Σεξουαλική παρενόχληση στη Νομική: Καταδίκη και παράλληλη έρευνα από τον Κοσμήτορα
Ο κοσμήτορας κ.Σισιλιάνος αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης των καταγγελλομένων και καλεί κάθε πρόσωπο που θίγεται ή έχει ιδία γνώση των γεγονότων να καταθέσει στοιχεία επικοινωνώνταςμε την Γραμματεία της Νομικής Σχολής

Σε παράλληλη έρευνα για τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ που κατηγορείται από φοιτητές για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητών, προχωρά ο κοσμήτορας της Νομικής  κ.  Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος.

 Ηδη, μετά από τις καταγγελίες των φοιτητών, στο ζήτημα έχει παρέμβει ο εισαγγελέας, που διέταξε προκαταρκτική εξέταση με στόχο να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και ακολούθως να διακριβωθεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτά της παράνομης βίας αλλά και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Υπενθυμίζεται ότι στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών που τίθεται υπό εισαγγελική έρευνα αναφέρεται πως τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον καταγγελόμενο επιτηρητή αρχικά και εν συνεχεία καθηγητή, είναι πολλά, το σοβαρότερο εκ των οποίων φέρεται να έλαβε χώρα σε περίοδο εξεταστικής, προ κορονοϊού.

Για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, συνεδρίασε η Κοσμητεία της Νομικής, η οποία πέρα από την καταδίκη του περιστατικού,  αποφάσισε να ερευνήσει παράλληλα με τον εισαγγελέα την υπόθεση. Ο κ.Σισιλιάνος αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης των καταγγελλομένων και καλεί κάθε πρόσωπο που θίγεται ή έχει ιδία γνώση των σχετικών γεγονότων να καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία, προφορικά ή γραπτά, επικοινωνώντας για το σκοπό αυτό, το ταχύτερο δυνατό, με την Γραμματεία της Νομικής Σχολής.

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Στις 5 Απριλίου 2022 το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κατέθεσε ψήφισμα με αρ. πρωτ. 33621, καταγγέλλοντας παρενόχληση φοιτητών από μέλος ΔΕΠ της Σχολής.

Ο Κοσμήτορας συγκάλεσε αυθημερόν συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2022.

Η Κοσμητεία καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα κάθε περιστατικό παρενόχλησης φοιτητών από οποιοδήποτε μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και υπογραμμίζει τη μηδενική ανοχή της Σχολής απέναντι σε τέτοια γεγονότα.

Η Κοσμητεία αποφασίζει να κινηθεί στην κατεύθυνση της πλήρους και άμεσης διαλεύκανσης οποιασδήποτε καταγγελίας για παρενόχληση, στα πλαίσια του αυτονόητου σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας και όλων των δικαιωμάτων των εμπλεκομένων προσώπων.

Στη βάση των θεμελιωδών αυτών δικαιωμάτων που απορρέουν από το Κράτος Δικαίου και καθορίζονται από την οικεία νομοθεσία, ο Κοσμήτορας προχωράει άμεσα στην έναρξη της διαδικασίας διερεύνησης των καταγγελλομένων και καλεί κάθε πρόσωπο που θίγεται ή έχει ιδία γνώση των σχετικών γεγονότων να καταθέσει τα εν λόγω στοιχεία, προφορικά ή γραπτά, επικοινωνώντας για το σκοπό αυτό, το ταχύτερο δυνατό, με την Γραμματεία της Νομικής Σχολής [[email protected], 2103688661]

Ο ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ”

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκλογές
Εκλογές ΣΙΕΛ – ΟΙΕΛΕ: «Κρίσιμη η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συστεγαζόμενα ιδιωτικά νηπιαγωγεία»
Την Κυριακή 3 Μαρτίου οι εκλογές ΣΙΕΛ - ΟΙΕΛΕ
Εκλογές ΣΙΕΛ – ΟΙΕΛΕ: «Κρίσιμη η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα συστεγαζόμενα ιδιωτικά νηπιαγωγεία»
εκπαιδευτικοι
1475 υπογραφές αλληλεγγύης και στήριξης - Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών
Να σταματήσουν οι  διώξεις των μελών του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ Χρήστου Ζαγανίδη (πρόεδρος), Σοφίας Στεφανίδου (γραμματέας) και Σίσσυ Φραντζέσκου...
1475 υπογραφές αλληλεγγύης και στήριξης - Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις των εκπαιδευτικών