Αναπληρωτές: Μισή δουλειά, μισά δικαιώματα και στην άδεια ειδικού σκοπού...
Οι αναπληρωτ(ρι)ές προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους ή την προϋπηρεσία εκβιάζονται και τιμωρούνται, επειδή ενδέχεται να αρρωστήσουν, να έχουν κάποιο χρόνιο νόσημα ή να γίνουν γονείς...

Το ζήτημα των διακρίσεων σε βάροις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι πέραν των διαφορετικών εργασιακών συνθηκών, εάν έχουν την ατυχία να νοσήσουν, δικαιούνται μόνο 5 ημέρες άδειας ειδικού σκοπού(!) ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να  πάρουν αναρρωτική με βεβαίωση γιατρού που να πιστοποιεί ότι... έχουν τη νόσο για την οποία έχουν ήδη διαγνωστεί θετικοί/ες, θέτει η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

«Οι αναπληρωτές τιμωρούνται με απώλεια του μισού ημερομισθίου τους γιατί έχουν προσβληθεί από την πανδημία», σημειώνει η ΕΛΜΕ και τονίζει: «Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τον χάρτη των λειψών αδειών για τους αναπληρωτές/ριες που διεκδικούμε εδώ και χρόνια: αδειών κύησης, ανατροφής και ασθένειας τέκνου, αναρρωτικών αδειών, αδειών για χρόνια νοσήματα, συνδικαλιστικών αδειών. Οι αναπληρωτ(ρι)ές προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους ή την προϋπηρεσία εκβιάζονται και τιμωρούνται, επειδή ενδέχεται να αρρωστήσουν, να έχουν κάποιο χρόνιο νόσημα ή να γίνουν γονείς»...

Ολη η ανακοίνωση

Τρίτη συνεχόμενη χρονιά πανδημίας και μια ακόμη τραγική σχολική χρονιά. Οι εκπαιδευτικοί να παλεύουμε με τα πρωτόκολλα του παραλόγου, τα αυξημένα κρούσματα, τα κενά που παραμένουν ακόμα ακάλυπτα σε τμήματα των 27+, ρισκάροντας ταυτόχρονα την υγεία μας και των μαθητ(ρι)ών μας. Κι ενώ η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αφαιρεί δικαιώματα και θέτει σε κίνδυνο τους αναπληρωτ(ρι)ές εκπαιδευτικούς. Εάν έχουν την ατυχία να νοσήσουν, δικαιούνται μόνο 5 ημέρες άδειας ειδικού σκοπού(!) ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να  πάρουν αναρρωτική με βεβαίωση γιατρού που να πιστοποιεί ότι... έχουν τη νόσο για την οποία έχουν ήδη διαγνωστεί θετικοί/ες. Τιμωρούνται λοιπόν με απώλεια του μισού ημερομισθίου τους γιατί έχουν προσβληθεί από την πανδημία.

Η απόφαση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τον χάρτη των λειψών αδειών για τους αναπληρωτές/ριες που διεκδικούμε εδώ και χρόνια: αδειών κύησης, ανατροφής και ασθένειας τέκνου, αναρρωτικών αδειών, αδειών για χρόνια νοσήματα, συνδικαλιστικών αδειών. Οι αναπληρωτ(ρι)ές προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους ή την προϋπηρεσία εκβιάζονται και τιμωρούνται, επειδή ενδέχεται να αρρωστήσουν, να έχουν κάποιο χρόνιο νόσημα ή να γίνουν γονείς! Κάθε χρόνο βρίσκονται μπροστά σε δραματικά διλήμματα ανάμεσα στην υγεία τη δική τους και των συναδέλφων τους και στην οικονομική τους επιβίωση, καθώς δεν τους αναγνωρίζονται αναρρωτικές άδειες, παρά μόνο 15 ημέρες/έτος.

Γι’ αυτή την κατάσταση υπόλογες είναι όλες οι κυβερνήσεις που τηρώντας πιστά τις επιταγές ΕΕ και ΟΟΣΑ, επεκτείνουν συνεχώς τον αριθμό των ελαστικά εργαζόμενων ανθρώπων. Επιδιώκουν να καθιερώσουν την ελαστική εργασία σε όλους τους χώρους δουλειάς και να καταστήσουν τους εργαζόμενους λάστιχα, αναλώσιμους και επισφαλείς, χωρίς δικαιώματα, να κινούνται αέναα στο φάσμα μεταξύ ανεργίας-εργασίας.

Απαιτούμε:

• Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις άδειες εδώ και τώρα! 

• Εξίσωση των δικαιωμάτων για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προς τα πάνω με αυτά των μόνιμων συναδέλφων.

• Άμεση κατάργηση των περιορισμών που μπαίνουν στο δικαίωμα της αναρρωτικής άδειας των συναδέλφων. 

• Εξίσωση των αδειών για χρόνια νοσήματα και ειδική μέριμνα για τους συναδέλφους που θα νοσήσουν από τον κορωνοϊό με χρόνιο νόσημα.

• Πλήρη προστασία της μητρότητας – 9μηνη άδεια ανατροφής για όλους τους γονείς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

• Πλήρη προστασία της κύησης, ακώλυτη χορήγηση γονικών αδειών και άδειας ασθένειας τέκνου,  άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

• Πλήρη καταβολή μισθού και ενσήμων κατά τη διάρκεια της άδειας τοκετού και λοχείας δίχως τον περιορισμό των 200 ενσήμων τη διετία - Κανένας αποκλεισμός από παροχές μητρότητας για τις άνεργες συναδέλφισσες - Αύξηση της άδειας κύησης και λοχείας σε περιπτώσεις πολύδυμης κύησης και πολυτεκνίας -Συμπερίληψη των περιπτώσεων υιοθεσίας.

• Αναδρομική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων για όσες/ όσους εξαναγκάστηκαν σε χρήση των αδειών άνευ αποδοχών.

• Να μην περικοπεί σε κανέναν εκπαιδευτικό η προϋπηρεσία του εφόσον έχει κάνει χρήση συνδικαλιστικής άδειας.

• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους/όλες!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_0.jpg
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά
Στη δοκιμή συμμετείχαν 41 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα (27 γυναίκες και 14 άνδρες) για μια περίοδο 8 εβδομάδων
Αυτή είναι η πασίγνωστη διατροφή – σύμμαχος για υγιές έντερο και λιγότερα κιλά