Ενημερωτικό σημείωμα για τη ΓΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων στις 30/3 από την Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε στις 30/3/3022 η ΓΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Δυστυχώς η απελπιστικά μικρή συμμετοχή των συναδέλφων και των συναδελφισσών επέτρεψε για μια ακόμη φορά στη διορισμένη διοίκηση να «αλωνίζει»! Έτσι με μια πρωτόγνωρη αριθμητική που θυμίζει το 1+1 =4 του Κων/νου Μητσοτάκη αρνήθηκαν να τεθεί ως θέμα συζήτησης στη ΓΣ η στάση του κλάδου στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας . Μάθαμε, λοιπόν, ότι κατά την ψηφοφορία τα “λευκά” αθροίζονται στα “κατά” και όλα μαζί έχουν την ίδια ισχύ με τα “υπέρ”!

Από τις επόμενες εκλογές λοιπόν οι λευκές ψήφοι θα κυβερνάνε μαζί με το μειοψηφικό κόμμα μιας και σύμφωνα με την ερμηνεία του εκπροσώπου  της ΠΕΚ και τη συμφωνία των ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ αθροίζονται με τα κατά!! Ακολούθως και αφού καταψηφίστηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ -αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την ψηφοφορία  τα λευκά επιχειρήθηκε να μετρηθούν με τα υπέρ - μια εισήγηση που πίσω από  τα γενικώς αποδεκτά αιτήματα του κλάδου είχε την αποδοχή της καλής αξιολόγησης , ΔΑΚΕ , ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ ή Ενότητα ( όπως θέλετε τη λέτε)  συνέχισαν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Ενώ λοιπόν προβλέπεται μαζί με την εισήγηση της ΟΛΜΕ να τίθενται σε ψηφοφορία  όποιες άλλες εισηγήσεις υπάρχουν από τις παρατάξεις ( η ΟΛΜΕ άλλωστε δε διεκδικεί το αλάθητο) και έτσι και γινόταν μέχρι σήμερα, αρνήθηκαν με το έτσι θέλω να το κάνουν. Οι εισηγήσεις της ΑΣΕ και των Παρεμβάσεων δεν μπήκαν καν σε ψηφοφορία  με το αμίμητο επιχείρημα ότι εκεί είχαμε συγκεντρωθεί για να συζητήσουμε τη θέση της ΟΛΜΕ και τίποτα άλλο !!!  Αν λοιπόν δε συμφωνείς με την ΟΛΜΕ δεν έχεις δικαίωμα ούτε καν πρότασης !

Άραγε όταν στα σχολεία διδασκόταν το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής ήταν παρόντες; Έχουν ακούσει κάπου-κάποτε - κάποιους να λένε ότι βασική αρχή του πολιτεύματος, το οποίο τάχα υπερασπίζονται, είναι το δικαίωμα της μειοψηφίας - που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν καν μειοψηφία - να καταθέτει προτάσεις ; Τη λέξη σύνταγμα τη γνωρίζουν ή έχουν ζηλέψει τον αυταρχισμό της διοίκησης;  Κι αν όλα αυτά για τη ΔΑΚΕ είναι γνωρίσματα της παράταξης και της ιδεολογίας της, εκεί στις ΣΥΝΕΚ την έννοια διαφορετική άποψη την έχουν ακούσει ή μπροστά στην επερχόμενη συγκυβέρνηση δίνουν μαθήματα υποτέλειας;

Φυσικά η συμπεριφορά αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη. Τα ίδια έκαναν και στην προηγούμενη ΓΣ ,στην οποία σκόπιμα διαστρέβλωσαν το καταστατικό, αλλά  και πριν λίγους μήνες όταν ο ίδιος ο πρόεδρος , ψήφισε στη συνέλευση προέδρων όχι αυτό για το οποίο εξουσιοδοτήθηκε απ τη ΓΣ, αλλά αυτό που τον διέταξε η παράταξή του. Το μεγάλο τους άγχος, εκεί που πραγματικά γίνονται έξαλλοι είναι όταν  ακούνε τη λέξη ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ απ την αξιολόγηση και για αυτό  κάνουν τα πάντα , καταπατούν όποιο  ίχνος δημοκρατίας  έχει απομείνει στις συλλογικές διαδικασίες.

Συνάδελφε ,συναδέλφισσα όσο αφήνεις την τύχη σου στα χέρια αυτών των ανθρώπων , όσο με την απουσία σου επιτρέπεις στους άλλους να αποφασίζουν για σένα χωρίς εσένα η θέση όλων μας, οικονομικά , εργασιακά, πολιτικά θα γίνεται συνεχώς δυσχερέστερη.

Κουρασμένοι και απογοητευμένοι από το ξεπούλημα των αγώνων μας είμαστε όλοι ,όμως η ιστορία έχει αποδείξει  ότι μόνο μέσα από τη συλλογική δράση και το διαρκή αγώνα μπορούμε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα  !

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση εκπαιδευτικών ΔΕ ν. Ιωαννίνων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

thessaloniki_foitites
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τα Τέμπη με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση
Διαμαρτυρία φοιτητών για την τραγωδία στα Τέμπη, με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τα Τέμπη με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση
didaskalia
Ελληνική εκπαίδευση: Πρόσεχε παιδί μου, μη μείνεις πίσω
«Κανονικά οι διδακτικές ενέργειες και η γενικότερη παιδαγωγική στάση του δασκάλου απέναντί σου θα έπρεπε να είναι - δεν θυμάμαι ποιος το έλεγε,...
Ελληνική εκπαίδευση: Πρόσεχε παιδί μου, μη μείνεις πίσω