr).

 Ο έλεγχος των δικαιολογητικών καθίσταται υποχρεωτικός πριν την έναρξη των αγώνων της Β΄ Φάσης.

 Οι νικητές/νικήτριες των Πανελλήνιων Αγώνων Κολύμβησης που κατέχουν την πρώτη θέση δύνανται να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ

Η Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα θα διεξαχθεί από τις 14 έως και τις 22 Μαΐου 2022 στη Νορμανδία της Γαλλίας και η χώρα μας πρόκειται να συμμετάσχει με 12 μαθητές-κολυμβητές και 12 μαθήτριες-κολυμβήτριες, γεννηθέντες/γεννηθείσες κατά τα έτη 2004, 2005 και 2006, με την προϋπόθεση ότι φοιτούν στις τάξεις του Λυκείου, σύμφωνα με τις διατάξεις της προκήρυξης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού.

Επισημαίνουμε ότι για τα ατομικά αγωνίσματα του προγράμματος της Παγκόσμιας Σχολικής Γυμνασιάδας που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Κολύμβησης Λυκείων σχολικού έτους 2021- 2022 (αγωνίσματα των 50μ. Πεταλούδα, Ύπτιο και Πρόσθιο), θα αγωνιστούν ορισμένοι από τους/τις κολυμβητές/ κολυμβήτριες που θα συμμετάσχουν στην Ελληνική αποστολή της Γυμνασιάδας. Ειδικότερα, από τους είκοσι τέσσερις (24) κολυμβητές/κολυμβήτριες της Ελληνικής αποστολής για την Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα, στα ατομικά αγωνίσματα των 50μ. ύπτιο, 50μ. πρόσθιο και 50μ. πεταλούδα, θα λάβουν μέρος εκείνοι/εκείνες με την καλύτερη επίδοση στα προαναφερθέντα αγωνίσματα, σύμφωνα με τις λίστες των καλύτερων επιδόσεων που εκδίδει η Κ.Ο.Ε. Οι λίστες αυτές αφορούν επιδόσεις που έχουν επιτευχθεί σε διοργανώσεις της Κ.Ο.Ε. και του Υ.ΠΑΙ.Θ. στην Ελλάδα ή σε αντίστοιχες του Εξωτερικού, από 1.10.2021 έως και 17.4.2022, σε κολυμβητήριο 50 μέτρων.

Δείτε όλο το έγγραφο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βροχές καταιγίδες ομπρέλα καιρός
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες: «Κόκκινος συναγερμός» από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Κακοκαιρία «Erminio»: Νέο κύμα ισχυρών καταιγίδων – Προειδοποιήσεις για Αττική και νότια Ελλάδα
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες: «Κόκκινος συναγερμός» από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
γονείς εκπαιδευτικοί
Καβάλα: Αναφορά σε ανάρμοστες και αντίθετες προς το νόμο συμπεριφορές γονέων
Το μήνυμα είναι σαφές και ηχηρό: κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι μόνος απέναντι σε προσβλητικές και μειωτικές συμπεριφορές.
Καβάλα: Αναφορά σε ανάρμοστες και αντίθετες προς το νόμο συμπεριφορές γονέων
kataigides.jpg
Δύσκολη νύχτα από την κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός, σοβαρά προβλήματα στην Αττική και πλημμύρες σε πολλές περιοχές
Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και αφρικανική σκόνη συνθέτουν ένα επικίνδυνο σκηνικό, ενώ οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για το νέο κύμα...
Δύσκολη νύχτα από την κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός, σοβαρά προβλήματα στην Αττική και πλημμύρες σε πολλές περιοχές