makri-mixailidou
Η υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το Σικιαρίδειο Ίδρυμα με αφορμή την ίδρυση τμήματος Αυτισμού και την Παγκόσμια Ημέρα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε το Σικιαρίδειο Ίδρυμα με αφορμή την ίδρυση τμήματος Αυτισμού και την Παγκόσμια Ημέρα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Λιούτα για την πρόσκληση στη λιτή αλλά μεστή ουσίας και μηνυμάτων εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν, επίσης, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχαηλίδου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου, η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αθηνών κ. Λ. Κεφαλογιάννη και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αττικής κ. Κεχρής.

Η Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια και για θέματα Ειδικής Αγωγής, ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό της: «Η ανταμοιβή των προσπαθειών του επιστημονικού προσωπικού, η αναγνώριση των ενεργειών των εμπλεκομένων και συνεργαζόμενων φορέων, η ρεαλιστική εκτίμηση και η ώριμη αποτύπωση των αναγκών παιδιών και εφήβων που κινούνται στο φάσμα του αυτισμού, μας φέρνουν, σήμερα, εδώ, σε αυτή τη σημαντική στιγμή, σε αυτή τη σπουδαία αφετηρία λειτουργίας του τμήματος αυτισμού στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα με υπεύθυνη την ειδική παιδαγωγό κυρία Κυροδήμου.

Σήμερα, τιμούμε, με αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία, την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου και είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους, στα παιδιά, στους μαθητές με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού. 

Μια διεθνώς αναγνωρισμένη ημέρα που μας καλεί να θυμόμαστε ότι, κάθε μέρα του χρόνου, πρέπει να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να εργαζόμαστε για τα δικαιώματα των ανθρώπων με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού και για την ενεργοποίηση της κοινωνίας.

Το Υπουργείο Παιδείας λαμβάνει, συστηματικά, μέτρα υποστήριξης και ενδυνάμωσης για την πλήρη ένταξη όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό αγαθό.

Οι έννοιες της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας εκφράζουν τη διαρκή προσπάθειά μας για την άρση των εμποδίων στη μάθηση για όλους μέσω της ρεαλιστικής εκτίμησης και της ώριμης αποτύπωσης και των αναγκών παιδιών και εφήβων που κινούνται στο φάσμα του αυτισμού.

Η ενιαία εκπαίδευση, οι δυνατότητες και οι προοπτικές της αποτελούν μέρη του ίδιου χάρτη, που καταργεί τις αποστάσεις και εξασφαλίζει το δικαίωμα όλων των παιδιών να πετύχουν τους μαθησιακούς στόχους, να έχουν πρόσβαση στη γνώση και στην πληροφορία, να αξιοποιήσουν τις επιλογές, που τους δίνει το εκπαιδευτικό σύστημα, να διαμορφώσουν την επαγγελματική τους διαδρομή και να πετύχουν τα όνειρά τους».      

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητές
Όταν η διδασκαλία της Ιστορίας από γυναίκα θεωρούνταν σκάνδαλο!
Η διδασκαλία της νεαρής τότε ιστορικού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αποτέλεσε τη βασική αιτία της έκρηξης μιας ακόμη μεσοπολεμικής εκπαιδευτικής...
Όταν η διδασκαλία της Ιστορίας από γυναίκα θεωρούνταν σκάνδαλο!
emmanuela
Ξεκίνησε η μεταμόσχευση της καρδιάς της αδικοχαμένης Έμμας σε νεαρή λήπτρια
Πήραν τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, γιατί, όπως εξήγησε, ήταν κάτι το οποίο σε ανύποπτη χρονική στιγμή είχε ζητήσει και η ίδια. 
Ξεκίνησε η μεταμόσχευση της καρδιάς της αδικοχαμένης Έμμας σε νεαρή λήπτρια
panepistimio
Ιδρύεται κτηνιατρική σχολή στο Αγρίνιο από το Πανεπιστήμιο Πατρών;
«Το επόμενο βήμα και επιδίωξή μας για τα προσεχή χρόνια είναι η ίδρυση Τμήματος Κτηνιατρικής. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε βάθος...
Ιδρύεται κτηνιατρική σχολή στο Αγρίνιο από το Πανεπιστήμιο Πατρών;